Pension / Hotel Lony 2016

Profilova fotka
Ahoj, vzhledem k tomu, že se jedná o krásné místo a nijak jsem tu na nikoho dalšího kdo má svatbu zde nenarazila, můžeme se sjednotit takto. Takže někdo další, kdo má svatbu v Hotelu Lony v roce 2016?
Odpovědět
Ahoj, já se hlásím :) Máme tam hostinu bez obřadu, v srpnu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziste Já už myslela, že jsme tam za sezónu jediní :D My tam máme komplet - 3v1. Kde máte obřad?
Odpovědět
Na zámku v Lysé. Taky mě překvapuje, že se tady o tomhle místě moc nepíše, přitom je to kousek od Prahy a velmi hezké prostory :) Už máme tak nějak kompletní objednávku, oběd pro rodinu a raut pro všechny. Jen mě teda docela štve alkohol - cena. Jak to budete řešit? Máte taky nápojový balíček?
Odpovědět
Profilova fotka
@viki999 To určitě nebudete jediní, je tam každoročně dost svateb, hodně oblíbené místo :-) Pravda, cenově údajně trošku vyšší, ale stojí to za to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fotografkavhm Je mi jasné, že nejsme jediní (vím, že je tam svatba už teď v únoru).. šlo mi o to zde na beremese... @zuziste Myslím si, že překážkou je právě ta cena... Vím, že tam necháme značně víc, než kde jinde.. ale vážně se mi líbí ty prostory... a jedno z mých kritérií na výběr místa byla vzdálenost do 30min od nás, tzn. zas tak velký výběr nebyl.. My máme u nich sjednáno víceméně vše, co je hlavní (oběd, raut).. Propočítavali jsme to horem dolem a zdá se nám, že se to u nás (ty nápojové balíčky) nevyplatí.. Řešíte pro hosty i tvrdý alkohol? A kdy máte termín?
Odpovědět
No značně víc, než někde na zahradě, nebo v sokolovně asi jo, ale na takovém místě je to asi běžné, snad ... Alespoň se tím teda uklidňuju :D My ten balíček nejdřív taky nechtěli, ale pak nám došlo, že většina lidí bude pít pivo a víno a při ceně 90kč za dvojku vína bychom se asi nedoplatili a tím balíčkem se to vyřeší. S tvrdym furt doma bojujeme, já bych ho nechala klidně hosty platit, přítel tam ale chce alespoň nějaký lahve. Korkovné chtějí 400kč/litr, podle mě je to skoro likvidační, ale asi ve finále polevim a pár lahví tam mít budem. Až se to vypije, tak budou hosté bohužel pít za svoje :-/ Svatba bude 12.8 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziste No, myslím, že tam necháme značně víc i než v jiné restauraci, ale s tím jsme do toho šli ;) Tak tvrdý alkohol my určitě podávat nebudeme (v tomhle ohledu ani nejde o peníze, ale spíš o to, že si nemyslíme, že k tomu, aby si to někdo užil potřebuje litry tvrdého alkoholu).. Samozřejmě pokud jeden z nás vyvine aktivitu jít s někým na panáka, tak to je na nás ;) Je fakt, že my řešili nápojové balíčky v době, kdy na netu nebyl nápojový lístek, budeme to muset znova prozkoumat... My máme 8.7. ale to už jsi si možná všimla.. :D
Odpovědět
Taky si nemyslím, že je tvrdý alkohol podmínkou, ale v tom se prostě doma neshodneme. Taky nabízeli možnost otevřít si na baru účet na nějakou částku, nebo jak píšeš ty, když příjdou na panáka novomanželé nebo jejich rodiče, tak by neplatili. Je fajn, že se s nima jde různě domluvit, měnili jsme třeba i položku v rautu a v pohodě :-) Jen škoda, že nejde slavit déle, než do 1h ....
