ahojte
neviem ci som dobre pozerala,ale nevidela som tuto temu.u nas na mojasvadba sme ju uz vytvorili.
tu na beremese je rok 2010 vseobecne:))
tak skusme: kolko je nas tu,ktore sa budeme vydavat na jesen 2010?
civet: děkuji za radu musím vyrazit u nás do města a kouknout se po té podprsence snad něco objevím máme tu 3 obchody se spodním prádlem tak snad jo jinak budu muset do Písku nebo rovnou do Budějovic
ninus81: se samodržícíma podrpsenkama je problém, skoro nikde je nemaj. Já v Praze sháněla v takových těch menších krámcích (kde mívaj Felinu) a nikde nic. a když jsem ještě navíc řekla, že chci 75D, tak protáčely oči, že tak velký prsa nemám, že mám tak 80B. Prdlačku, byla jsem i u Konarovské a ona sama mi tuhle velikost vybrala. Bohužel, když se zvolí blbá velikost, tak podrpsenka nedrží, nebo nedrží tak, jak by měla (a že špatnou velikost nosí 90% ženských). Ale o správný velikosti jsem se tu už párkrát rozepisovala, zkus pohledat fórum "malá prsa" tady na beremese. Na posledních stránkách o tom něco najdeš:o)
katka.k.: šikula, jen tak dál, je to tvoje svatba, udělej si jí dle sebe:o)
ninus81: no 80D jsem měla já před tím, než jsem zhubla 9 kilo a já nemám moc velký prsa (mrkni na posdní fotky v mým albu, tam je vidět, že prsa jsou průměrný až malý).. Těch 80D jsem měla na rozměry 91/106. Možná zkreslujou šaty, ale ty máš podle mě mnohem větší (tipuju tak F-G, ale neviděla jsem tě naživo, takže těžko soudit). Schválně se zkus změřit (pod prsama ve výdechu a dost natěsno, přes prsa normálně v nejširším bodě).
veve_zlobidlo: tak obecně obvody pod 70 jsou v ČR problém. Prodavačky se většinou tváří, že nic takového se nevyrábí a 70A ti přece sedne:o)) Jinak veve, zkus se schválně taky přeměřit, 60B už jsou vážně dost malé košíčky a to nemá skoro nikdo. Vím o holce, která tvrdila, že jí super sedne 75A a nakonec je na 60D :o))
když už tu dělám opět podprsenkovou osvětu. Změřte se podle návodu, co jsem psala ninus, a dejte rozměry do téhle kalkulačky http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ . Nelze to brát na 100% přesně, chce to pak zkoušet v reálu, protože záleží na typu a tvaru prsou. Berte v potaz tu horní vypočítanou hodnotu, ta spodní je polská a poláci to maj trochu jinak.
ninus81: a pod prsama? Proto říkám, že 80D podle mě nemáš, máš větší prsa... A budeš asi muset do nějaký speciálky. V Praze vím, kam tě poslat, ale v Budějicích nebo tak, bohužel ne:o/
ninus81: to je na český míry 85J (uk totiž zdvojuje písmeno D, F a G - takže DD odpovídá českýmu E, FF českýmu H a GG pak J). Nechápu, jak se můžeš vejít do 80D, jestli máš podprsenky týhle velikosti, tak musej mít dost elastanu. No každopádně máš velikost, která není běžně k sehnání, budeš muset do speciálek (pokud chceš správnou velikost). Asi jsem tě moc nepotěšila co? :-S
katka.k.: tak se zkus změřit doma:o) A brát tu kalkulačku s rezervou. Mě to píše 75DD nebo 75E, ale reálně nosím 75D (široký a plošší prsa, kostici bych potřebovala širší, ale do těch košů DD a E nemám co dát). Přijde mi, že prsa kapky (materiál hlavně dole v prsou, nahoře nic) budou potřebova tak o koš, dva menší velikost, naopak u plných kulatých prsou to bude chtít možná i o číslo větší koš. Ideální je zajít někam, kde tomu rozumí a nechat si poradit. Jenže takových obchodů je málo a prádlo tam je dražší (kolem 2000 za podprsenku). V Praze vím o dvou obchodech.
