ja chtela tulipany, protoze ty jedine jako kytky mam rada a neprijdou mi tak slavnostni:-N
podvazek pry ma pro me kamoska uz dlouho..ja bych ho vubec neresila, kdyby mi to nerekla...
a o tradicich nevim skoro nic a nic si nezjistuju, rada se priucim tady, ale dodrzovat to asi nebudu:-N
a zavoj pro panny je docela vtipny, dyt ho ma kazda druha, ne?:-D
wolgemuth: jeee, tak to Ti neporadim.. =-) ja v nicem nehledam nejaky tradice, vyznamy ani symboly... :-)
proste budeme mit na svatbe to, co se nam libi....to je jednoduchy... :-D
wolgemuth: jj, mám stejnej názor jak lennika... žádnej význam ani nijak nehledám. Kytky mám ráda, tak prostě kytku budu mít :-)
Ale jinak tě chápu, že v tom hledáš smysl... něco na tom bude ;-)
Purblanca: V poho, já nejsem netýkavka. Je to někdy sranda, když člověk zjistí významy různých tradic ex post a dá si to do kontextů :-D
Ema: To s tím závojem mě taky hodně pobavilo. Mnoho nevěst, které se berou podruhé(či více) si nechtějí brát bílé šaty, že je to symbol nevinnosti a to že ony už "nejsou" a přitom je bílá na svatebních šatech jen módní a celkem krátká záležitost. A je to všechno v tom závoji a jak říkáš, má ho každá druhá.
Lenninka: Úžasný přístup, budu se u tebe muset přiučit :-) . Pořád nad spoustou věcí zbytečně moc přemýšlím. Dík. ;-) - tím pádem žádné rozbité talíře, žádné papání společné polévky(ale to jsme stejně nechtěli ani tak), žádné házení předraženou kyticí, žádné hry typu "které kolínko je nevěsty" a " čí zadek je ženicha" žádné kytičky pro svědkyni, maminky apod. žádný únos nevěsty, žádné silonky, zato otevřené boty 8-) ... juch, to se mi uleví. A hlavně přestat řešit, co si o tom budou myslet ostatní. (A není to myšleno sarkasticky, ale naprosto vážně!)
wolge preesnee...:) je to svatba dvou lidi, kteri se maji radi, o nich a pro ne...
takze nejake cirkusarny pro rodinu, aby me nepomluvili u nas nehrozi...stejne kdo chce psa bit...pak zjistim, ze polivka byla moc horka a kyselo moc kysele:))
ale potrebuju vymyslet nejaky vtipny program, protoze tam nebudeme mit alkohol a mam tucha, ze se moc lidi bavit bez nej nebude..tak at se jen neji a netlacha a pocasi:)
jinak strepy a spol me taky vubec neberou...cim dal vic uvazuju nad tema satama (http://www.svatebni-saty-spolecenske-... )..beztak mam k princezne daleko:-N
no a ten zavoj teda nevim, vzhledem k tomu, ze mi tam bude pobihat rocni dite, tak nevim, koho presvedcim o svem panenstvi:)))
nojono, ale kdyz vidim ty fotky holek v dlouhych satek, tak by se mi to taky libilo, i kdyz vim, ze tohle bych vubec nebyla ja..:-D
aneb do zari budu vymyslet a pak pujdu nahata a bude to:-N
Ema: Taky nechci řešit, co se komu líbí nebo ne. A nemít alkohol na svatbě, to je super! My jsme se rozhodli jen zcela vyloučit tvrdé. Budeme mít obřad dost pozdě odpoledne, tak se snad ani z toho vína a piva nestihnou moc opít :-) .
A vtipný program? Holky tady už o tom mluvily, pro větší svatbu je dobrá "tombola" (seznam výher typu poukaz na přelet nad alpami - pořídíš alespoň dvě balení Alpy Francovky a "přeletíš" s výhercem nad nimi, nebo košík hub - košík s houbičkami na mytí, apod.) Ale já jsem zábavou pověřila svou hlavní družbu. Umí to, tak se nechám překvapit:-) Jeslti máš nějakého velkého vtipálka mezi pozvanými, tak to zkus taky ;-)
Jo, a šaty jsou skvělé. Já bych tak krátké mít nemohla, jak bych se ohla, bylo by vidět vše :-N (mám takové jedny na "běžné" nošení a nemůžu je nosit ;-( ) Ale moc se mi líbí!
wolge my budeme mit ais jen pripitek, uvidim, mozna koupime dve lahve vina, naliju jim to do stamprli, at se pomejou..:-D
na tombolu uz jsem koukala a prisla mi docela vtipna:))ale bude nas jen 24, tak nevim, jestli to nebude za deset minut sfouknute a pak se budeme doubat v nose:-)
a ja se v tech satech nebudu ohybat:-D
a nejvetsi vtipalkove jsme asi my dva, prijde mi, ze by se ostatni stydeli neco vymyslet, ale nevim..treba by prekvapili:-)
jeste resim hudbu na svatbu...to fakt nevim, nechce se mi platit cizi DJ a zpivat moc neumim:-D
Já zpívám ráda, ale snese to jedině koupelna :-D Nás bude taky jen 25 a tu tombolu má moje družba myslím v plánu. Ale taky se mi na to zdá málo hostů. Třeba to necháme na večerní zábavu, kdy má přijít dalších asi 15 lidí, to už by šlo... 8-) No uvidíme.
