Nám do toho teď nikdo moc nemluví, naštěstí :-p Úplně stačí, že do toho kecají úřady a tváří se, že nám prokazují nevídanou službu. Jinak z půjčováním čehokoliv je to docela drsné. Taky budeme venku a člověk přemýšlí, kolik židlí si má vzít na těch 20 minut. My se budeme pokoušet přemluvit správce objektu, kde máme hostinu(asi 20 metrů od místa obřadu), abychom mohli použít židle zevnitř na těch 20 minut ven. Spíš se děsím toho, že si drahý vymyslel a trvá na tom, aby tam pobíhalo co nejméně "lojzíků" - takže hudbu na hostinu a třeba výzdobu chce zařídit sám - z "lojzíků" mi musí stačit profesionální fotograf. Jak to všechno dáme dohromady, nevím. :-(
wolgemuth: jj, úřady si toho navymýšlí - hrůza 8-( Přesně, jako kdybys mi mluvila z duše tváří se, jakože teda nám prokazují milosrdenství... ]-( Ale to, že jim za obřad venku člověk musí zaplatit litr, už jaksi nevidí...
Já jsem taky chtěla kvůli ceně jenom pět židlí. Jak píšeš, je to na 20 minut. Tak to snad všichni jsou schopní odstát. Chtěla jsem jednu k podpisovému stolu a 4 židle pro rodiče. Jinak tam není nikdo extrémně starý (např. babičky atd.), takže by to mohli odstát. Paní z agentury mě ale přesvědčovala, že to bude vypadat blbě. Tak jsem se rozhodla vzít to, co navrhovala. Ještě další 40 židlí. Jedna židle vyjde na 40,-. No a, aby to vypadalo hezky, tak ty čtyři přední židle pro rodiče + ta jedna k podpis. stolku budou mít potahy a mašle což je na jednu židli 80,-. Takže pět ozdobených židlí mě vyjde na 800,-. Což je dost. Ostatní prostě budou "holé". To mě paní taky zrazovala, že to bude vypadat blbě. Ale nemíním za to dávat na dvacet minut takovej majland. Vždyť to by mě přišlo těch dalších 20 židlí na dalších 2400,-. To jsem už odmítla. Ať už to vypadá jakkoliv... :-p
Purblanca: Tak to máš ještě levné, já mám nabídku židle s šerpou za 70 a s návlekem a mašlí za 120. Proto chci ty židle z místa hostiny. Za 40 židlí bych se nedoplatila. Jakoby na tom stála celá svatba, že? Byla jsem na několika svatbách a naopak blbě vypadaly prázdné židle, protože svatebčané i ti, co přišli jen popřát se báli si sednout. Přemýšlela jsem taky, jestli by to nebylo lepší úplně bez židlí, ale babičky by to asi neustály. I když asi jo, ale jde o pohodlí. Tak jsem se rozhodla to alespoň trochu ozvláštnit a nebudou tvořit uličku(klasicky), ale rozmístíme židle do boku, aby nám mohli koukat do tváře. Mě vždycky přišlo maximálně zbytečné, dívat se někomu na záda a soustředit se na to jak už to nemohou vydržet a houpou se ze strany na stranu 8-) . A židlí budu mít přesně pro svatebčany. Bude nás 24, my se svědky si to samo odstojíme a dvacet židlí pro "zbytek" a ty předem informujeme, že si posedat musí :-D
wolgemuth: taky jsem to původně plánovala právě bez židlí, jen pro rodiče, ale prý by to vypadalo blbě. No, uvidíme, už je to zaplacený a pouštím to z hlavy. Myslím, že to, co navrhuješ je rozumné. Když je to takový kousek, tak se židle můžou v pohodě přenést a zase něco ušetříte ;-)
No já teda židle na ven neřeším. Ale měla jsem domluvené super povleky na židle na solidní cenu a nevyšlo to, protože jsem nakonec zjistila, že restauračka koupila nové židlo :-p .. Jsem byla docela vytočená :-D
Joo a už docela začínám stresovat ohledně svatby :-N
misahonza: já taky, kvůli svýmu zdravotnímu stavu bych se teda stresovat vůbec neměla 8-( , protože mi to nedělá dobře (mám epilepsii, jestli víte oč jde). No a už se mi zdál sen, že byl svatební den, já jsem lítala po baráku v halence a kalhotkách, celá zmatená, nepřišla mi kadeřnice, já jsem na ní nemohla najít v tom zmatku ani číslo, nervy mi tekly, protože nebylo možný aby mě za takovou malou chvíli načesala atd.... :-o No, hnus 8-( 8-( byl to děsně živej sen. Pořád mám pocit, že když je svatba už jenom za 4 měsíce !!! Tak dohromady nic nemáme anebo mi něco ještě schází a já nevím co... :-( Přítel má samozřejmě dost času... - tradičně 8-(
Jo vím co je epilepsie, jedna moje kamarádka ze střední jí měla a já jsem byla její první pomoc a věděla jsem, kde má takovou tu poslední záchranu(takovou tu tubičku asi víš oč jde).