Každopádně stačí na youtube najít videa s Konarovskou, tam vysvětluje, jak vypadá správně padnoucí prádlo a na jednom videu je vidět, že i relativně plochá slečna má prsa C .
Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. Mám normálně 85 E, ale zhubla jsem, objednala jsem si potprďu 85 D, a je mi velká v obvodu. Nebudu si už kupovat prádlo přes net. Tak jsem se měřila a budu mít 75-80D. No ale moje švagrová má 70F. To nechápu.Ta už by potřebovala zbroják :-(
Sakrys, taky bych se necim potrebovala zmerit :-D , nez na to zapomenu vecer :)
Kazdopadne drzte mi holky dnes pesti, jdu vecer ke kadernici, jak na melirek, tak na nejaky uces a jsem zvedava, co mi vytvori, protoze ja nemam vubec sajn, co z tech kratkych vlasu chci :), jo a jeste jedna vec, o vikendu jdu na zkousku liceni, nakonec jsem v Treboni jednu pani sehnala, tak neplanovane jedeme na jih jen kvuli tomu, tak na me myslete :-) (mám z toho strach)
ahoj holky, řešíte tu docela fajn téma ;-) nejšťastnější jsem byla, když jsem byla v těhotenství, to jsem měla košíčky D a teď už mám opět 75A :-( Problém byl se zkoušením šatů v salonu, proto jsem zvolila cestu ušití :-) Všechny šaty mi byly v prsou moc velký, musela bych i vycpaný podprsenky ještě vycpávat :-D
Jinak jsem byla dnes na rychlé zkoušce účesu, tak dávám do albíčka ;-)
kesynaz: ten účes vypadá moc pěkně. Takovej uvolněnej a přesto sváteční:o)
A ad podprsenka - myslím, že nenosíš správnou velikost. 75 mám já a jsem poměrně vazba, ty jsi drobná. I s malýma prsama si myslím, že budeš mít tak 70B-C nebo 65C-D. Schválně se taky zkus přeměřit:o) A neboj se toho, ony jsou ty košíčky A na 75 cca stejně velký jako 70B a 65C. Takže koš máš možná relativně dobře, ale zbytečně velkej obvod.
mai: děkuji. JJ, je tam i ten příčes. Příčes budeme zkracovat, měla bych cop moc dlouhý a to by nevypadalo hezky. Takže délka po lopatky úplně stačí, jinak bych měla do půl zad.
kesy: značka ideál :-)
já byla včera zkoušt šaty, jsou krásné, tak skvěle padnou, že není třeba žádných úprav,. a to ani v délce...
akorát se mi zdály jakési jiné, nevím, čím to bylo. Paní říkala, že je přede mnou měla jedna nevěsta a že je vrátila v běsném stavu, že tam byly i třísky a tak... tak museli celý horní díl vyměňovat...no, tak aspoň je mám ok... ty historie půjčovaných šatů jsou fakt někdy zvláštní, radši nevědět... trochu se mi tam zdála zvláštně našitá na boku látka, byla jakoby natažená... ale prý je to ok, že se zrovna vrátily z čistírny a že budou v pohodě, že ještě nejsou žehlené a finálně nachystané... tak je to z Nevěsty a na ni jsou reference ok, tak doufám, že to dopadne dobře i u nás...
maithai: Hlavně že vypadají pořád dobře (i když možná jinak než v době, kdys je zamlouvala). Já půjdu až na finální zkoušku týden před svatbou, v Adině se žádné mezi zkoušky nekonají. Naštěstí jsem se v době zamlouvání šatů přeměřila a mám furt tak nějak stejně (jen v prsou jsem hubenější, což bych být teda nemusela, brala bych raděi zadek a břicho:o)).
Já tajně doufám, že ty moje šaty jsou v tý 44 neoblíbený, neb maj střih, kterýho se každá silnější nevěsta bojí, a že je od května nepůjčovali.. Když jsem je zamlouvala, tak spousta šatů mela na papírku dva, tři i pět datumů, ty moje byly bez data. Až pak tam psali toho 2.10...
civet: tak to ty moje saty jsou bohuzel moc oblibene a asi se hodne protocily... moc jsem nepochopila, jak to pani myslela, ale rikala neco v tom smyslu, ze jsem posledni nevesta, ze se mi menil cely vrchni dily a ze mam stesti, tak ho mam novy, ale nejak jsem nepochopila, jestli ty saty pak vyhodi nebo co... nevim.
