Ahoj holky, vybral si někdo taky tento krásný datum jako svůj den D? Snad vyjde počasí, protože my máme obřad venku, tak bych nerada chytla nějakou tu letní bouřku. Taky hlavně kvůli synovi, co má hrozně rád všechn louže, tak aby se nám tam někde nevyráchal :-D Teprve začínám s přípravami, obhlídnuto už mám všechno, tak teď začnu zamlouvat. Pokud je tu někdo z Plzně, můžeme dát hlavy dohromady a případně se i sejít a vybrat něco společně.
dik za tipy na sklenicky, porad to rozmyslim...mozna ze to necham byt, je to docela zbytecny vydaj kdyz o tom tak premyslim...
Desiree, a co takhle posadit vedle sebe zenichovo mamku a tvyho tatku a na druhou stranu tvoji mamku s jejim manzelem?
myho zenicha rodice sou taky rozvedeny a kdyz sem to Danovo mamine rikala jak to mame udelat se stoly, tak ona ze at se vubec nestrachuje, ze tam vsichni sou pro nas a nebudou delat zadny problemy s tim kdo vedle koho sedi u hostiny...po hostine se to stejne rozesadi nebo rozutece k baru nebo na parket...tim ale nechci rict ze je posadim vedle sebe, ale muzou sedet u jednoho stolu
vladi: díky za tip, nakonec jsem to tak udělala, sice si nebudou mít moc co říct,ale je to jen na oběd a pak ať si dělaj co chtěj ;-) . Ale vim,že kdybych mamky manžu posadila poblíž mýho bratra a hlavně táty tak by problémy byly, bohužel..
ale s jmenovkama mám po starostech, napíšu co na ně chci a jinak si je bere do parády svědkyně :-)
já pořád přemýšlím taky nad tím,že objednám ty srdíčkový skleničky,potřebuju doobjednat ještě vlizelín na židle a asi i tu organzovou stuhu na mašle u židlí,akorát mě štve,že tam nemaj červenou,ale jen vínovou, viděla jsem to snad jen taky na svatba-e-shop :-| a když už jsem si to vymyslela,tak bych to měla dotáhnout, i když to v tý restauraci ještě nikdy nedělali 8-) , všechno je jednou poprvé :-)
Ahoj holciny, tak se nam to pekne blizi :-( me se zacinaji zdat nocnbi mury, uz 2x se mi zdalo, ze jsem ve svatebni den zaspala :-( tak snad se to nestane ve skutecnosti...probudila jsem se cela spocena :-D
hajdusko :-D já taky měla už 2 sny, ale teď už si to nepamatuju - nezaspala jsem, ale zpocená jsem byla taky :-D a bude hůř ;-) .
Já mám teď v plánu se konečně vrhnout na jmenovky. V sobotu jdu na svatbu kamarádce a podle fotoalba a plánů to bude SVATBA, takže to omrknu a pak se do toho pustim naplno :-D
tak svatební sklenice mít nebudeme, dle ženicha zbytečný výdaj, skleniček prý máme doma už dost :-D
naštěstí máme stůl do I, takže tam v čele budu jen já s Michalem, možná ještě s prckem, uvidíme.
na tombolu už se hrozně těším, jsem už začala zapisovat, co máme doma + vymýšlet k tomu názvy, snad to svatebčany pobaví.
jaké písně si necháte od kapely zahrát? klasický svat. pochod? na solo novomanželů taky máte vymyšleno? přemýšlela jsem nad Tiamo od Drupiho, Midnight lady od Chrise Normana a ženich má rád od Gotta Stokrát chválím čas. tudíž se nemůžem vůbec rozhodnout, zkusím aby nám zahráli všechno, snad to zvládnu.
to marina:my to mame takhle
Ziva hudba na obrade - piano
1) svatebni pochod - Wagner
2) Tenkrat na zapade
3) Prstynky - Hej Jude
4) Blahoprani - B. Adams
5) Blahoprani Yesterday
6) Odchod ?
Prvni skladba pro novomanzele Už nejsem volná
Pisnicka pro zenicha a matku nevesty Bon Jovi
Pisnicka pro zenicha a matku zenicha Aerosmith
Pisnicka pro nevustu a otce Nazareth, love hurts z filmu Scarlet
my sklenicky budeme mit nebyli ani tak drahe stali kolem 200kc a hlavne si je chci nechat na pamatku a
treba si s nima pripit na kazde nase vyroci ;-), byt tebou tak bych si je objednala, urcite te zahreje vzdycky u srdce, kdyz se na ne podivas, muzes si je nekam vystavit a vzdycky ti pripomenou vas svatebni den, muzes je objednat aby to budouci manza vubec nevedel a pak mu udelat takove male prekvapko ve svatebni den a rici mu ze si pripijete z vasich svat. sklenicek :-D
My take budeme mit tombolu, ale jeste neni pripravena :-( jen nazvy a zbytek maj za ukol nasi :-N
my také sleničky neplánujeme, připadá mi to zbytečné, moc si nepotrpíme na palače prach, které se použijí jednou za rok. Ale je to na každém.
