Ale kdyby můj drahý toužil po dlouhém rukávu, ať si ho klidně dopřeje :-D . Já opravdu nedělám svatbu podle toho, co se smí a nesmí, co se jak dělá atd., chci si to udělat jen podle svých představ. A basta :-D .
Purblanca: s pritelem jsme se shodli, ze by byl peknej oblek v barve sede, predstavuji si takovou titanovou barvu, asi to neumim popsat... :-D ...do toho bilou kosili s dlouhym rukavem, jak pise Janca, tak o trochu delsi, aby byly videt manzetovy knoflicky, ktere budou do fialkova + fialkovou kravatu... :-)
Pritel kosile s kratkym rukavem nesnasi...:-) a me se to taky nejak moc nelibi...
holky a konecne uz jsem si koupila ty bile balerinky na vecer na prezuti... :-) ;-) za 500,-Kc ....moooc pekne!!! :-)
Pur: já napsala tmavý, jakože jsme se uplně nejdřív taky koukali po těch krémových, hodně světlých a nakonec vzali tento, jako černý není,to máš pravdu,ale uplně šedá to bych taky neřekla =-) něco mezi když na to teď koukám na denním světle pořádně :-D
Lennika tak u nás je to přesně naopak :-D . Mě se třeba mnohem víc líbí ta s krátkým a proto taky chci, aby ji měl 8-) . Ale pro mě je dlouhej nebo krátkej rukáv takovej detail :-N , že mi to ve výsledku bude asi fuk :-N .
A dotaz vznáším i já 8-) . Kolik chystáte dortů? A jaké? My vzhledm k malé svatbě jen jeden, a když už tak max dva. A nevím jestli jít do klasiky - patrovej dort s ženichem a nevěstou.
a.n.e.t.t: no jasny, kazdy mame jiny vkus... ;-) ..komu se co libi, tak at ma.. :-)
Dorty budeme mit tri, jeden velkej, nejspis tripatrovej, bez postavicek.... :-) ...a pak dva maly, jakoze se dava jeden na stul k rodine od nevesty a druhy na stul k rodine od zenicha ..;-) ale nas bude hooodne.. :-) No a budou vsechny ladeny do fiakova nebo do zelenkava... ;-)
my budeme mít klasiku, třípatrový + dvě srdíčka (za syna, za dceru) - viz album a jeden ovocný mňam x-)
Ty budou na hostině a jinak mamka nechává dělat ještě "podkovu", kterou rozkrájí do výslužek :-)
My máme taky klasiku, třípatrový (nakonec kulatý), 2 srdíčka a jeden celý čokoládový z alba, protože můj chlap nesnáší marcipán tak spešl pro něho:-) předpokládám, že asi zbyde, takže to se zamrazí a rozdá po rodině a známých. ;-)
Jee holky a nechcete někdy dojet sem? Tady začínají letní grilování na té vilce, kde budeme mít večerní grilovajdu i my, vždycky myslím pá.plus sob. od 16h. a je to s různou tematikou, někdy steaky, jindy ryby, kuknu na jejich program. Dnes nebo zítra to půjdem otestovat a pokud to bude za něco stát, tak bych Vám napsala podrobnosti ;-)
Takže budete mít většina klasiku :-) . Já původně chtěla taky jedině patrovej s postavičkama x-) . Dort nám bude dělat tchýně, ona už dělala nějaký dorty na svatby, tak že to má nfocený a že prý, jestli nechceme labutí jezero. Já netuším co to je, přítel ano a říkal, že by to chtěl. Ale já bych asi byla spíš pro tu klasiku. No uvidíme jak do domluvíme.
Jani no já bych byla taky pro. Vždyť to mám nedaleko ;-) .
my budeme mít na dortě speciální postavičku nevěsty a ženicha na motorce, protože miláček je bohužel do svýho Ivánka zažranej :-| No, ale chtěla jsem mu udělat radost :-N
purblanca: my jedeme v sobotu na nejakou chatu v Ochozu, slavit narozeniny dvou kamaradu, v nedeli pak jedeme na Vysocinu s kolama a zustavame tam bohuzel az do stredy, protoze mame ten pohreb... :-(
Luky má zítra narozky, takže udělám s malou ješě dnes ovocný dortík, do toho nějaké to grilování, koupák, třeba i nějaký výlet, uvidíme ;-) přeji Vám, ať si ho užijete, počasí se podle předpovědí vydaří :-)
my budeme asi jen pracovat na domečku... jestli v sobotu budu mít hotovou linku, jak slíbil švagr, tak budu pucovat a uklízet nádobí :-)
oleek: už máš uklizeno ???
