Ahoj, je tady diskuze rok 2009 a tam jsou i pozdější termíny.
My se taky chystáme na rok 2009 a zatím to vypadá na 25.4. nebo 6.6., ale spíš 25.4.
Můžu se zeptat, proč zrovna tohle datum? :-)
Ahoj, toto datum jsme si vybrali, protoze v breznu se mi zda jeste zima, idealni je kveten, ale to nas v kostele nikdo neodda, takze posledni vikend v dubnu-neni jeste horko a byva vetsinou pekne pocasi. Takze tak... :-)
ahoj holky, u nas uz je to taky jasne nejaky patek, mame to naplanovano na 25.4.2009, akze Lumiho, mame stejny termin:) a mame to taky v kostele;)jak jste daleko s pripravou, uz se u vas neco resi?
cirrusa: co u vás? Já mám šaty a muži se šije oblek na míru a máme pro něj koupenou košili a kravatu. A úkol na nejbližší dobu: zajít do kostela (co na něj koukám z okna) a domluvit se s farářem, můj milý není křtěný. pokud budou křtiny třeba, abychom to stihli...
Rozkoukávám se, stahuju obrázky co mě zaujalo a obhlížíme místo na hostinu někde v okolí...
Holky, a kde to máte? Stačí město, jen tak pro zajímavost
Já zatím jen pokukuju co je pěknýho a oznámili jsme to rodičům. Ale už mám vybranej typ šatů, asi si budu dávat šít. Barvu miláčkovi košile a kravaty a vlastně barvičku celý svatby. Místo...bude to v Olmu na radnici a pak ještě nevím,okoukáváme hoteli a restauračky.
my jsme z Ostravy....máme to v kostele asi ve Staré Bělé, oba jsme od tamtud....
Natrix: chcete to mit se msi nebo bez? Bez staci kdyz je pokrteny jeden, pokud neni pan fararuplne mimo:)Budete to mit v Brne?
Jo, v Brně, v Tuřanech, teda doufám...
Klidně bez mše, ale já bych byla radši, kdyby byl ten můj pokřtěný, co kdybych pak třeba byla s dětma v nebi a on ne... :-(
Holky, já nechápu, jak to děláte, že vydržíte neukázat nastávajícímu šaty...
natrix:D to me docela pobavilo, to je dobry argument, to se mi libi:))
na Turanech je moc hezky kostelik, obcas jsem do nejk jezdila, kdyz jsem jeste bydlela ve Slatine....Jinak jeste hezky je v Reckovicih a tam je i fjn farar...
to ja taky nechapu, ja kdyz jsem byla saty zkouset, tak jsem musela hned pak to doma vyzvanit priteli, i kdyz jsem nechtela...
Já jsem věřící, ale ne slepě, do kostela pravidelně nechodím (tady v tuřanech bydlím druhý rok a v kostele jsem tu ještě nebyla) nemyslím si, že k Bohu můžeš mluvit jen v chrámu, myslím, že můžeš všude...
Beru antikoncepci a tak...
Ale věřím v nějakou vyšší sílu, věřím, že po životě ještě něco je (mám tam trochu vmíchané principy budhismu...) :-D
No ale když jsem to řekla tomu mýmu, jakože co když já s dětma (pokud nějaký budou) přijdeme do nebe a on ne?
Tak on na to: a hasiče tam neberou automaticky? :-D
No Zlatíčko.
Mám kostel před barákem, myslím, že by bylo zbytečné řešit to jinde...
No a chlapovi jsem volala, šaty na sobě, v prodejně a říkám: mám na sobě svatební šaty, mám si je koupit?
5 min. ticho a potom : Cože?!?
Tak jsem to zopakovala a on: jsou hezký?
A já, že jo, tak mi řekl, ať je koupím.
Týden jsem to vydržela, než jsem mu je ukázala... :-| :-D
Nové, nepoužité, dorazili den předtím, paní je měla čerstvě vyžehlené, jen si je ten samý den zkoušela ještě nějaká ženská. Stály 7 tisíc a paní řekla, že když si je hned vezmu, tak je mám za 6. Ruší prodejnu v Břeclavi... :-D
Spodnička 600 Kč a závoj 200Kč...
Tady ještě jeden blázen, co plánuje svatbu na r. 2009. Podle čeho prosím vybíráte datum svatby??? Můj miláček si myslí, že jen podle datumů co má k dispozici matrika přísluš. úřadu. Ale já bych chtěla datum, ke kterému máme nějaký vztah. Poradíte ??
luccinda: hodte si nejake datum, ktere se vam obema libi nebo mate k nim vztah, ak jak rikas ty...jinak je tady diskuze i celkove rok 2009, tak tam holky taky rady poradi jak si vybraly ony;)
luccinda: My chtěli na jaře nebo na podzim, letos to nevyjde, takže příští rok na jaře, a aby už bylo pěkně a to je po 24.4. (sv. Jiří) a první sobota potom je 25.4., v květnu se v kostelech prý neoddává a já z osobních důvodů ani v květnu nechci, další varianta byla 6.6., ale to až když první nevyjde, byli jsme za knězem, stačí kydž přijdeme zamluvit někdy na podzim, ale s tím termínem už jsme mu říkali...
natrix: wow, tak to jsi teda vyhrala na cele care, ty saty jsou uplne uzasne:) hele ty saty dalsi co tam mas (od ally57) daji senekde sehnat nebo jsi to jen videla v albu?:)
porad jeste uvazuji nad tim, ze saty necham sit...tak hledam inspiracku, ale uz to musim rozseknout,v salone uzse zamlouvaji na toho 25.4. prvni saty...
natri:
neenemam je tam kvuli Radimovi, ale mam tu odkaz
http://www.nevesta-zenich.cz/prev/nev...
tyhle konkratne vyjdou na 9000 na pujceni..Rada bych si je nechala radsi usit pres eBay, ale zatim jsem nenasla nic podobneho:(
Já bych asi měla strach... šaty, které mám já se dají objednat přes e-bay, a viděla jsem v albu jedné slečny, že si je objednala, ta výšivka, co já mám v barvě šatů, byla na jejích jedovatě růžovo - fialová. Strašné, mě to přijít, tak mě trefí šlak... Ale osobní zlkušenost s nálupem přes e-bay nemám, takže mě neber za bernou minci...
Když mi do IP pošleš mail, pošlu Ti fotky pro srovnání...