Jinak jsem mela uzsi snerovani, tak me to potesilo, ze jsem trochu pohubla :-) pani rikala, ze kazde kilo dolu jde videt, i kdyz zadne velke zmeny se bohuzel nekonaji :-(
jo a zkouska to byla finalni, ted uz je nikdo mit nebude a saticky zustanou odpocivat az do 30.9. na raminku :-)
civet, v Adině se můžou dělat mezizkoušky, ale za poplatek 200,-Kč. Já jdu na zkoušku šatů 21.9. v 16.30h do Adiny na Prahu 7. Taky jsem tam měla první datum já. Já bych měla mít prsní záševky, ale taky jsem zhubla v prsou a v pasu, tak to snad nebude potřeba. Když chceš z důvodu zhubnutí změnit šaty, zaplatíš +1.000,-Kč poplatek. Mají drsný podmínky.
makyska: já vím, že je možná další zkouška, ale mě se nechce dávat ty dvě stovky:o) a když měníš šaty kvůli zhubnutí / ztloustnutí, tak bych žádný prachy platit neměla. Poplatek platíš jen, když si chceš změnit šaty jen tak. Nebo aspoň takto mi to vysvětlila taková ta silnější krátkovlasá blondýna.
Já jdu na tu finální až 23.9., předpokládám, že mi budou sedět furt stejně, protože konkrétně na ty moje se ta paní netvářila, že by šly zmenšovat:o/ Ale měla jsem v nich prsa trochu spláclý, tak mi teď snad budou OK..
maithai : možná myslela poslední letos? a že máš štěstí, že ač jsi poslední, tak celý horní díl je fungl novej?
civet je možné, že zahubnutí nic neplatíš, nastávající maminky jsou bez poplatku. Mně zase ta malá blondýna řekla, že nemám hubnout. Já ty mezizkoušky nevyužila, ani na to nebyl čas.Prý tam byla jedna nevěsta i 8x, vždy přišla ve stejnou hodinu.
Já taky měla prsa placky, když jsem je nadzvedla, lezly mi pod paždí prsa, i když šaty to byly vel.46, ale košíky na č.1
mai: pravda, raději neřešit:o))
makyska: já se blondýny ptala, co se stane, když zhubnu, že jsem od února do května (to jsem zamlouvala šaty) dala dolů 7 kilo. Tak si mě tak změřila a řekla, že už hubnout nemám, ale kdyby přeci jen, tak si budu muset vybrat asi jiný šaty, že tyhle moje zúžit prý nejdou (jsou tam pravda sklady, který by po zúžení nemusely moc sedět). tak jsem holt přestala záměrně hubnout, ale i tak mám dole další tak 2 kila. Já chtěla mezizkoušky využít v případě, že bych zhubla (na objem na kila) kolem 5 cm, protože to už by ty šaty mohly plandat. Ale zeštíhlení se moc nekonalo (jen v těch prsou), tak jsem to nechala plavat.
Pokud mi ty šaty budou velký, tak dostnu asi infarkt, protože hledat nový šaty týden před svatbou nebude sranda:o)
no, ted nosim podprsenku 70 E a posledni dny nejak "vypadavam" ale vetsi uz se opravdu tezko dostavaji a zvlast samodrzici...tak jsem se jeste nerozhodla koupit si pradlo, pockam...rikali mi v salonu, ze by mi tam vesili neco..to nevim co, abych nemusela mit podprsenku...mne vaha tak lita...vubec netusim, jak mi saty budou...predtim mi byly skoro akorat, jen trosku zabrat na urcitych mistech...takze nejaka vule k pribrani je a pokud bych zhubla ( coz v skrytu duse malinko doufam) tak pujdou zabrat...mam docela uzky hrudnik, ale naklad ve predu teda mam...takze jsem vlastne vybrala hlavne saty ve kterych ten hrudnik nevypadal tak mostrozne...saty nejsou letosni model, ale prislo mi jakoby ano...a pani mi rikala, no tady do tech saticek moc nevest nema prsa...tak aspon neco... :-)