Ahoj holky, vybral si někdo taky tento krásný datum jako svůj den D? Snad vyjde počasí, protože my máme obřad venku, tak bych nerada chytla nějakou tu letní bouřku. Taky hlavně kvůli synovi, co má hrozně rád všechn louže, tak aby se nám tam někde nevyráchal :-D Teprve začínám s přípravami, obhlídnuto už mám všechno, tak teď začnu zamlouvat. Pokud je tu někdo z Plzně, můžeme dát hlavy dohromady a případně se i sejít a vybrat něco společně.
martina.zikmundova: no bydlím necelých 20 km od Plzně, ale v Plzni pracuji. Jo a k tomu zlatníkovi, můžeš si klidně vymyslet jakýkoliv prstýnek a on ti řekne, zda to půjde udělat nebo ne :-)
No, rezervovat není úplně to správné slovo, ale ta paní je moc šikovná a mívá dost zakázek, tak aby mi 3 týdny před svatbou neřekla, že už květin váže víc a že si mám jít jinam. Nevýhoda maloměst :-(
Ahoj holky, mám ohromnou radost, dneska konečně jsme vybrali prstýnky dle našich představ, nakonec bude ten můj bez briliantu jen se zirkonem, ale prý to stejně nikdo nepozná. Celková cena za oba bude 7tisíc a jsou z kombinace bílého a žlutého zlata. Taky už jsme zamluvili krémový oblek pro ženicha jen za 1tisíc půjčovného, parádní cena. Předběžně už jsme vybrali i oznámení, taková ta klasika postav s pozadím krajiny. Přišel mi i závoj a rukavičky, tak už mám téměř po starostech. hurá!!!! :-))
ahoj holky, nejak sem se sem dlouho nedostala...
tak me tak napadlo, kdyz resite ty prstynky, resite taky kolik ma to zlato karatu? ja nevim co je na tom pravdy, pry ma byt stejne zlato i karaty zasnubni prstynek i snubni, poslala jsem tedy dotaz do Retofy z jakeho zlata vyrabi a vubec mi neodpovedeli....nejak se v tom nevyznam, ale nechci taky aby prstynek vypadal po deseti letech osuntelej a odrenej :-(
Marti, to ti naprosto zavidim! u nas je vse ted na bodu mrazu [opet], krom toho ze Dan vyrizuje nejaky ty papiry nez pojedem do Cech....vse musime vyridit na zacatku kvetna behem nekolika dni, takze to bude asi narez...nejspis budeme chtit svatbu zrusit po nasi navsteve v CR
tinko: nakonec máme všechno z a&p artu na náměstí hned vedle radnice, paní je tam hrozně milá a fakt nemá předražený ceny.
vladi: karáty fakt neřeším. Předpokládám, že všechny snubáky by měly vydržet min. 10 let. Ale nevěš hlavu, my taky řešíme spousty věcí. Například to, že jestli přítel neudělá na konci května státnice, musí jít do 7. ročníku a platit za semestr 35.tis, to fakt netuším, kde vezmeme. Pokud to tak nakonec dopadne, asi svatbu zruším. Máme našetřeno fakt jen na svatební výdaje a tohle by nám udělalo pěknou čáru přes rozpočet.
Marti tak tomu tvymu preju hodne stesti, urcite to zvladne, holt bude muset pilne nastudovat!
Ja jsem se uz zeptala pani ze salonu kde jsem koupila svoje saty a ta rekla ze nam muzou nechat udelat tolik karatu kolik chceme, priplatek je 10% coz je pro nas v pohode, tak uz si starosti nedelam :-)
preju vsem hezky a uspesny tyden 8-)
Vladi: no kéž by pilně studoval, už se mu po tolika letech nechce se do toho pustit s vervou, zlenivěl, ale stále doufám, že už konečně ty státnice udělá.