Pur jakej Ivánek? To jako motorka =-) ?
No my budeme dávat do kupy zahradu než vyrazíme za hranice. Půjdeme dneska a zítra. V sobotu večer půjdeme na zábavu. V neděli budeme na té grilovačce u našich. A v pondělí a úterý budeme asi opravovat zdi doma. Jak bydlíme ve starým domě, asi tři roky se v něm nebydlelo a netopilo, tak navlhli zdi a opadává to. Loni než jsme se nastěhovali, jsme opravili jen to nutné nabydlení - kuchyň, ložnici, obývák, koupelku. No a teď chceme udělat zbývající dva pokoje a chodbu. Chtěli jsme to mít do hodů ok, jsou 23. a 24. 7. Jenže jedeme pryč, tak se to nestihne :-( . Ale do svatby to bude ok. Takže u nás fakt pradovně. Navíc přítel má dovču, já až od pátku. A ještě si hodlám zabalit už nějaký věci na dovču. Přece jen budu do čtvrtka v práci, kdo ví, jak dlouho 8-( , a jedeme už v 11 hod. ráno z Brna.
Jelikož jsem dočítala, tak se trochu rozepíšu a přidám se do diskuzí.
Ohledně obleku. Miláček má oblek tmavě šedý spíše do černa a je tam jen drobulinký jemný proužek. Košile koupíme obě is dlouhým i s krátkým. Uvidíme na počasí a když tak jsme se domlouvali, že bude mít dlouhý rukáv a když tak se později převleče, kdyby bylo moc teplo. Košile bude bílá a pokud seženu tak bude mít vínovou regatu.
Taky máme zkušenost s odmítnutím svědectví, teda spíše moje polovička. Požádal bráchu, který vypadal, že je rád a po měsíci zavolal, že se omlouvá, ale že to nemůže dělat, že na to nemá a že to nezvládne. Když jsme za něma jeli tak jsem si ho trochu podala, jestli se neumí podepsat nebo o co jde. Svědci mají různé povinnosti, ale když nejsou ten typ, tak se dá požádat někoho jiného o ty ostatní věci. Pořád se vykrucoval, ale nakonec že opravdu za svědka nejde. Tak jsem mu řekla, že když někdo odmítne jít za svědka, většinou to znamená, že nesouhlasí s tím sňatkem. On: že to tak není apod. Ale mě tím docela naštval a co hůř, příteli to bylo opravdu hodně líto, že ho odmítl brácha. No tak nakonec má za svědka kamaráda a myslím, že to bude super. Zhostil se toho totiž opravdu s úctou a se vší parádou.
Ohledně dortu, ještě pořád uvažuju. Chtěla bych taky takový ten potažený marcipánem a jen jedoduchý tvar, ale taky se mi hodně líbí takový ten hlavní dort a potom několik malých dortíčků pro ostatní. Ale pořád nevím.