A sny mě taky už šíleně děsí a vyvádějí z míry. A taky je to šílená představa, že to je už jen 4 měsíce, protože to fakt hrozně rychle utíká. Je to šílené :-o :-o :-o !!!!!
A taky ještě vůbec nic nemám.. Nemám prádlo, botky, silonky.. nemáme alkohol, oznámení, zařízené koláče a zákusky acukroví a dort.. Ženich stále nemá oblek, košili, kravatu.. :-x No a raději nebudu pokračovat nebo se zblázním
jj 8-( a ti naši pánové mají stále čas ]-( no, ale já tomu svýmu miláčkovi nemůžu nic moc zazlívat :-D On se totiž moc snaží, abysme měli do prázdnin jakš takš v provozu domeček a mohli se během prázdnin nastěhovat x-) takže on má zase plnou hlavu stavby domečku... :-) což je taky záslužný x-)
Právě i z toho důvodu, bych chtěla mít všechno na svatbu nachystaný a zařízený, abych to o prázdninách jen "dolaďovala" a mohli jsme se soustředit na stěhování :-)
wolgemuth: fakt nemáš ??? :-o To já bych šílela ! :-N Na svých jsem byla už v prosinci (hned měsíc po žádosti o ruku ;-) ), protože jsem byla zoufalá, že v mé velikosti nebude až takový výběr.... pak jsem se šla ještě v březnu mrknout na nové, co měli dojít a tam jsem změnila objednáku x-) Nádherný nový čistě bílé šatičky ! Vlastně je tam měli už i v prosinci, ale v malé velikosti a v březnu je dostali v mé a perfektně mi padly :-D Budou se teda muset malinko v bocích stáhnout a upravit délku, ale nic razantního x-) Šaty, byly to první co jsem zařizovala :-D
:-o tedaaa taky koukám, že ještě nemáš šaty..
Já měla taky šaty jako první věc na svatbu a byla jsem je vybírat koncem listopadu. Samozřejmě, že je šatů dostatek, ale spíše se jedná o to, že se ti některé budou třeba hoodně líbit, ale už budou zadané.
Ahoj a.n.e.t.t: vítám tě !
Prohlídla jsem si tvoje albu. Šatičky č. 2 ve tvém albu budu mít !!!! (ale ve větší velikosti) :-D Hned jsem se do nich zamilovala. Tady platí, v jednoduchosti je krása... x-) Je to v Palomě, že ?
Píšeš tam, že se ti nelíbí ramínko za krk, ale mě ho schválně k těmhle šatům přišíjí, protože mám větší poprsí a taky se prý tak nebudu ošívat.... :-D A jinak, mě se líbí, přijde mi, že dělá hezčí dekolt :-D
Ahoj Purblanco :-) ,
jo ty druhý šaty jsou z Palomy, taky se mi líbily, ale pravda jsou jednoduchý, tak nakonec zvítězily ty jiný. A s tím ramínkem, já právě nemám prsa :-D , i když mi tam zkoušely ty šaty s tím ramínkem za krkem, tak mě to přes prsa pěkně odstávalo, asi je to opravdu i šité na ty větší prsa.
