Ahoj holky, vybral si někdo taky tento krásný datum jako svůj den D? Snad vyjde počasí, protože my máme obřad venku, tak bych nerada chytla nějakou tu letní bouřku. Taky hlavně kvůli synovi, co má hrozně rád všechn louže, tak aby se nám tam někde nevyráchal :-D Teprve začínám s přípravami, obhlídnuto už mám všechno, tak teď začnu zamlouvat. Pokud je tu někdo z Plzně, můžeme dát hlavy dohromady a případně se i sejít a vybrat něco společně.
Vladi, nám bude hrát bývalá spolužačka s tátou, ještě jsme se s nima na konkrétním programu nedomlouvali, tak pak uvidíme. U nás bude trochu problém s osazenstvem, protože tam budeme mít samé babičky a děděčky, mladších lidí tam bude pomálu, takže se budou asi hrát spíše dechovky a na nějaké caruso, židle a převleky asi nebude ani nálada ani příležitost. Ale třeba nás překvapí :-)
Petro, ten metlový tanec jsem taky neznala, ale je to docela sranda, do toho bych možná šla :-D
Holky, kolik budete platit za kapelu? My máme 500 Kč na hodku, myslíte, že je to tak akorát nebo jsou drahý?
My budeme hudebníkům dávat 3000,- a budou tam celou dobu. Taky nevím jestli je to přiměřená cena, ale vzhledem k tomu, že jsou to Petrovi známí a jsou osvědčení tak nad tím ani moc nepřemýšlím.
Vladi, to jako že budete platit hodně nebo málo? Já mám právě obřad venku na zahradě, takže mám dilema, jestli si nechat zahrát už od hudebníků hned v poledne svatební pochod a pak jim dát 4h volno, nebo je objednat až na 16h a nechat si zahrát na varhany od svědkyně. Co myslíte holky? Zase jde o to, aby to vůbec bylo venku slyšet.
budem platit hrozne MOC na to co rikate vy, vubec se mi tomu nechce verit.....holt sme si vybrali bud hodne proslulou kapelu anebo nas natahli neb to mame v drahem turistickem miste, v sezone a v jednom z nejlepsich hotelu, no co nadelame, nikoho jinyho kdo by se nam libil sme stejne nesehnali tak uz s tim tak pocitame....
jediny co me uklidnuje je, ze v Anglii by nas to stalo este mnohem vic..
Marti, me osobne by to bylo trochu blby je na ty 4h vyhodit, ale zalezi na tom jak to chces ty...ja bych je spis vzala az na ten vecer...ale zase svedkyne ti nemuze svedcit a este hrat na varhany?
Luko, taky mame kapelu podobnyho slozeni a kez by stali 8.5! :-|
Vladi, já si vůbec neumím představit, kolik tedy ti vaši muzikanti za to dostanou. Kdo vlastně tu svatbu platí? Rodina ženicha? Jestli jo, tak chci taky takovýho bohatýho :-D
Mně je to právě taky blbý je vyhazovat, ale abych jim platila za každou hodinu a 4 hodky budou mít volno, to je taky blbý, ne? právě, nemůže svědčit a zároveň hrát, to by měla docela hoňku. Zkusím to s nima nějak dojednat, ale je to taková blbá situace.
luko: ta tvoje kapela vypadá moc dobře, koukala jsem i na jejich repertoár a určitě budou fakt dobří. Jak velkou svatbu vlastně budeš mít? Asi hodně velkou, když se vám tam vejde ještě tolik zpěváků, vid? :-)
tak ja to teda reknu, 18tis pry je to cena za celej vecer, nespecifikovali kolik hodin, a ani bych jim nedoporucovala nam odejit kdy se jim zachce ale az je pustime my, ja jim rekla ze pocitam od 6 do pulnoci, pak mozna by sme zaplatili este DJovi nejakou tu hodinu [jeden z kapely dela i samostatneho DJ]
tak ted to vite, a me nezbyva nez vam zavidet vase ceny a snazit se usetrit na necem jinem....
jinak ta nase kapela je z Marianek, jmenujou se Concordia show band, neznas je Marti?