A prodloužený víkend budeme snad odpočívat, slavit tátovy narozeniny, projíždět se na motorce, ale hlavně snad opravdu odpočívat a plánovat další maličkosti na svatbu :-)
holky, tak vam vsem preju pekny vikendicek...at se nam ten prodlouzenej zadari... ;-)
pocasko ma byt fajn, snad se akorat neuvarime... ;-) Jinak to s tim uklizenim atd moc neprehanejte...hlavne, vseho s mirou... :-)
misahonza: no tak vlastni bracha to je jinej kalibr...ale je to nejspis tak, proste nekteri lidi na to nemaj, noo!!! :-| Ale je dobre, ze uz mate taky vyresenyho nahradniho svedka... ;-) :-) No aspon je videt, ze nejsem jedina...chjooo.. =-)
Ahoj, holky, tu to jede :-) Otázky dne: Já jsem z Ostravy, žádné Brno, ale pravda, (ještě pořád) v Brně studuji. Ženich oblek černý(možná tmavě šedý, já ho dlouho neviděla ;-) (myslím ten oblek, ne ženicha :-D ), vestu a kravatu mu šije maminka, včera jsem byla koupit látku(šampaň s jemnýmy ornamenty) Přiznám se, mně se barevné košile moc nelíbí, jako pod sako a pod vestu, nebo ne že nelíbí, ale je to jen můj názor, nic víc, ale pro mě je slavnostní bílá a černá(a jejich odstíny - šampaň, ivory, stříbrná, šedá....)- když bych ale šla do barevné košile a konkrétně oranžové, volila bych úplně světlounkou do tmavě šedého obleku a tmavě stříbrnou nebo tmavě oranžovou kravatu. A barevné ladění kytky bych chtěla takové mnohobarevné(jako jsou něk. kytičky v mém albu) - fialkovou, jemňounce růžovou, oranžovou, zelenou, bílou...prostě mix. Na stolech budu mít ale asi fialovou. Dorty dva(je nás 25 a večer dalších 15) Jeden světlý ovocný a druhý čokoládový ovocný. A víkend? Přijedou partnerův bratr s partnerkou(božínku, to zní blbě :-D prostě budoucí švagristi)Takže bude zítra grilovačka :-) Hezký víkend
Ahoj, ja více méně z Českého Krumlova takže Čechy.
Pokud jde o oblek, tak ten zatím ještě koupený nemáme, protože dostat chlapa do obchodu z oblečením a k tomu ještě s oblekama, to je hrůza.
Dorty budeme mít jako svatební velké klasické srdce a pak asi ještě dva nějaké menší, bude nám je pect babičky sestra, je cukrářka a říkala ze ty patrový se špatně krájí, tak sme se pak rozhodli pro jednopatrový a bude čokoládovy a pokrytý marcipánem, teda tak bych to alespoň chtěla.
purblanca: Ctěla jsem se jen zeptat, jakou motorku má přítel, vím že se to ke svatbě moc nehodí, ale jelíkož sem motorkýřka tak by mě to zajímalo.
Falešná nevěsta: poproste někoho z vtipných přátel, aby vám ji na svatbě zahrál. Jde o to, že falešná nevěsta musí přemluvit novomanžela, aby s ní odešel, protože ona je lepší než vy. Měla by mu pohrozit, že má doma jeho děti, nezaplacené dluhy a podobně. Případně by se od ní měl manžel vykoupit, aby mu dala navždy pokoj (to sem našla na netu, ale je to zajímavé)
Ahoj holky tady to frčí , věnujeme se dostavění baráčku tak nemám čas sem chodit , jsem tu po dlouhé době a jen koukám :o)) Také už jsem dohnala ženicha do obchodu na oblek a má šedivý s proužkama moc se mi líbí do toho bílou košili a fialkovou kravatu. O dortech přemýšlím kolik jich objednat, svatební chci klasiku marcipán bílí s fialkovou a pak asi 2 dorty rozkrájet na stoli , chtěla jsem i do výslužek , ale nakonec jsem se rozhodla že ne. Každý si bude moc dát dort na svatbě a domu dostanou koláčky s cukrovím, snad to bude stačit .
Tak já to s dortama nemíním přehánět. Většinou údajně dorty zbývají a na stolech bude hodně zákusků, tak snad nebudou nějaké újmy za to, že nebude spousta dortů. Radka300 taky chci jen nějakou klasiku s marcipánem a červeným dekorem :-).
Nazdárek nevěsty! 1 měsíc a 28 dnůůůů x-)
elika204: má ruského Urala, jestli ti to něco říká :-)
Tento víkend byl u nás plodný x-) V sobotu jsme koupili ženichovi oblek, juchůůů...a ani se nebránil. Dokonce sám navrhl, že bysme ho mohli jít "už" koupit....že to trvalo ]-( Moje argumenty, že je to už ani néé za 2 měsíce zřejmě zabraly ;-)
Koooonečně máme hotovou kuchyňskou linku :-D Švagr ji vítězně dodělal a dnes mám na e-mailu zprávu, že máme hotové prstýnky :-) Tak večer pro ně jedeme. Stojí 10970,-... tak jsem zvědavá. :-.