Já ty mé šaty favoritky teda ještě nemám zamluvený, paní mi je podrží bez zálohy týden, takže zítra si zajedu do Brna a zaplatím si zálohu. Ty co jsem si vybrala jsou z Evanie :-) .
A my oznámení zatím moc neřešíme. Nebo teda spíš, nic moc neřešíme :-D . Já byla požádána o ruku teprve před 14 dny a rodiče to ví od tohoto víkendu, takže řešit se začalo až teď. Oznamko vidím na červen., aby v červenci bylo, pouze si nějaké vzory prohlížím.
a.n.e.t.t: njn, my co jsme byly požádané už loni, tak je to pro nás "dávno" :-D Když se dívám do alba, jak se to tam odpočítává, ode dneška 3 měsíce a 29 dní... :-o tak mi to přijde, že už snad musím mít všechno zařízení :-) že je to za krátkou dobu... ale jak jsem psala, je to taky z důvodu, že doděláváme domeček a o prázdninách se budeme ještě stěhovat. Takže takový věci už chci mít hotové :-)
A co noviny a tombolu, budete dělat ? My ano, noviny už máme hotové, jen vytisknout a pak tombolu máme vymyšlenou. Teď jen dokoupit blbůstky, jako losy, udělat sklenici na peníze,... nakoupit na tombolu věci a zabalit. Loni jsem to balila kamarádce a žádná sranda, strávila jsem nad tím celý večer a druhý den celé dopoledne... :-N Ale teď alespoň v tom mám cvik, tak mi to třeba půjde líp od ruky x-)
Tak to mě zase přijde, že je to za dlouho :D. My máme teda akorát domluvený datum a hodinu na úřadě, pak zamluvenou restauraci na oběd a dnes si jdu zmluvit ty šaty a zaplatit tu zálohu. Jinak nic. Důležitá věc, kterou chceme jetě co nejdříve, tak to je fotograf a místo, kde se budeme fotit. Dort by nám měla upéct tchýně, svatební koláče a cukroví je také v roli maminek. Malovat mě bude ségra, která mi jde za svědkyni, bude mě možná i česat (je kadeřnice) nebo to bude dělat jedna kamarádka (také kadeřnice :D). Oznámení v tom červnu a na kytku je taky ještě čas, ostatní drobnosti průběžně 8-) .
Jinak teda děláme maličkou svatbu :-). Bude nás 23. Takže tombola určitě ne, kdyby byla větší svatba, tak bych do toho šla ;-) . A noviny jsem jedny viděla, od bývalé kolegyně z práce, byly úplně super :-D , ale do toho taky nepůjdem, bude to malá klasická svatba. U nás jde totiž také o to, že musíme šetřit, musíme vyplatit domek, ve kterém žijeme, tudíž nás čeká hypotéka a pak rekonstrukce, ale ta si až někdy později. Teď právě chceme ještě udělat opravy vevnitř (což jsou taky další finance), jakože opravit zdi a vymalovat. Po svatebním obědě se právě přesuneme k nám a bude posezení u nás, máme velikou chodbu, pokud vyjde počasí, tak i veliký dvůr (zatravněný). Takže tak :-) .
