Ahojky holky,
všimla jsem si, že se začínají zakládat témata na svatby v příštím roce (duben 2010, květen 2010), tak jsem se rozhodla, že založím téma září 2010. Přídá se někdo? ;-) . Tak jsem zvědavá jestli tady nezůstanu sama :-N
p.e.t.a. Zkus se poptat v Zasedmero v Útěchově, tam taky dělají obřady a jsou schopni zajistit i bydlení, i když ne přímo u nich. Je tam moc příjemný pan provozní, má velká alba i s fotkami z různých svateb. A je to přece jenom trošku blíž než Žebětín. Shodou okolností jsme taky nejprve uvažovali o Žebětíně, ale nakonec jsme z důvodu dálky zvolili radši Útěchov :-)
Mě to příjde skoro nastejno a nevím jestli by mi prošlo to ubytování mimo restauraci, musíme ubytovat celou přítelovu rodinu :-| Mě se třeba líbí Kozí Horka,jsou tam moc milí a mají pěknou zastřešenou terásku na obřad. No, ale moje drahá polovička má zase výhrady, na koberci se prý bude špatně tancovat a u stěny tam stojí lednice, která by údajně narušovala atmosféru :-D A to jsem si myslela, že náročná jsem já :-D .A jak to máte s obřadem, slyšem, že matrika nechce dát většinou termín dříve než 3měs.předem, což je pěkná blbost, to už má snad skoro každý vše zařízené.
mberusinka :Tak já mám zatím jen zařízeného toho ženicha :-D Na místě se nemůžeme stále dohodnout a fotografa začnu řešit asi až po novém roce, snad na mě nějaký zbyde ;-)
p.e.t.a. Pokud chceš, pošlu Ti kontakt na fotografa do IP. Já to mám dobrý, že tím, že se bereme v kostele, to půjdeme matrice jen oznámit a přineseme vyplněný formuláře. Jen běhání kvůli papírům z kostela si pěkně užiju tři měsíce před svatbou :-)
pejsanek Jo,jo,pošli prosím.My budeme mít svatbu v týdnu, takže předpokládám, že to nebude problém někoho najít. Ty máš i kameramna viď? Já nevím,nezvládla by to jedna osoba? :-D Moc se mi nechce platit oba dva.
No já tu matriku asi taky moc řešit nebudu, mám kontakt na jednoho pana faráře, který oddává i mimo kostel a je to normální církevní svatba, takže to asi vyřešíme takhle.
misahonza: Potřebujeme dispenz (výjimku) od biskupa, protože snoubenec je nepokřtěný. Já si musím sehnat na faře v místě mého trvalého bydliště souhlas s tím, že se budu vdávat v jiném kostele a ještě si musím sehnat potvrzení o křtu. Vše nesmím zařizovat dřív než 3 měsíce před svatbou.
pejsanek: Já jsem si tohle zjišťovala a myslím, že na nepokřtěného ženicha nepotřebuješ dispens. Jen musí slíbit, že ti nebude bránit ve víře a dovolí v ní vychovat děti. Ale samozřejmě nevím, jestli třeba jiné církve nemají jiné podmínky (tohle bylo u katolíků).
No uvidíme, co nám potom náš kněz poví.. Vím, že je i možnost, že by se nechal prostě jen pokřtít, ale nechci přítele zase k něčemu takovému nutit. On sice říkal, že mu to je jedno, ale uvidíme no..
A jak by to bylo pokud jsou oba nepokřtění, je pak vůbec možná svatba v kostele? Nám na Kozí horce nabídli faráře, s tím, svatba by byla civilní. Ten nápad se mi dost zamlouvá, lepší než nejaký úředník. Jen ještě nevím, jestli za náma dojede i jinam.
Svatba v kostele lze, když je mimo jiné min. jeden ze snoubenců pokřtěný. Pokud není pokřtěný, může chodit na přípravu dospělých ke křtu a nechat se před svatbou pokřtít.
ahojky nevěsty, tak už mi konečně odepsali z úřadu x-) že jim to ale trvalo. no to je jedno... takže rezervace termínů v lednu, takže zatím nic řešit nebudu... stejně asi termín probereme s rodičema.... ale favorita mám, tak uvidíme jak to dopadne... Jinak obřed v klášteře stojí 1500, takže spokojenost největší a svatba bude tam :-D
Ahoj slečny, také se přidávám k září 2010. A taky se přidávám k bakalářkám na jaře, i když už jsem trochu seniorka (26). Svatbu plánujeme na Lefkadě, ale všechno se nám komplikuje, ubytování je jen od soboty do soboty, a v sobotu tam z Prahy nic létat nebude. A jelikož v naší výpravě poletí i ani ne roční mimčo, tak auto a přestupy nepřipadají v úvahu. No ale nepropadáme panice, nějak to vyřešíme 8-)
adleen: Ahojky, jo jo seniorka, co mam pak řikat já-28 :-p A kolik vás tam poleti, asi jen vy dva a svědci ne, jinak předpokládám,že by to bylo dost finančně náročné. Určitě ale nádhera a romantika, jdu mrknout kde ta Lefkada vlastně leží :-D
p.e.t.a.: Hihi, tak to jsem mladice :-D Poletí nás asi 9. Původně jsme chtěli jen sami 2, ale přítelova maminka by to asi nerozdýchala, tak jsme jim nabídli, že můžou jet taky. Takže oboje rodiče, můj brácha (svědek), přítelova sestra s manželem (svědek) a jejich ještě nenarozená Nela. Berou to jako dovolenou, takže si to naštěstí i sami zaplatí. Uf. A my pak zaplatíme párty v Praze...