Ahoj holky :-)
Tak u nás byl víkend taky plodný, minimálně v tom, že jsme roznesli oznámení a dnes ještě moje ségra s rodinou a přítelův sterjde a zbytek pošlu dneska poštou. Nějaké předá ještě moje babička a mamka vezme dvě do Čech. Po práci konečně zajdeme na tu matriku, cosi vyplnit. A budeme volat zlatníkovi, jestli už má prstýnky. Kytičku jsme nestihli, takže tu pořešíme, až se vrátíme.
Hoĺky, ještě těm oznámením. Zbyla vám nějaká? Nebo chyběla. My máme jště tři, jedno půjde asi tomu známýmu, jaks i u něj v zahr. centru necháme udělat ty kytky. Pak možná ještě jedno jedné sousedce :-N , ale to uvidíme a zbývá nám opravdu jedno jediný poslední, který si rozhodně necháme.
A v pátek konečně jedeme na dovču. Už se ták těším. Akorát ještě nemám zbaleno, ale to musím zvládnout dneska, ať se s tím neotravuju ve čtvrtek, to budu chystat ještě jídlo atd. A koukala jsem na počásko a máme mít hezky, kolem 30 °C a voda má 26 °C x-) . No už abychom tam byli.
Pánejo, taky máme termín 4.9., ale koukám, že jsme asi pěkně pozadu! :-S
Nám to teda zařizuje agentura, takže snad to všechno stihneme, máme zatím jen rezervované místo, vybraný styl a barvy svatby, šatky+botky a dnes jdeme vybrat oblek a okouknout prstýnky.
Budu všem držet palce, ať se vše daří! :-)
pur: to není provokace, jen se hrozně těším :-D , v práci už mám kolikrát takový nervy... že jednou ty děcka už asi přizabiju... občas nevím, kde mi hlava stojí, jen dojdu domů, tak žádný leháro, ale zahrada a ta tráva furt dokola roste, takže jen a jen starosti. A to nepočítám, že už mám dávno dělat na diplomce a ještě jsem to ani neviděla 8-( . Kdybych si vzala dovču a byla jen doma, tak si absolutně neodpočinu, tak jsem úplně přešťastná, že jsem toho mýho ukecla na to moře, tak si fakt dáchnu 8-) . Ale neboj, však vy vyrazíte taky k moři, sice až v září, ale to budu zase v práci tvrdnout já :-D .
Ahoj nevěsty,
tak zas po krásném prodlouženém vvíkendu opět v práci. Jen se mi nějak mozkové závity ještě nerozjeli.
Anet: téééda, šikulky, když už máte roznesené svatební oznámení. My teprve v sobotu si jedeme vyzvednout do tiskárny. Pak ho musíme zkompletovat (fotky přilepit, mašličku uvázat, páč to prý oni nedělají) no a ještě dotisknout kartičky na svatební dary a pozvánky k hostina a na večerní grilování a snad příští týden něco rozneseme a zbytek pošleme. Tak at jde balení od ruky :-)
Purblanca: gratuluji ke kuchyňské lince a obleku. Jinak uklid sem ve čvtrtek zvládla a paní, co mě vytopila bude solit 2000,- alespoň.
Jinak v pátek jsme si jeli vyzvednout naše prstýnky, jsou nádherné a to dokonce mladý říkal před tím, že ho nosit nebude (ohledně práce) a ted sám je stále vytahoval, nasazoval (doufám, že to neznamená něco špatného) a říkal, že ho bude nosit, tak mě potěšil. ;-)
Tak krásný den nevěsty.
PHledně té košile, sem mu říkala, zda nechce koupit ještě jednu s krátkým rukávem, že až se zábava rozjede., aby mu nebylo teplo a ani sám neche, ač jinak košile s dlouhým rukávem nosí. Tak mám o starost méně. :-D
K dortům - máme jeden 3patrový kulatý (bílozelený) s postavičkama nahoře. A pak už jen koláčky a minizákuzky. Výslužka se dávat nebude a basta!!!! Každý se bohatě a dosytosti napapá na hostině a nevěřím, že by si rád ještě druhý den něco doma z výslužky dal. :-D