;-) teda i když říkáš, že toho moc nemáš, tak máš zcela jasno co a jak bude... tak to je fajn :-D
:-. A je pravda, že s těma penízkama je to děs a hrůůza. Jen to lítá
a.n.e.t.t: jo, to mi povídej... my taky dáváme peníze do baráčku, ale stavíme novej :-) Nevím, jak u vás, ale u nás tu největší pálku za hostinu platí na půl rodiče. Takže mi si platíme ten zbytek... Lidí budeme mít 54 dopoledne a na večer dalších třicet, ale ve skutečnosti si myslím, že to bude jinak. Myslím, že jich hodně nedorazí... co jsem si tak spočítala, tak to všechno bude stát asi 150.000,-. Děs běs !!! Nezdá se to, ale to jsou šaty 7500,-, kapela 8800,-, prstýnky 7000,-, výzdoba 4000,-, kytky, poplatek OÚ, oznámení ... 8-( Ale je to (doufám) jednou za život, tak proč si neudělat svatbu trošku podle snů... :-) Samozřejmě, že si nedovolím, úplně všechno, ale na některých věcech nešetřím (výzdoba). Ušetřili jsme třeba na oznámení. Kdyby jsme si nechali dělat klasicky tak by nás vyšlo cca na 3500,-. Když jsme si ho udělali sami a v tiskárně necháme jen vytisknout, tak nás vyjde na cca 1500,-. Člověk hold na něčem ušetří, na něčem ne. Proto chceme i jako svatební dary jenom peníze. Ať už na dozařízení domečku nebo na svatební cestičku ;-)
Misahonza: tak ajsno co a jak bude, to mám, ale ještě to tak opravdu zrealizovat 8-) :-D .
Purblanca: No my to máme s rodiči tak, že mi zaplatí vše do 30 tis., že vlastně když dělali svatbu sestře, tak do toho vrazili taky tak, a tak ať to máme nastejno. U nás to rozhodně nebude taková pálka jako u vás, už vzhledem k tomu, že nás bude jen 23. A v restauraci se bude platit jen ten oběd, nějakej přípitek, a nějaký kafe, voda, popř. jestli si dá někdo víno. Dlouho tam nebudeme. A pak se bude u nás, kde bud taky nějaký jídlo (buď se bude grilovat nebo jen nějaký obložený mísy, jednohubky, řízečky atd.) a pivo, víno, nealko, nějaký brambůrky atd. Myslím si, že toto vyjde určitě z peněz rodičů. Kapalu žádnou mít nebudeme, přítel od budoucí švagrové hraje na harmoniku, tak nám to spestří, jinak hifina + cd. Prstýnky chceme hezký, počítáme určitě s deseti tisíci. Šaty by měli být 7500. Oznámení se snad vleze do 2000, fotografa, to ještě vůbec netuším, snad do 3000, 1000 na úřadě. Kytky asi taky do 2000. Výzdobu neřešíme (přiznávám se, že to pro mě není nějak podstatný), snad něco pěknýho udělají v restauraci a my to zaplatíme. Doma výzdoba nebude. Každopádně jsme počítali tak 50000.
No, my na prstýnkách taky nešetříme ;-) Jen si je nekupujeme ve zlatnictví, kde na nich mají přirážku až 200-300%, necháváme si je dělat u zlatníka. Takže nás pár vyjde cca na 7000,- se vším všudy :-p Už dělal prstýnky sestřence, kamarádce a mě dělal zásnubní, takže máme dobrou zkušenost :-) Dělá prostě jen sám na sebe, takže je nemusí prodávat za takový pálky jako ve zlatnictví ;-) Na prstýnkách bych rozhodně nešetřila x-)
Ahoj holky. Tak pokud to dobre dopadne, tak pro me bude 4. zari taky osudne :-D Jinak jak jsem to tady precetla, tak si rikam, ze bych mela zacit neco poradne delat :-D
Tak se přidávám k nevěstám s termínem 4.9. ;-). Budeme to mít kus od Prahy v jednom zámečku, který ale běžně ke svatbám neslouží, tak to sice bude originální, ale náročnější. Židle, oddací stůl apd.musíme zařizovat sami. A závidím vám, co to máte v okolí Brna, protože jsem v Praze nenašla agenturu, která by to dovezla, připravila, uklidila a odvezla :-. V Brně jsem našla asi tři, které nabízejí za rozumnou cenu balíček, který bychom potřebovali, ale sem je to trochu z ruky :-D, tak snad něco najdeme. Na sezení chceme alespoň 16 židlí, máme dost starších lidí.
purblanca: co se týče prstýnků, tak řešíme něco podobného. Na přítelově ruce vypadá bílé zlato lacině a nesluší mu a já mám na levé ruce vše bílé, takže to budeme řešit tak, že já budu mít prstýnek z bílého zlata s kamínkem a žlutou linkou a on bude mít prsten ze žlutého zlata s bílou linkou. Takže budou stejné, ale barevně obrácené...asi. Ke zlatníkovi teprve půjdeme.