Hudbu jsem svěřila do rukou svého přemilého, aby měl pocit, že není úplně zbytečný, aby věděl, že zařídit svatbu není jako lusknout prsty(i když se o to snažím) a protože si vymyslel, že nechce žádného dalšího "lojzíka", co mu tam bude pobíhat a platit někomu za to, že dělá něco, co zvládne cvičená opice - takže u nás to bude zcela v režii ženicha. Jak to zvládne netuším a je mi to jedno. On se mě taky neptá, kde seženu svatební šaty ;-) Ale jsem takový nedůvěřivec, že už jsem stejně sehnala taneční hubdu(za pár kaček v levných knihách), pro jistotu - jsm hrozná! :-S
AHoj holky, už nám zapli proud 8-) .
jak jste se bavily o těch silonkách... tak já původně chtěla bílý, že se to víc hodí k bílým šatům, ale nakonec jsem koupila tělový :-D , prostě je to přirozenější. Co jsem viděla fotky, tak mi to přišlo fajn. Co se týče podvazku na tělových a bílých silonkách, příjde mi to fuk, i na těch tělových to vypadá normál, dle mě. Navíc je mi to jedno, jestli by to mělo i vypadat divně, já ho nikde nehodlám ukazovat... moc se mi nelíbí fotky, kde jsou svatební šaty vyhrnutý a ukazuje se noha s podvazkem a nevěstě jde vidět skoro do krku, jako nejsem puritánka, ale nevím, neoslovilo mě to :-S .
A co se týče kytky, tak mě se tulipány taky líbí, ale vím, že dost dobře opadávají, třeba když nemají vodu, tak jsem nad nimi ani nepřemýšlela, abych nešla pak jen s holýma stopkama :-N . Takže budou buď ty klasický růže nebo kaly a nebo uvidím, co mi nabídnou 8-) .
Jinak zítra jdu na zkoušku a nic neumím, ještě jsem to nezvládla ani celý přečíst a já, abych zvládla zkoušku, tak látku čtu zhruba 3x až 4x, takže průser, ale co, tak si to zopáknu, všechno je jednou poprvé.
8-) Dobré ráno přeji i když opět deštivé :-/
Ohledně těch silonek, taky nejsem pro bílé i když se mě někteří v rodině snaží přesvědčovat o bílých, já se zatím dobře bráním. A některým mé protinázory přišly celkem logické. A mamča už je ve fázi, kdy by zkousla i to, že bych měla červené botky pod svatební róbou :-), oproti ženichovi. Ale nakonec budou bílé ;-) . A na názory ženicha se prý nemá brát zřetel :-D poučila mě sestra. Teď stále řeším účes.. Vím, že to tady už běželo, ale pořád uvažuju, zda mít závoj nebo ne. Zda si prodloužit vlasy ať už keratinem nebo clip-inama nebo ne. :-|
Misahonza: Já osobně závoj nechci a není to tím, že nejsem panna :-D . Jen mám poměrně dlouhé vlasy a chci polorozpuštěný účes(jako mám teď nově v albu). Ale kdybych měla vlasy krátké, tak bych o tom možná uvažovala. Opticky je to prodlouží. A asi nejvíc záleží na tom, jaký jsi typ a jaký budeš mít účes. Na někom jsou závoje jako pěst na oko a k někomu vyloženě jdou. A závoje se po obřadu sundávají?
nazdarek devcata.. :-)
vlasy a zavoj to se u me jeste taky uvidi, vubec nevim, asi to necham na posledni chvili dle domluvy s kadernici... ;-)
jinak jsem se divala na par fotek a videi ze svat.obradu a docela me to dojima :-. tak ted premyslim o tom, jestli nebudu na svoji vlastni svatbe rvat "stestim" :-D ...a to tedy nevim, jak pak budu vypadat... ]-(
Ahoj holky :)
O závoji už jsme taky psala, uvidím, jak na mě bude vypadat, podle toho se rozhodnu, jestli ano nebo ne 8-) .
Lenniko já na svatbě budu určitě bulet, dívali jsme se předevčírem na svatbu kámoše a ukápla mi slza :-D , takže ta moje bude něco... musím si pořídit nějakou voděodolonu řasenku :-N .
Jinak jsme opět došli o fotografa ;-( , už třetí, kterého jsme zkusili a má ten termín obsazenej... Dívali jsme se na fotky jednoho kluka, co fotí, mě přišly docela ok, mému drahému se ale nelíbily :-N , jenže pokud co nejdřív nikoho nenajdeme, tak budeme muset říci alespoň jemu, aby taky nebyl za nedlouho obsazenej...
Leni určitě sháněj, já to u nás vidím už teď blbě, ale pokud jsi přímo z Brna, tak to nebude takovej problém, já bydlím cca 28 km od Brna, tak jsme Brňáka nechtěli, protože by chtěl proplatit i cestu, že ano, ale asi nám nic jiného nezbude :-| ... a navíc Brňáci jsou docela drazí :-N .
A.n.e.t.t.: Doporučila bych ti svého(je z Havlbrodu), ale ten bude v ten den fotit nás :-D
Já bych fotografa nenechala až na poslední chvíli, ale je to o prioritách. Vy jste na šaty, já na fotky 8-) U mě to bylo to první, co jsem po dohodnutí termínu zajišťovala. :-N
Nemůžu vám popřát nic než hodně štěstí ;-)
(mám uležených několik stránek fotografů, z dob, kdy jsem nějakého hledala, nemůžu doporučit z osobní zkušenosti, ale vypadaj zajímavě. Z Brna nebo okolí jsou tito: simsfoto, fotohemala, belantova, (zadej do googlu, ono ti je to vygůglí ;-) a svatebni-fotograf-brnotečkaeu)