No vidíš, tak konečně dobré zprávy ohledně prstýnků, vidíš, nakonec všechno dopadne perfektně ;-)
Marti: Já se mu vůbec nedivím, že se mu po tolika letech nechce učit, vidím to na sobě - ředitelka po mě chce, abych šla studovat angličtinu a udělala si z ní státnice, jen ta představa mě naprosto děsí :-( - a to bych měla jít dětem příkladem :-) , ( i když tohle jim samozřejmě nevykládam)
Vladi: Ty prstýnky jsou fajn, co. Zase o jednu starost a shánění míň ;-)
Peto: ty jsi učitelka? Upřímně ted si taky nedokážu představit, že bych se na státnice učila, ale zvládla jsem to loni a to bylo malýmu jen 6 týdnů a bylo to v poho. chce to jen vytrvalost, kterou on moc nemá :-)
luko: už jen dostat se na přítelovu školu je dobrý byznys :-D
Marti, perfektne hm...sice mi napsala o tech prstynkach ale pak mi napsala ze vlastne ten vikend co prijedeme chteji rekonstruovat...my se tam ale pak uz tezko dostaneme! pry ze jetsli nenajdou jinej vhodnej termin pro rekonstrukci tak mi poskytnou nahradni prostory abych mohla zkusit saty a tak....ale nevim jak to bude s prstynkama :-(
Jinak se studiem ja sem na tom opacne, ja pred rokem a pul dodelala vejsku a snazila se zapojit do pracovniho procesu coz se mi nedarilo podle prestav, tak sem byla cela otravena a vzpominala na dobry studentsky casy....a ted sem nastoupila konecne do dobry prace, kde me posilaji na ruzny skoleni a nuti me si nastudovat ruzny veci a me to hrozne bavi, neb mit to ty studentsky casy pripomina :-)
Drzim palce Marti, urcite to ten tvuj sikula zvladne :-)
Marti: Jsem učitelka na 1. stupni a docela si to tam užívám - mám vesnické děti a jsou super, Fakt je, že máme náročnou říďu, takže po večerech opravuju sešity a vymýšlím přípravy, takže studovat vysokou si k tomu fakt představit neumim :-S .
Vladi: taky ráda vzpomínám na studentské časy, pěkně jsem si to tam užívala. sice spoust učení, ale vždy jen nárazově na zkoušky, jinak pohodka. Kdyby to šlo vrátit, hned bych se tam vrátila :-) Závidím ti ta školení, snažím se aspoň na mateřský něco málo se učit, jazyky a tak, ale už to není ono. Těším se moc do práce, hned jak půjde prcek do školky.
luko: tvůj přítel studoval práva na Slovensku? nevím jak tam, ale tady v Plzni je to fakt nářez, dostat se tam stojí dost úsilí a možná nejen toho, pak celou dobu pohodka a při státnicích najednou vyhazují jak blázni, moc to nechápu. No hlavně že ten tvůj už to má za sebou, vid? :-) kde ted pracuje? v oboru u soudu nebo tak nějak?
Peto: tedy tak to máš fakt krásnou práci, být s dětma, i když občas chápu, že to může být velmi náročné. Ale zas je fakt, že ještě k tomu studovat další věci, když nemáš tolik času je fakt dost náročný. A ty už angličtinu učíš nebo máš teprve začít?
Marti: Já angličtinu učím a na 1. stupni se bez problému chytám, ale těm nahoře to prostě nestačí, takže dali do zákona podmínku, že do roku 2010 musí být na škole kvalifikovaný učitel jazyka ( státnice na ped. fakultě). Většina učitelek z 1. stupně naprosto nechápe, proč se má učit ke státnicím britskou a americkou literaturu, dějiny a další věci, když to nikdy v té 1.-5. třídě nepoužijeme ]-( . Ale to je úplně všude, nejenom u nás - spousta zbytečností, které v práci jsou k ničemu. Jinak během roku absolvujeme taky různé semináře, na které jezdím ráda - čerpat nové nápady ... ale další státnice... :-( . Navíc lidi co je dělali říkají, že jsou rádi, že to mají za sebou a že by to znova dělat nechtěli, což moc nenaláká a chuť to nepřidá ;-) .