Ahoj arri a theresko :-) .
purblanca: taky bych šla určitě raději do zlatníka, pokud to opravdu vyjde o tokik levněji. Tak budu muset někde pohledat, protože o tomto nemám vůbec přehled.
Jéééé, vítám nové nevěsty !!! ;-)
arri: no, určitě je na čase něco dělat (ale nechci tě stresovat) :-) Už jen 3 měsíce a 25 dní :-D !!!
thereska: to bych neřekla, že v Praze není žádná agentura... dívala ses tady na beremku ? http://www.beremese.cz/companies/cate...
Nějaké agentury tam z Prahy jsou, ale ceny nevím .... no, prostě Praha ]-(
a.n.e.t.t: tak jestli chceš, (jsi přece taky od Brna) můžu ti dát kontakt na toho našeho zlatníka :-) Je to kousek od Brna, cca 15 km. Jak už jsem psala, dělal prstýnky sestřence, kamarádce, mě zásnubní a teď nám dělá i snubní. Tak kdybys měla zájem písni x-)
a.n.e.t.t: páááání, já zítrám. Čtu v tvém albu, že se budete fotit v Rosa Coeli !!! :-o Tam je to náááádherný ! Byli jsme tam s přítelem jednou na výletě a úplně nás to tam okouzlilo. To místo má duši, zrovna se tam i nějaký novomanželský pár fotil :-)
Původně jsme tam chtěli i obřad, ale obřady tam nepovolují 8-( No a na focení to máme taky dost daleko. Svatbu budeme mít v Sokolnicích, což je jiho-východně od Brna a Kounice jsou na druhou stranu :-( Ach jo.... tak tohle vám móóc závidím |-|
Purblanca: ty jo, tak jestli má ten váš zlatník i nějaký www stránky, tak je napiš, já bych si hrozně ráda prohlédla jeho práci :-) a kontakt určitě napiš. My bydlíme u Pohořelic, tak jestli není ten zlatním úplně na druhou starnu, tak by to šlo 8-) .
A to Rosa Coeli máme kousek, takových deset minut autem. Bydlíme takovej kousek a ještě jsme tam nikdy nebyli. A kolegyně z páce se tam fotila, ukazovala mi fotky a vypadaly tak moc moc krásně, opravdu strašně romatický x-) , takže jsem se zamilovala už od fotek. V neděli jsme se byli podívat a ve skutečnosti je to ještě větší nádhera, tak jsme se hned zeptali na to focení a stačí prý zavolat tak 14 dní před svatbou paní majitelce a domluvit se a není problém :-) .
Přes Sokolnice jsme onehdá jeli :-) a mám pocit, že prítel říkal, že tam dělal nějakou rozvodnu :-) .
no, stránky nemá, ale přesto ti pošlu kontakt do IP a mohla by ses s ním domluvit, že by ti ukázal co dělal třeba při os. návštěvě.