Vladi, tak bohužel jsem o nich nikdy neslyšela, ale snad budou dobří a nebudou chtít brzo zdrhnout. Jinak ta cena je sice hodně velká, ale co jsem četla tady na diskuzi, tak pokud je to větší kapela, tak každá si účtuje fakt hodně, dokonce i víc než kolik máš ty, tak tím tě snad trochu uklidním. My to máme v případě času jasné, hotel chce, aby se o půlnoci vše skončilo a aby začali uklízet. Sice mě to nejdřív mrzelo, ale zas když je obřad už v poledne, tak 12h radovánek by nám myslím mělo stačit.
Holky, budete kupovat i čokoládičky na stůl? Já jich mám totiž doma spousty, akorát s blbou etiketou jedný firmy, tak mě napadlo, že bych je mohla polepit svým vlastním vytištěným obalem. Myslíte, že je to hodně blbý?
Marti co to mate za hotel? to je divny ze po vas chteji aby ste skoncili ve dvanact... ale zacinate opravdu brzo tak si to snad vsichni dosyta uzijou...
S tema cokoladickama je to vybornej napad, vubec to neni blby, je to originalni a koho by nepotesila cokoladicka? ;-)
dekuju za uklidneni ohledne te kapely, doufam ze ta ty penize to bude taky stat!
Vladi, tak to doufám i za tebe ohledně tý kapely, ale stejně tě nesmí nic rozházet a určitě si to musíš jen užívat.
Máme klasickej bývalej komunistickej hotel, holt nejsou zvyklý na dlouhé vysedávání v restauraci. Byl to jejich požadavek a nenapadlo mě o tom v tu chvíli přemýšlet. Stejně tam nebude moc mladých lidí a ti starší určitě tak dlouho ani nevydrží.
Už jsi přemýšlela, co budeš mít ve výslužce? Jaký zákusky a koláčky?
to kdyz tam mate starsi generaci tak to stejne postupne bude odpadavat...u nas podle me taky nezustane tolik lidi po pulnoci ale je to takovy blby vedet ze se to musi utnout, co kdyz to bude tak nejak hezky rozjety a bude se muset skoncit?
vysluzku ma na starosti maminka :-) tak se do toho motat nebudu, je toho i bez toho strasne moc, tak jsem rada ze se toho ujala, bude ji pomahat teta...ja jen sezenu krabicky a necham to na nich, obe pecou moc dobre
jo a jak ses ptala kdo plati svatbu, tak to budeme platit my, samozrejme rodice chteji prispet cemuz se rozhodne nebranime ;-) ale jinak hlavni podil samy....
Marti, čokoládičky chci - mám v úmyslu nakoupit v Makru balení těch malých čokoládek Kraš, nebo orion nebo něco podobného a obaly si udělat doma, chci je použít jako jmenovky k zasedacímu pořádku.
Výslužky se u nás nedělají, u nás se jenom rozváží před svatbou koláče s pár kousky cukroví.
Vladi, máš pravdu, že když je pak zábava rozjetá, je to blbý, ale tak doufám, že se ženich vyřádí na rozloučení se svobodou dosytosti s kamarády, tak se snad na svatbě budou trochu krotit :-)
My si taky platíme celou svatbu, i když mamka s přítelem prý zaplatí svatební hostinu, s čímž ale stejně moc nepočítám, protože oba mají docela hluboko do kapsy, tak je tím nechci ještě zatěžovat.
Krabičky na výslužku už mám taky vybrané, ale nikdo z rodiny právě péct neumí, tak proto sháním receptíky a tipy, abych věděla, co si do ní upéci. Myslíš, že by ses mamky a tety nemohla aspoň zeptat, co se tam chystají dávat? Moc by mi to pomohlo.
Péťo: takže až nakoupíš čokoládky, tak vytiskneš papírky a budeš to tam lepidlem dávat jako přebaly?