Peto, tak to ti vůbec nezvidím. Já mám vystudovaných 7 semestrů pajdáku (odešla jsem půl roku před státnicema, ale důvody tu rozebírat nebudu), sice jsem nedělala angličtinu celkově - jen základ 4 semestry, ale byl to záběr ke zkouškám, představa, že bych měla studovat přímo jenom jazyk, tak to nedám.
Peto3, naprosto tě chápu, že to nechápeš :-) Je fakt, že britská a amer. literatura je dost zajímavá, hodně jsme se o ní učili na střední v anj, ale studovat dálkově 4 roky nebo kolik je fakt hodně. Budou ti to i platit nebo si to ještě musíš financovat sama? Vlastně máš pak ještě možnost, jestli budeš mít ty státnice, odejít se školy a učit jinde za lepší peníz a míň stresu, i když zas jesti bydlíš na vesnici, tak tam není tolik příležitostí jak ve velkým městě.
PetoJ: škoda, žes to nedodělala, důvody si jasně nech pro sebe. Nemáš třeba někdy chut si to dodělat? už jen pro tvůj dobrý pocit?
Ty brdo, venku konečně vylézá sluníčko, paráda, chystám se odpol s kočárem na nákupy, tak snad zase nezmokneme.
Źenský, jen ta, mimochodem, zítra mám narozky, 25! už budu velká holka, co? :-))))
Marti, chtěla jsem to dodělat, ale na jiné škole, ale bohužel ten můj obor na žádné jiné VŠ v republice není, a na tu původní školu už mě nikdo nedostane.
Marti: Taky grutuluju k polokulatému jubileu .Já ho mám za sebou a kulaté před sebou - jsem byla v polovině, teď už as 16 dní za ní :-)
ředitelka mi sice říkala, že by se na financování se mnou podílele, nejdřív jsem byla nadšená, ale pak začaly ve škole nějaké problémy a já si uvědomila, že by mi pak dávala všechno hrozně sežrat, kdybych nějakou zkoušku neudělala, asi by to řešila... a to mi za to fakt nestojí. Takže sama, ale letos pro přijetí nedělám vůbec nic, když jsem se dozvídala ty hrůzy, mé počáteční nadšení mě hodně rychle přešlo a dostat se tam ani radši nechci. Na přijímačky jedu, aby byl klid od řídi, umí být pěkně jedovatá a nepříjemná ( asi jako většina vedoucích pracovníků).
Dnes jsem si zařídila kytici - paní už mi říkala, že některé srpnové termíny má zarezervované, můj naštěstí ne, uf. Slunečnice mi prošly, tak jsem ráda a mám to z krku - až do srpna :-)
Peťo- to je fakt škoda, nechat takhle vejšku, ale na druhou stranu to taky není všechno a někdy je lepší zvolit na první pohlde a pro nezasvěcené nepochopitelnou variantu :-)
Ahoj holky, díky díky za gratulace :-)
petoJ: 25 je nejkrásnější věk, co? taky mi asi stále bude tolik :-))
Jinak tvou averzi ke škole chápu, to je jasný, že v tom případě je lepší jít jinam.
Peto3:hm, to je jasný, spolufinancování je dost ošemetný, asi bych jí to moc nevěřila a pak by ses nedoplatila. Slunečnice jsou fakt pěkný, budeš mít i slunečnice na dortu a ve výzdobě, prostě všude kolem?
Holky, kde jste kdo? já mám dneska nějakej splín, asi kvůli 1,5 stupních venku. Jsem měla na dnešek plány, jak půjdu s prckem ven a tam je taková kosa, brrrr.
Nějak nevím, jestli na výslužku použít krabici nebo jen celofánem ovázat barevný tácek? To je dilema dne, co? :-)))