Už pár let mám vysněnou svatbení kytici z levandule.. Ted když jsem začala plánovat svatbu , tak jsem zjistila, že je velice složité sehnat doplňky v barvě levandulové, všude nabízí buď fialovou a nebo modrou, ale nic mezi tím.. Nerada bych měnila svatební kytici, takže bych eventuelně měla vše bílé, a jen ty kytičky barevné..
Proc by ne...I bila je hezka,a da se to nakombinovat do prirodna.Urcite najdes dost napadu.I kdyz zkombinovat vic odstinu je taky pekne.Nekdy i vic barev je fajn.Nyslim, ze drzet se striktne jen jedne barvy a odstinu je skoda.Ja taky moc chtela levanduli,ale uz se v srpnu nesehnala:-(
Já bych si vůbec nedělala hlavu, že fialová resp. levandulová není odstín v odstínu. Právě naopak to může být hezké. Viděla jsem fotky z pár svateb, kde se nevěsta úzkostlivě držela jednoho odstínu, jedné sytosti, a působilo to ve výsledku tvrdě, chybí tomu podle mě život. Když zvolíš třeba dva odstíny fialové, bude mnohem jednodušší sehnat všechny doplňky a bude to tak nějak příjemnější. Nebo to kombinuj s bledě modrou. Takže se toho neboj. :-)
Fotila jsem svatbu - nádherné prostředí - levandule všude kolem :-).
www paviva.cz/svatebni-fotografie/svatba-botanicus-ostra.html Svatbička byla malá, ale úžasná !
Já znám docela dost nevěst, které měly svatbu ala provence.. Vůbec nevadí, že třebas tou dobou už byla odkvetlá.. možno udělat jednoduché suché vazby.. na stůl.. nebo zavěsit.. a barevnosti jsem ladila starorůžová-fialková(fialová do modrošeda)-fialová(zapudrovaná fialová)+zelená.. prostě všechny barvy levandule.. A pak hodně záleží na detailech nějaké stužky, knoflíky, korálky na tom správném místě.. na stůl rozmístit misky s květem levandule (nebo přímo "odrolit"), bude i příjemně vonět.. a nebála bych se, že to bude vůně silná, protože vůně se v levanduli váže na olej.. takže naopak stačí po čase projmout a vůně se obnoví.. Já sama bych si také zvolila na svatbu symbol nějaké květiny a dle toho ladila..
Taky jsem chtěla levandulovou svatbu, jednoduchou, jenom bílou a snítky levandule, ale teď mi všichni tvrdí, že 6.6. levanduli ještě neseženu :( Je blbý mi svatební kytičku ze sušených lučních květin? http://www.fler.cz/zbozi/kytice-levan...
tak já mám září a nějakou tu levandli tam taky určitě mít budu, minimálně plánuji věneček na hlavu z levandule a bílých růží, ovšem tam mi sušená vůbec nevadí takže klidně i v září:D. A co se týče odstínů...já mám většinu do lila, ale striktní to rozhodně není....na stoly asi dám žlutou gerberu, což se k fialové hodía nějakou tmavě fialovo tam mám určitě taky...