Marti, ja myslim ze takovy nejaky klasicky drobny pecivo, co se dela na Vanoce, ovsem ozdobene treba jinak a vynechaj vanocni tvary, ale ruzny ty kolecka a bananky a rohlicky a takovy ty nesmysly....zjistim to a dam ti vedet..sem si ale jista ze na netu toho bude taky spousty. no a jasne ze svatebni kolacky, na ty je ale expert segra, dela uplne vynikajici, takze este zaukoluju ji, o tom teda ona jeste nevi.... :-)
uz mate rozhodnuty jaky oznameni?
Ahojky! Přidávám se k nevěstám z 30.8., Taky jsem si vybrala tohle datum. Jednak se mi líbilo a pak i z praktických důvodů - jsem učitelka a ředitelka by mi asi v záři moc volna davat nechtěla. A dřív jsem taky nechtěla, abych měla na připravu čas ;-) .
Jinak mam zamluvený termín, zamluvenou mysliveckou chatu, kde proběhne hostina a následná veselice, hrát mi bude ženichův bratr (sám se nabídl), mám zamluvenou fotografku a to je asi vše. Barvu svatby budu mít žluto - zelenou, protože chci kytku uvázat ze slunečnic. Sice ji neusušim, ale já mam slunečnice hrozně ráda :-)
Martinko, přesně tak, sundám z čokoládek ten originál papír a přes staniol nalepím vlastnoručně vyrobený přebal.
O cukroví a dortech jsme se zrovna včera bavily s tetou, která nám bude péct. Zatím jsme nedohodli úplně všechno, ale určitě budeme mít linecké ve tvaru srdíček s růžovou polevou, pak takové ořechové kostky s žloutkovou polevou (peče se to přes celou plochu plechu a pak se to nakrájí, takže to není tak pracné), sněhové pusinky, a další se ještě dohodne - bude to tak 7 druhů spíše suchého cukroví bez krémů (aby se neroztekly nebo nezkazily).
Vladi, my už jsme se definitivně o oznámení rozhodli - mám ho v albu (co už je jisté), ve stejném stylu budou i pozvánky ke stolu a ty přebaly na čokoládové jmenovky.
Ahoj Péťo3, vítej mezi náma. Když jsi učitelka, tak to asi nestihneš ani jen na svatební cestu, vid? Nebo budeš dělat předsvatební? My jsme se rozhodli s ženichem, že asi zůstaneme jen u té předsvatební, tj. pojedeme i s naším Michálkem do Itálie hned v červnu, protože hned po svatbě se ženich bude učit na závěrečné státnice a doufáme, že tentokrát už je opravdu udělá :-)
Vladi, na net už jsem koukala, ale je toho tolik, tak si raději nechám poradit ;-) Ty oznamka furt nevím, musíme si na to doma sednout a konečně se rozhodnout. Ale stejně to asi na 100% rozhodneme včetně prstýnků až v květnu. Ted totiž chystám velkou oslavu Michálkovo prvních narozenin a svým 25.
Péto: už máš nějaký vzory těch obalů na čokoládky? Myslím barvu, tvary a tak? Koupila jsem si i dekorační nůžky, tak možná budu dělat i ozdobný okraje přebalek. Jinak díky za ty tipy na cukroví, ale pokud můžeš, pošleš mi i přesné recepty? Hlavně toho ořechovýho s polevou? Souhlasím, že bez krému to bude lepší. Myslíš, že se nerozteče ani ta poleva lineckých srdíček? Přeci jen je srpen hodně teplý měsíc a nevím, jestli budou ochotni to v restauraci někde uskladnit v chladu.
Martinko, vzory těch obalů ještě nemám, zatím nad tím spíš přemýšlím, ozdobné nůžky už taky máme doma. Recept na ty ořechové kostičky ti dám do IP. Tu polevu teta říkala, že udělá ze sušeného mlíka, že prý je tvrdší, ale neměla by se rozpustit ani v horku. Většina restaurací myslím dá k dispozici nějaký ten chladící box nebo lednici, už kvůli dortům, ty by se v létě za to odpoledne skazily.