Já hudbu na obřad vůbec neřeším. Je mi celkem jedno že budou hrát svatební pochod jako každé jiné nevěstě. Já ho na své svatbě uslyším jen jednou :-D ;-) doufám....
jinak bych měla začít řešit tombolu a svatební noviny, ale fakt nevím kdy :-(
Ahoj.
Tak hudbu na obřad budeme muset probrat ještě tenhle týden, protože příští týden to musím jít nahlásit na matriku (a odnést tam i rodný list mrňouse).
Na první tanec zvažujeme strašně starou písničku z doby kdy jsme byli malé děti - S tím bláznem si nic nezačínej od M.Rottrové a P.Bobka, ale ještě nejsme úplně rozhodnutí.
Svatební skleničky určitě pořizovat nebudeme, připadá mi to zbytečné. Ještě nemám ani vybalené z krabic sklenky z výbavy (jsou v krabicích ve sklepě, je jich tolik, že je nemám kam dát), takže kupovat další sklo na jedno použití je pro mě vyhazování peněz.
Oznámení už máme skoro všechny rozdané. A dokonce se to obešlo celkem bez rádobydobrých rad.
Ahojky!
Hudba pro mě bude překvapení, protože mi bude zpívat kamarádka, tak jsem j řekla, že to necham na ní. Ale nastupovat budu klasicky na Mendlsona :-)
Jelikož sklenicky žádné namáme, mám je v plánu, ale jestli je stihnu... :-D
Budete dávat nějaké dárečky svědkyním a rodičům? My dáme rodičům děkovací dort a přemýšlím, že bychom koupili víno a udělali etikety a dali to rodině ( i sourozencům) a svědkyním.
Sice budu mít monolog, ale mám radost, tak se musim pochlubit - udělala jsem etikety na víny, děkovací kartičky, které nalepím na krabice od výslužky a také 1. stránku našich svatebních novin :-D :-D :-D - Peťo Jurinová, já vím, že jsi lepší, ale já mám radost, že jsem se k tomu konečně dokopala a tu první stranu vymyslela a udělala (asi tp znáš) :-). Ale odložila jsem jmenovky :-( :-D
ty jo holky az budete s tim hotovy, nechcete udelat i moje? ja to nejak nezvladam... oznamka nam teprv dosli k mamine, ta je pry zitra posle nam, takze by sme je snad meli mit pristi pondeli, je to peknej vopruz...
misto jmenovek a novin a sklenicek a dalsich blbosti resim dopravu z letiste a na letiste ]-( uz aby bylo 30.
kdyby ty sklenky byli za 200 tak do toho du, Hajdus odkad to je?
hudbu vubec nemame promyslenou ale asi to necham na snoubenci, neb vsechno ostatni je na me, a on ma dobrej vkus, tak snad neco vymysli...
petrajurinova, to mate docela vtipnej song na prvni tanec ;-) :-D
Peťo juinová - ten tanec bych určitě dala - ať je legrace.
Mně dle všeho švagr zahraje Šípkovou Růženku od Šelingra, protože ví, že ji zbožňuju. V originále je to píseň od Deep Purple. Je to ploužák, ale polku s Broučkem asi dohromady nedáme - nechodil do tanečních a šlape si ji po svym, kdežto já tanečními prošla a odmítám ji odšlapat :-D
Vladi - to bych už asi byla trochu nervózní, i když pozvaní o tom vědí a ostatním je houby do toho, kdy to oznámení dostanou, ale přeci jenom... :-D
ja nervozni sem peti, ale co muzu delat...ale je to opravdu jen oficialita, vsichni hosti sou v obraze, takze jen dostat tu hezkou pozvanku....jen se modlim aby vsechno bylo v poradku, mamca samozrejme zkontrolovala ceskej text ale anglickej uvidim v pondeli a jestli tam bude neco spatne tak uz to tak bude muset zustat....verim ale ze to dobre dopadne
ahojky vespolek, i když tu zrovna nikdo neni :-) , koukám,že jste nezaháleli,já trdlo poslala kamarádce jména na jmenovky,aby už je mohla nechat dělat a zapomněla jsem na menu :-N , chce ho taky nechat dělat, i když jsem říkala,že by ani být nemuselo,že to stejně všichni vědí, protože mě znaj,tak jsou zvědavý :-D , ale trvala na tom a je fakt,že to bude hezký :-) ..
ale na vás holky nemám , jste pěkně akční :-D
jinač na nástup budou varhany a klasický pochod, jen nevím který z těch dvou to bude,ale to mi je jedno, řekli jsme si,že když už to bude v kostele,tak s varhanama, i když je to civilní obřad.
první tanec asi total ecalypse of the heart - ta je úžasná,takže bude v originále a pak ať nám jí zahrajou později v remixu od Jana Wayna, to je bomba a hlavně ta naše pravá je ta zremixovaná,ale na to se tancovat nedá :-D a další tance jako s rodiči a tak nebudou,pak ať si všichni tančí jak chtěj,páč ještě tohle řešit,tak se střelim, navíc to u nás nemá smysl,když jsou naši rozvedený, táta už tam stejně nebude a přítelův tatínek nedávno zemřel...