Teda koukám, že se tady pomalu ale jistě rozrůstáme.. A to je supeer. Jinak Hejro: pěknéé datuum :-D taky máme. A adleen: tu Lefkadu Vám opravdu moc závidím, ale všechno má svoje nej no. Snad se pak někde koukneme na svatebku.
Jinak jsem se chtěla poptati, jestli už máte nějak vymyšleno nebo v hlavě, co budete podávat k obědu a tak? Prostě jaké jídlo plánujete na hostinu a tak? 8-)
misahonza: Tak já bych chtěla klasiku, vývar a svíčkovou. Hlavně také proto, že mi dojede asi 18 Němčourů a nějaký řízky, guláš a podobně si můžou dát doma, ale svíčkovou u nich nemají. Jen ještě nevím jestli bude i předkrm, aby to nebylo moc. Na večer jsem chtěla grilovat selátko, ale protože ne všichni jsou milovníci vepřového tak to budou jen žebírka a grilovaná kuřata. No a potom ještě možná nějaké pozdní chlebíčky.
ahojky, tak když se tady bavíte o jídle... tak u nás to bude asi složité... já nechci omáčky :-p přítel by taky radši kus masa... ale zase budou tam bábina - jedna nemusí kuřecí a sýry, druhá má žlučník..... a už to leze... no takže asi nakonec skončíme u řízků nebo tak... fakt netuším, no bude to boj :-D :-D
idicka14: Tak ty to teda budeš mít veselé. A co dát na výběr třeba ze tří jídel, to by mohlo stačit a pokud o tom restaurace bude vědět dopředu tak i snad žádný problém.
no ještě uvidím až oznámím náš záměr rodičům... pak uděláme pak poradu ještě s nima ;-) ono nás bude asi jenom dvacet, takže by to snad nebyl tak velký problém dát na výběr z více jídel... kdyby bylo na mně, tak asi nejradši nějakou rybu nebo tak...něco lehčího... jíst se bude celý den :-D :-D no hlavně budeme muset prozkoumat, jak v restauračce vaří a co tam nabízí za jídlo ;-)
i když dát svíčkovou, já bych se jednou přemohla.... a byl by pokoj, no to bude asi hrozný dilama to jídlo x-) no přítel jde příští týden tu restauračku prozkoumat.... tak uvidím s čím přijde... budu mu muset nakázat at si dá nějaké jídlo ;-) jsme celkem dost nároční, co týká jídla v restauracích, tak mu budu věřit 8-) 8-) i když asi tam někdy stejně zajdeme, abysme prozkoumali jídelníček :-D :-D
jinak tady asi všechny máte termíny už jisté, že? až teda na mě a mberusinku :-| thyjooo, je to na nic, nemůžu si nic zařídit... a jít zkoušet šaty, no ani zamluvit bych si je nemohla...to je fakt na nic... akorát tak spoléhat, že mě nikdo nepředeběhne... počínaje restauračkou a všechno ostatní, že 8-(
ahojky marsee, budeš mít taky svatbu? tak jen nám tu poreferuj... nějak je to tu zamrzlé ;-) ;-) potřebuje víc nevěst, abysme to tu pořádně rozhejbaly... i když já nemám co řešit... jsem zatím bez termínu x-)
Termín ještě taky nemáme, ale pokud to vše vyjde hlavně dle mých představ, tak snad to září 2010, uvidíme, nic nechci zakřiknout. No koukám ale po netu po salonech a dalších záležitostech a ono už je pomalu na čase něco začít řešit a zamlouvat.
no my máme jenom předběžně zamluvenou restauračku, jinak asi nic... tak tím, že nemůžu zamluvit nic natvrdo, tak asi není ani co řešit :-| já už taky přemýšlela, že bych šla do salonů... ale když bych si tam vybrala šaty, tak bych si je ani nemohla zamluvit, pže nemám termín, je to na nic... a hlavně po vánocích budu mít zase jiné starosti, jsem zvědavá jak to zvládnu ;-)