Ahoj terak, myslím, že z Brna tady ještě není nikdo.
Marti, my taky nepojedem na libanky hned po svatbe, uz tak nam to zabere hodne dovoleny takze si dalsi dovolenou nemuzeme dovolit...ale planujeme si poradny libanky ke konci roku nebo pristi leto :-)
a kdy ze to mate ty narozky?
taky si myslim ze by to restauracka mela zaridit ale predem bych se s nima domluvila, pro jistotu
peta3, a kdepak se budes vdavat?
Na svatebni cestu nezbydou korunky, protoze jsme loni zacali stavet domecek, ted ho snad do června dodelame, a zbytek padne na svatbu. Pokud by preci jenom neco zbylo, mam v zaloze podzimni prazdniny - i s vikendem to jsou 4 dny, coz staci. Navic nam skoro švagrova nabidla, jestli s nima nechceme jet v srpnu na 4-5 dni na Slovensko, takze asi ta predsvatebni bude :-)
Svatbu budemem mit v Letohradě na zamku v oddaci sini - je docela prostorna a hezky zdobena, kolem zamku je park, takže fotky je taky kde udělat... :-)
Ocukrovím už taky začínám přemýšlet, u nás je taky zvykem výslužka a určitě bych ráda tenhle zvyk zachovala. Naštěstí se mi nabízejí známé a známé od ženicha, tak to dáme dokupy, i když nemám moc představu kolik... ale i v tom mám poradce. kamarádka, která se vdávala už dřív si vedla "svatební sešit", kam si psala kolik, čeho, kdy, kde, co... tak si pro něj v sobotu jedu a začnu shánět další věci, aby toho pak nebylo o prázdninách moc a hlavně aby mi všichni neřekli, že už jdu pozdě :-)
Holky, právě mi v hotelu řekli, že budu mít k dispozici na uskladnění cokoliv od dortů po mísy a chlebíčky, tak mám trochu klid.
Vladi, malej má 1. narozeniny 3.4, já 18.4. Bylo to tak plánované, abychom mohli slavit i dohromady. Nejlepší na tom je, že můj brácha má narozky 10.4., jsme všichni berani, tak to u nás je někdy fakt dost "drsný" :-D
Péto3: je dobrý, že si tvá kamarádka vedla svatební sešit, určitě na něj mrkni a nebylo by ani od věci se s námi o nějaké zajímavosti případně recepty podělit, pokud tedy budeš chtít ;-) My to rozhodně oceníme :-p
Jinak neboj, určitě se nějaká nevěsta z Brna taky přidá!
Holky, já už mám doma figurku na svatební dort, je to brzy, ale mi se tak líbila, že jsem neodolala a objednala ji. Jestli se chcete kouknout mám ji v albu - co už je jisté (a byla za dobrou cenu).
Martinko, u nás jsou narozeniny taky hezky pohromadě - já mám 7.10. a moji kluci o měsíc později malý 1.11. a jeho tatínek 12.11. Jsou to dva štíři, tak se máme na co těšit až mrňous povyroste. :-D
Na svatební cestu letos nepojedeme. Nějak na ni nevyjde čas. Drahoušek si vybral dost dovolené v lednu a ještě něco bude brát v srpnu na dokončení příprav, tak mu potom žádná další nevyjde. Chceme jet příští rok do Vysokých Tater do míst, kam jsem jako malá jezdila s našima, tak to asi pojmeme trošku jako svatební cestu ve třech.
Určitě nějaké typy přihodim, jen co se je dozvim.
Brno shání Terak, já bych přivítala okolí Letohradu :-) Svatby tam budou, ale nikdo se nějak nechce regisrovat, popřípadě připojit k diskutujícím :-(
Marti tak to mate krasne po tydnech co? ja mam narozky po tobe, ale uz sem byk ]-( a zaroven carodejnice =-) mam 30.4. x-)
Peto figurku mas peknou...taky se mi libi nausnicky, sou krasny...ja vubec nevim co ja budu mit na sobe staryho???!!! a vypujcenyho...???