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziste Tak my se náhodou na tomhle zrovna shodli (ale na všem ostatním ne, takže v klidu) :D Jj, komunikace super.. Taky nám nabízeli různé možnosti... Jinak v rautu jsme si taky různě přehazovali.. :D My teda máme psáno oslavy max. do 2. A trochu se obávám, že budu mrtvá cca tak v 5 odpoledne :D
Odpovědět
Taky nevím, jak celý den vydržím na nohou, asi jsem se měla vdávat ve dvaceti, to mi to ještě nedělalo problém :D Do dvou to je fajn, nám teda řekli, že nás pak nikdo nevyhodí, ale i tak člověk nikdy neví, jak se zábava vyvine. Ten obřad tam bude určitě moc hezký, chtěla bych v té zahradě udělat alespoň pár fotek.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziste No, mě zatím není zas tolik přes 20 (resp. mám to na půli cesty k 30, nvm kolik je tobě) a stejně budu mít problém.. :D jsem zvyklá chodit spát v 9 nejpozději..protože ráno jsem v půl šesté vzhůru... Bude to zajímací, pokud si dám skleničku vína, můžu jít spát rovnou :D Já už si úplně nepamatuju s tím koncem zábavy...ale jako myslím si, že do těch 2 bude stačit.. většinou co jsme byla na svatbách, tak ve 3 už tam skoro nikdo nebyl.. Právě na focení v těch zahradách se těším... Snad se někdy vrátíme k hostům :D to bude - jedna fotečka tady, druhá támhle... :-D 8-) Snad bude počasí přát ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj holky, taky nás tento hotel zaujal přesto že bydlíme asi 10 km odtud ani jsme netušili že tu něco tak hezkého máme =-) , chtěla bych se optat jak probíhala svatba, jestli vše v poho a jestli je opravdu vše tak jak naslibují, jelikož ne všude to tak funguje, jo a ještě na kolik Vás to cirka vyšlo, při kolika lidech, my teda plánujem až duben 2017 ale rychle to uteče, máme toho rozjednanýho víc, vše je v podobném stylu, jako zmiňovaný hotel Lony a my nějak nemůžem rozhodnout :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@tekram Ahoj,my planujem kveten 2017 a zatim cekame po schuzce na kalkulaci.. hledani mista nas prestalo bavit a od listopadu taky budeme bydlet blizko,takze uz jsme i zamluvili matriku a budeme to mit tam za kazdou cenu:-D Co vime predbezne,tak nam to ani neprislo moc drahy a to se pritel snazi tlacit cenu od zacatku co nejniz :-D Pro me je hlavni ta stodola a zahrada,to je nadhera! Takze budu taky moc rada za kazdej postreh/recenzi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tekram @lendra Ahoj, tak s více jak měsíčním odstupem jsem schopná podat nějakou recenzi... Měli jsme tam teda vše - obřad, hostinu i raut. Výzdobu jsme si připravovali den předem, jako základní chybu shledávám to, že jsme celou dobu řešili vše se sl. Irenou, ale den před svatbou když jsme přijeli, byla tam jen její sestra a svatbu potom "zaštiťovala" ona.. což je prostě trochu problém, když to najednou přebírá někdo jiný... Každopádně nakonec jsme se nějak na všem shodli, místo vyzdobili a večer odjeli... Druhý den jsme tam přijeli na obřad.. za mě oddávající žádná výhra (nevím, zda to paní dělala poprvé, ale vždy kus přečetla, otočila se na matrikářku, ta chtěla už předstoupit...a pak oddávající pokračovala)...no, působilo to hodně zmateně a rozhodně ne dojemně... První zádrhel nastal u oběda, kde jsme měli výběr ze dvou jídel..a z toho jedno nám přinesli jiné než jsme měli domluvené (měi jsme mít rolky, prázdné a donesli plněné rajčaty a špenátem), to mě trochu zaskočilo, ale budiž... jako podklad pro hostinu po nás chtěli zasedací pořádek se zaznačenými speciálními úpravami jídla.. na 40 lidí to byly celkem 3 úpravy..a z toho 1 nebyli schopni podchytit správně (po mém ujišťování, že ten člověk dostal speciální úpravu jídla mi bylo odpovězeno že ano..načež jídlo člověku odnesli a přinesli jiné)! Při čem jsem ztratila už nervy bylo, když jsme předali seznam lidí, kterým hradíme ubytování a paní na recepci hosty kasírovala (stihla to u 2 hostů, než jsem na to přišla, hanbou jsem se mohla propadnout)! Po upozornění byla ještě značně nepříjemná... Poslední věc co bych vytkla je to, že při konci zábavy Vám číšník řekne, že jde sklízet jídlo, že ho uklidí do lednice.. předpoklad byl ten, že přebytky si odvezeme (zbyl např. celý guláš), minizákusky co jsme si přivezli...a druhý den nám oznámili, že jídlo všechno se vyhodilo...pochybuju, spíš si někdo dobře pochutnal... V SUMĚ ale je to místo nádherné, druhý den se nám omluvili, ještě nám dali poukaz na další služby, jídlo všem chutnalo...a když jsem ráno nemohla spát a bloumala po zahradách, říkala jsem si, že nelituji.... ;) Tak, snad to někomu pomůže...za případné překlepy se omlouvám..
Odpovědět
Profilova fotka
@viki999 Ahoj Viki, moc dekuju za info! Clovek se proste musi dohodnout uplne na vsem predem a nejlip to mit pisemne.. bohuzel jsou veci, ktery proste neovlivnis nebo uz se napravit nedaj.. napr.to "vyhozeny" jidlo, no to by me kleplo.. Ubytko jsem myslela, ze bude zaplaceny predem..? To je asi taky na domluve.. Co se tyce oddavajici, tak to me uprimne desi.. hlavne teda to, co tam budou vykladat.. zatim jsem neslysela nic, co by se mi libilo a jeste kdyz tam tak zmatkarili, boze. Pritel rikal rovnou, ze zkusi domluvit nekoho jinyho nez starostu, tak uz vime, ze pani taky nechceme :-D Poukaz je sice hezkej, ale svatbu mas jen jednu vid.. Kazdopadne to jinak nezni az tak hrozne, ze by to v Lonech vylozene zkazili.. dulezity je, ze nelitujes a celkove sis to uzila! :-) Ja stale cekam na kalkulaci.. :-D Asi se jim pripomenu..