tak jsem včera doděalala chybějící oznámení a na jmenovky mi zbývá už jen vytisknout jména ;-)
taky jsem včera dostala krabičky na výslužky, dostala jsem je od tchánovi přítelkyně zadarmo ;-) ještě na ně musím vyrobit mašličky, aby bylo všechno přichystané
Ahoj, my už máme oznámení skoro rozdané a jmenovky už jsou taky natištěné, jenom je teď musím přivázat k balíčkům s čokoládkama. Na koláče musím sehnat tácky a celofán na balení a přemýšlím, jestli na výslužky kupovat klasické papírové zákuskové krabice, nebo raději plastové krabičky, ty jsou o něco málo pevnější.
já mám krabičky papírové s ouškem velikost 18x10x7 cm a myslím, že je to akorát, jsou docela malé, ale vejde se tam 23 kousků cukroví a minidezertů. vyrábí je Stama Zlín. Původně jsem také uvažovala o kulatých papírových táccích a zabalení do celofánu, ale tyhle krabičky jsem dostala ;-)
desiree - je pravda, že mě taky překvapilo kolik se toho do té malé krabičky vejde. Vůbec si nedovedu představit, že bych měla větší. Už takhle přijde cukroví na pěkné peníze :-|
ahoj holky ja mam papirove tacky a celofan, oboji v ruzove ;-) ale nevim zda to nebude malo jako vysluzka, nevim kolik se tam vejde cukrovi ale asi moc ne :-| kolik se vlastne dava cukrovi?
Hajduško u nás se dávají hlavně koláče před svatbou a výslužka pak už jenom symbolická - kousek dortu (ten se občas nahrazuje roládou nebo nějakými řezy) a troška cukroví co zbyde z toho co se dělalo na stůl.
my prave kolacky davat nebudeme :-( budu doma az tyden pred svatbou, jinak jsem mimo cr, takze nemam kdy je rozdat :-( ja doufam ze to bude stacit na tom tacku, jeste bych chtela svat. vino, ale to podle toho jaky bude rozpocet po zaplaceni vsech zaloh
u nás se koláče nedávají, jen výslužka a nemusí být velká, já tam budu mít 8 minidezertů a 15ks drobného cukroví (velké jako vánoční) a myslím, že to bohatě stačí
U nás se zase nedělají ty minidezerty nebo minizákusky. Cukroví taky máme jako vánoční, do koláčů se dává od každého druhu jeden kousek (asi 6 - 7 kousků) a pak něco z toho co zbyde do výslužky k dortu.
Tak my dáme cca 7 koláčků, minizákusků nevim ještě kolik,cukroví a mamka nechala udělat ještě 100 mini věnečků,ale ty tam asi už nedám a kousek dorta nebo medovníku.
Kdo vám pak na hostině naplní krabičky na výslužky? Mě se to určitě nebude chtít dělat a mamce taky nechci říkat.Já ani nevim kdo je plnil teď co jsme byli 19.7. na svatbě,ale myslím,že obsluha =-) :-)
Miriko: do krabičky dáme ubrousek, nejlépe dva :-D a fakt ta naše krabička ani nepůjde naplnit, to by tam toho bylo moc a to nejde, teď měla ta kamarádka na svatbě stejný krabičky a vůbec nevadilo,že nebyly úplně plný ;-)
hajduska: ja z toho ebay nemam moc dobrej pocit, tys je koupila tam? a ti dosli v poradku? ja bydlim na sever od Londyna, tam jak se nataci Big Brother a Eastenders :-D ale ja ani jedno z toho nesleduju x-) jak je v Leeds pekne? a to si beres taky anglanka? kde budete mit svatbu?
s tema vysluzkama, jaky davate minizakusky do vysluzek? vzdyt ty musi byt v lednici jinak se zkazi ne? ja jeste nevim jaky krabicky, koupim je az tyden pred svatbou nekde v cukrarstvi nebo papirnictvi
ahoj holky,
výslužky jsou moje noční můra, stále se nemůžu rozhodnout, jak velký krabičky, možná ten celofán by byl nejlepší. ale to bych pak zas musela plnit já, nevím, jestli to v pátek stihneme. chtěla bych tak 10 kousků, dortík se asi sní celej, bude tam nakonec základ 30 lidí plus večer jich přijde asi min 10. původně jsem chtěla klasické malé dort. krabičky, ale fakt jsou hrozně velký. zkusmo jsem tam koupila zákusky na ochutnání, vešlo se jich tam asi 20 velkých, to by bylo dost trapný, kdyby to bylo poloprázdný.
skleničky fakt nechci, máme jich doma až až.
hajdusko: díky za tvůj rozpis hudby, je to dobrý nápad. svat. pochodem se asi nechám překvapit. solo s tatinkem snad nahradi mamky přítel nebo svědek ženicha.