taky si uděláme oznamko sami. V dnešní době photoshopu a schopnych kamaradu mi to prijde jako zbytecny vyhazovani penez za naprosto neosobní kartičku. Svou představu mám v albu, takhle nějak to bude. Sice jiné barvy a uprostřed foto s dcerkou. Stejně tu svatbu děláme také kvůli ní. ;-)
mám otázku, je tu někdo, kdo ví, že jeho partner nebude (nemůže) kvůli zaměstnání nosit snubák, tak jestli i tak vybírají prsten pro něj nebo jen tak obyčejný a pro nevěstu lepší?
Ahoj můj ženich sice prsten nosit může, ale dopředu mi řekl, že neví jestli ho nosit bude. měl kdysi na ruce ekzém tak neví jak to bude snášet a tak. Vybereme, ale určitě pořádný a uvidíme. Chci prsteny z oceli takže to nebude zase tak drahé. Četla jsem spoustu diskuzí o oceli a jeví se mi to jako nejlepší a taky si myslím, že ocel by mu neudělala ekzém.
@pajami já už mám vybraný prsten od JK - shodou náhod jsem loni k 30 dostala od ní nádherný naušnice a teď jsem zjnistila, že v tom stejným designu má i snubní prsten (takže výběr jasný). Teď jen co pro něj. Mám strach, aby to nebyli zbytečně vyhozený peníze.
No my budeme mít ocelové takže i kdyby ho ženich nenosil a ležel doma tak to není zase taková hrozná částka. Pokud je jasné, že tvůj přítel ho nosit nebude tak bych možná udělala pro něj levnejší variantu a ušetřené peníze bych investovala do něčeho jiného na svatbu.
@leg: dívala jsem se na vaše oznamko a něco takového by se nám taky líbilo..původně jsme uvažovali nad společnou fotkou a přes ní ten průhledný pauzovací papír..když jsem si ale hrála s výrobou jmenovek, tak mě napadla jiná verze oznamka..
@pajami: už máte nějaké prstýnky vybrané? dostali jsem na matrice katalog pro snoubence a v něm je mimojiné sleva 25% na ocelové prstýnky od jednoho výrobce..my to rozhodně nevyužijeme, takže kdybys chtěla pošlu ti to do IP..
Ahoj děkuju, ale já ještě vůbec nemám vybráno. Já nechci klasický kroužek, jsem na kamínky, ale kroužek, který má plno malých kamínků si myslím, že moc dlouho nevydrží a na druhou stranu mít jeden větší kamínek to mi přijde taky blbý spíš jako zásnubní. Já vůbec nevím asi to nechám ještě nějaký ten pátek uležet.
ahojky, přidávám se do vašeho(našeho) datumu, ale teda jsem překvapená co už všechno máte, já teď řeším zkoušky a na svatbu nějak čas není:/tak aby něco zbylo :-| ale tak doufám že když jsem z menšího města tak to nebude takový problém..zatím mám fotografa a kapelu,a jelikož svatbu budu mít až odpo, věřím že kadeřnice a vyzížistky budou ještě volné :-)
@kkkristinka a v kolik odpo? Já bych taky raději odpolední termín kvůli malé (2 roky). Chtěla jsem tak ve 4, ale to je prý moc pozdě. :-( že by nás stějně už neoddali, což si myslím, že je blbost.
@leg no tak to je pěkná blbost, moje kamarádka měla loni obřad ve 20:00 a nikdo v tom problém neviděl... my budeme mít obřad v jednu a to jen kvůli tomu že budeme mít oběd s rodiči, kdybychom to mohli vynechat, klidně bych taky volila břad třeba 17:00 nebo tak nějak...
no já budu mít asi ve 16.00 nebo ve 15.00, ještě nevím. nechci totiž oběd s rodinou, bude svatba a PAK odjez na párty s rautem. budu mít teda cirkevni svatbu, ale myslim že jsem četla i na radnici by mě měli oddat později jen že musíš trochu připlatit...?!
kkkristinka> já mám taky zkoušky, proto jsem vše zařídila a domluvila první týden v lednu, abych měla klid na školu a hlavně na státnice v květnu a po státnicích se vyblbnu na oznamku, vývazcích a tak. :-)
@pajami no a co všechno už máš?no já totiž mám dvě vš tak i leden byl tvrdě zkouškový...teď brzo dodělám poslední a budu víc plánovat...a oznánmku budeš dávat jak brzo?no tá já taky hodlám dělat ty věci na výrobu až v létě, asi až v červenci teda:)
Mám zamluvenou hostinu, kostel s farářem, druhého faráře v Praze na přípravu (svatba bude na Moravě odkud s přítelem pocházíme, ale žijeme v Praze), fotograf a kameraman, autobus, auta (to je svatební dar od kamaráda, který je jednatelem v prodejně aut takže to jsem nijak řešit nemusela), cimbálovou muziku (překvapení na odpoledne od novomanželů) a na večer další kapelu, a domácí výrobu cukroví (to zamluvili rodiče). Všechno jsem to kupodivu domluvila během prvního týdne v lednu a ještě, že tak, protože poslední přednášu v zimním semestru jsme měli minulý víkend, ale hned první víkend v lednu nám začal letní semestr. Takže právě se rozběhli zkoušky a bude to fofr, aby se to stihlo tak nějak rozumně a byl aspon jeden týden na přípravu na státnice. Oznamko a vývazky a svatební noviny budu dělat až po státnici až tak v červnu.