No právě, já jsem si to místo hned zamilovala, prostě romantika :-) A shodli jsme se na tom i s přítelem... x-) No uvidíme, cesta je fakt min. 30 tzn. jen hodinu by trvala cesta tam a zpátky. No a další hoďku zabere asi focení... nevím, jak by to svatebčané snesli... být tak dlouho "bez dozoru". Ze zkušenosti vím, že vždycky tu dobu, když se odjela nevěsta s ženichem fotit bylo strašně hluchý a nudný místo... (na to ale máme svatební noviny :-D a zamluvený kuželky ), jenže komu se bude chtít dvě hodiny číst, že... ? :-|
Jinak v Sokolnicích je rozvodna :-) to myslíš, že tam chodil na školu, že ? Je tam ISŠ :-) No a zlatník je hned nedaleko. Konktakt posílám do IP :-) A můj zásnubáček můžeš vidět v mém albu. Udělal ho přesně podle vzoru, který jsem mu poslala :-)
Přesně jak píšeš, že když něvěsta se ženichem zmizí, tak je tam hluchý místo, proto jsem taky zásadně proti "trapnýmu" unášení nevěsty... :-p , ale jako nikomu to neberu, pokud se jim to líbí...
A tu rozvodnu ne, tu on dělal :-D jakože nějaký rozvaděče tam, on je projektant v energetické firmě a jakože to tam projektoval, jsem si na to tak vzpomněla :-D .
A k tomu zlatníkovi, uvidíme co kde pohledáme a třeba se s ním spojíme :-) . Jen trošku nechápu, ty sis u něj nechala dělat zásnubák =-) :-N ? Myslíš jako tvůj přítel, ne. Protože jinak nechápu :-N , přece zásnubák kupuje chlap, tajně a pak krásně překvapí ženu, že ju požádá o ruku x-) , no romantika. Jako znám jeden pár, kdy žena otěhotněla, tudíž se s chlapem domluvili na svatbě, pak si vybrala zásnubák a on ju teda pak požádal o ruku :-D , což mi přijde vtipné, trošku pomotaný, a takový strojený, jakože - příští týden koupíme zásnubák - tudíž se zasnoubíme.... Já kdybych se domluvila na svatbě, tak bych dodatečně prsten nechtěla, já jsem prostě romantik x-) , no. Ale jako nikomu to neberu, každej to má jinač, i ti dva co se zasnoubili takovýmto velice zvláštním způsobem jsou fajn lidi a na tom jm nic neubírá, jen mi to přišlo takový vtipný :-D .
No, u nás to bylo tak, že jsme po devíti letech se znaní a po 5 letech chození dostali do stádia, kdy jsme věděli, že to přijde :-) Už máme obyvatelný domeček, takže to "muselo přijít" x-) Protože jsem z věřící rodiny, tak už dávno, jsem příteli řekla, že "na hromádce" s ním žít nebudu... Když už se rozhodnu s někým sdílet byt, prát mu prádlo, sdílet lože a porodit mu dítě, tak jen jako "rodina" - to je pro mě základ ! Sorry, když to někdo vidí jinak...
No a jinak, když už jsme věděli, že se budeme brát, tak proč dělat překvapenou ? To by spíš bylo divadlo ! Trošku jsem se obávala, co by mi přítel vybral... dala jsem mu inspiraci, co by se mi líbilo a on z těch prstýnku, co jsem mu ukázala nějaký vybral... Jen jsem nevěděla kdy mě požádá a jaký ten prstýnek vlastně vybral x-) Takže i trošku toho překvapení tam bylo... a bylo to krásný, romantický, i když jsem "tušila"....
Byly jsme jako každý rok na vánočních trzích v Brně na Svoboďáku... prošli jsme si stánky, dali si medovinku, bramboráček atd... prostě jsme si užívali volného dne. Večer až se setmělo, jsme šli obdivovat rozsvícený vánoční strom... do toho začalo sněžit a najednou (strom byl za dřevěným plotem) jsem se otočila a na jednom kůlu, který ohraničoval stromeček byla krabička s prstýnkem... věř, že jsem to v té chvíli nečekala a byla překvapená. Jak do té atmosféry padal sníh, tak o to, to bylo romantičtější. Krásnější žádost jsem si ani ve snu nepředstavovala a vtipná byla taky. Když si do toho sněhu klekl, tak řekl: "a prý se u toho ještě říká, vezmeš si mě? " to byla třešnička na dortu !