Odpovědět
Profilova fotka
@viki999 Jeste koukam, ze jsi mela moc pekny boty! Nemela jsi problem s chuzi po trave? Ja se toho trosku bojim a nevim, jakej podpatek zvolit.. tenhle typ by se mi libil :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lendra Ubytko máš v rámci kalkulace... zaplatíš rezervaci, pak měsíc předem zaplatíš zálohu...a pak den po svatbě ti vyjednou sjetinu, kde máš komplet vše a doplácíš zbytek... takže se jakoby všechno zaplatí až ten den po... my neměli nikoho, kdo by si platil sám, všem jsme platili my...možná kdyby jo, tak by se to odlišilo a bylo by to ok.. Jinak se taky uklidňuju tím, že jsou tohle věci co jsem prostě nemohla ovlivnit...a naštěstí to ve výsledku nebyla taková trága..ale v tu chvíli (obzvlášť s tím zaměneným jídlem a pak to ubytko k tomu), jsem byla vytočená až jsem se klepala! Ad kalkulace...narovinu, za mě to prostě dražší je... jinak jsme měli 40 lidí a platili jsme tam asi 70-80 (ubytko cca 10 lidí)... svatba celkem za 180 000. A boty - na obřad jsem se bála těch podpatků taky, takže jsem měla takové ty typické z Aliexpressu (bílé na klínku se srdíčkem v podpatku)...a pak jsem měla ty modré.. při focení jsme chodili samozřejmě po zahradách a naprosto v pohodě, mohla jsem je mít i na obřad...
Odpovědět
Profilova fotka
@viki999 My hradime ubytko jen par lidem a tim, ze mame sedm minut od Lon barak, lidi muzou spat zadarmo tam, jestli to nechtej platit.. Takze to bude zvlast.. No jo, to nesnasim, kdyz se na necem domluvim a neplati to.. :-/ S tim jidlem by me taky dost nastvali.. kdyz ma nekdo specialni upravu, tak je to dost dulezity.. Ale tak hlavne ze to vsichni prezili a jinak vsem chutnalo :-) Kalkulaci uz mame a neco je drazsi nez v puvodni nabidce, tak nevim.. coko fontana za trojku.. :-D Hlavne jsem zvedava, jak me nechaj vyzdobit tu stodolu.. Botky supr teda, asi to tam nekdy zajedu vyzkouset :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lendra Fontanu jsme meli, ale za me k tomu bylo strasne malo ovoce... :-/ Jinak my bydlime cca 20 min...ale i tak tam proste lidi spali a barak byl prazdny :) Kazdopadne na ceny upozornete, pokud se ozvete, urco snizi :)
Odpovědět
Profilova fotka
@viki999 My ten barak ted rekonsruujeme od zakladu a jsme zvykli cestovat..svatebku berem jako posledni vetsi dovcu pred mimcem, takze placeni ubytka fakt nehrozi :-D Rodine jo,ale stejne podle me Celakovicky budou spat doma a kamaradum je to fuk, bud si to zaplatej nebo budou u nas, jsou s tim v pohode :-) Tak to se zeptam, kolik kg ovoce tam bude, dik za info.. trojka mi prijde fakt vtipna :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lendra My platili taky jen rodině a svědkům... přije mi to dnes celkem normální.. ;) No, kolik kg mě pobavilo :D :D :D za mě tam bylo tak 30 dkg, možná 50 ať nežeru :D
Odpovědět
Profilova fotka
NENE! :-D No tak za to bych nedala ani petikilo, kazdopadne dotaz na kg jsem vznesla, tak uvidim :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lendra Jsem moc zvědavá na odpověď! :D
Odpovědět
Ahojky všem, měli jsme tam svatbu v červnu 2016 a spokojenost byla úplně ve všem :), pořád jsem čekala kdy bude nějaký problém a vše klaplo na 1. Sál nám vyzdobili podle našich představ, dali jsme jim seznam a zasedací pořádek včetně 3 bezlepkových porcí a dětských porcí i jmenovky umístili na stoly bez problémů podle našeho zasedacího pořádku. Svatbu jsme domlouvali také se sl.Irenou a pak nás měla na starosti její sestra, vše bylo v pořádku. Jídlo které zbylo jsme si druhý den odvezli, dokonce byli ochotni a dort a maso co zbylo z prasátka nám zabalili na dvě stejné porce (gulášek nám tedy nezbyl - všechen se snědl) Fontánu jsme měli také a domluvili jsme se, že místo jablečného závinu nám tam dají ovoce, tak ovoce bylo dost. Ubytování jsme měli také jenom pro část hostů - rodina (těm jsme to platili) kdo chtěl mohl se ubytovat a zaplatit si to sám - opět jsme neměli problém. Spíš někteří z rodiny si to chtěli uhradit sami a byli překvapeni, že to mají zaplacené Oddávající byl starosta a měl moc pěknou řeč. :-) Za mě doporučuji, nádherné místo, vše na jednom místě . Všem se tam moc líbilo a chutnalo jim, co víc si přát. Tak ať se vám svatba vydaří jako nám
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?