no tak to teda smekám, to jsi o hodně napřed:)u faráře jsem ještě nebyla, nějak předpokládám že čas mít bude(ale už to napravím), auta budu mít normál, kameru nechci, kapelu mám jedno, překvapení uvažuju že secvičím?i když nevím, ale byla by to bomba, no a dort a cukroví nic...a jídlo taky nic protože chci catering a TEN neni tak rychle rozebranej jako restaurace:)oznámení a vývazky a noviny v červnu to je tak asi ideál..dík za info,!! :-D
Ahoj holky, také se přidávám ke společnému datu. Docela obdivuji, co všechno máte... My zatím máme zamluvenou matriku a zámek (Náměšť nad Oslavou), musíme ještě zamluvit místo na oběd s rodinou, místo na party s kamarady náme zamluvené, stejně jako stany atd (pod širým nebem). Mám koupenou látku na šaty, občas seženu nějaký doplněk...to je zatím vše,doufám, že nejsem moc ve skluzu.
@kkkristinka fotografa mi dělá můj bráška (je profík), takže to mi naštěstí odpadlo, kadařnici mám (zařídila máma :-) ), líčit se budu sama...mám i tipy na floristku, ale zatím jsem nazařizovala...
jak dlouho dopředu zařizujete kytky? a kdy budete rozesílat oznámka?
Ahoj Holky, včera jsme se byli mrknout na tom veletrhu ve Vaňkovce, měli to tam teda pěkně zoraganizované, já koukala především na přehlídky a pěkně jsem se znejistila v šatech které mám vybrané ]-( ale jinak tam nic moc neměli ani to oznámení jsme tam nenašli.... Holky to by mě taky zajímalo, jak dopředu dávat oznámení???
@chanellka: koukal jsem na ten váš dort...a smekám..vypadá úžasně..
bylo něco zajímavého na veletrhu? třeba něco co nebylo v Olympii?
holky, já bych oznamko poslala tak na přelomu květen červen..aby to všichni měli ještě než začnou prázdniny a dovolený..a aby měli dost času dát vědět jestli přijedou nebo ne...Kamarádka nám donesla oznamko minulý týden a budu se brát na začátku dubna..takže asi dva měsíce před svatbou..
@petulkavt no ještě se musíme vypracovat, ještě to není ono :-)
No já myslím že tak ten přelom květen červen je značka ideál.... Ale tisnout oznámení asi budeme co chvila přítel by to chtěl rodině, která to má k nám daleko předat 19. února na rodinné oslavě, taak nevím, mě to připadá takový divný teda že budeme mít natisknutý oznámení tak moc dopředu....
ahojky....moc vás tady zdravím!!!!
Plánujeme svatbu na konec srpna,ještě není ani přesný termínek takže ani nic jiného zatím neobjednávám, jen vybírám...budu ráda za jakékoli rady jak dlouho dopředu je vše potřeba zařizovat...děkuji :-D
@mischali nejduležitěší je a to už aby si pomalu taky měla termín svatby na matrice, či v kostele a místo hostiny, protože to bývá dlouho dopředu zajednané :-)
jinak tě tu vítám :-)
Chceme mít obřed v jičíně a dneska sem tam volala a paní mi dala informace, během pár dní máme zavolat a zamluvit termínek a pak stačí tak dva měsíce před obřadem dovést doklady, protože nejsme z jičína...a hostina když to vyjde bude u mého strejdy na velké zahradě...ale to se dozvím o víkendu! a kdyby ne, tak teprve budeme shánět jiné místečko...
děkuji za přivítání :-D
@chanellka uvidíme, ještě to není jisté, má takový ranč malý a je tam možnost suché i mokré varianty a dokonce i místa pro pár lidí na spaní...tak snad o víkendu se dozvím zda nám to tam umožní nebo ne!
@mischali tak to by jste měli výborný, my pořád místo na slavnost nemáme, čekáme na cenové nabídky a podle toh ose rozhodneme... Ale chtěli by jsme to někde venku a sehnat něco, kde je možné to mít venku i ve vnitř je celkem kumšt... :-)