Snoubenec a rozlučka

Zobraz úvodní příspěvek
Ahojky, chtěla bych se tady z něčeho vypsat a slyšet i vaše názory, jestli vyšiluju zbytečně nebo....nebo nevím. Včera sme měli rozlučku se svobodou, kde se přítel, i přes slib, že nebude moc pít (bere silné prášky, do kterých pít nesmí) docela ztřískal. Napřed, i přes naši domluvu, šel nad náš rozpočet a začal zvát všechny nekontrolovatelně na panáky. To sem mu nakonec zatrhla...No, pak prostě tančil a nadzvdl mé kamarádce sukni a pokoušel se jí sáhnout na zadek. Já to viděla a jednu sem mu vrazila. Pak se rozbrečela, klasika.... ačkoli byl slitej, dolézal za mnou a na danou "událost" mi řekl, že má přece rozlučku a ona je moje kamarádka, že kdybych osahávala nějakého jeho kamaráda, ale v rozumné míře, nevadilo by mu to. Pak se mi doma 4x pozvracel, včetně postele. Před chvílí to po sobě uklidil, donutila sem ho i převléct prostěradlo, teď si šel asi lehnout... Já nevím, jestli mi tím nenarušil důvěru a ani co si o tom všem myslet.Máme 20 dnů do svatby....Nejradši bych mu vrazila ještě další tři facky a pořádně ho v tom vymáchala, ale zatím ani nevím, jestli si něco z toho pamatuje,ale asi jo. Děkuju všem, co ste to přečetly...
Odpovědět
@snajpr já bych mu vrazila dvakrát, i za kamarádku, a až by vystřízlivěl, tak bych ho donutila, aby se jí omluvil víc bych to asi neřešila, přece jenom v opilosti dělá člověk různé kraviny, příště se holt nesmí tak ztřískat
Odpovědět
@kacenkakaca troufnu si říct, že opravdu není...přítel smí na pivo kdy s emu zachce, s partou jezdí do hor atd. Jen ho prostě musím trochu "omezovat"-když to ta chceš nazvat- v oblasti peněz, nikdy s nimi neuměl moc dobře zacházet. na spoření mu musí odcházet trvalým příkazem, jinak by to bylo na štíru. Za kraviny neutrácí, to ne, ale bohužel má náročného koníčka, tak ho spíš krotím jakože "tohle si kup prosím až příští měsíc, tenhle už to nevyjde". Viz. ten náš rozpočet na rozlučku.
Odpovědět
@alen_ka jak už sem psala, už je to za mnou, v pohodě, mám spíš chuť do něj rýt kvůli tomu chlastu, je mu totiž furt blbě :D ale tím se vytrestává sám.... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak tu vůbec může někdo psát, že by mu jí taky vrazil? Pokud to byl zkrat při kterém @snajpr ruply nervy, tak se to možná, ale jenom možná dá pochopit - i když důvody pro zkrat jsou pro mně nepochopitelné. Já bych se naopak nedivila tomu, kdyby jí přítel taky jednu natáhnul. Každopádně pokud opravdu některé baby takhle uvažují, tak se nedivím, že většina chlapů považuje svatbu za nejhorší životní rozhodnutí a bojí se jí jak čert kříže :-D ...
Odpovědět
@snajpr no ona ta kocovina je někdy dostatečný trest :-)
Odpovědět
@cheynee situaci znám jenom z popisu, kdybych byla přímo u toho, možná bych reagovala jinak, ale pokud by mi nějaký chlap (byť kámoš) šahal pod sukní na zadek (nebo třeba jenom snažil šahat), tak mu jednu výchovnou dám (stačí malá výchovná, aby si uvědomil, že se to nedělá) a pokud by u toho byla jeho přítelkyně, tak bych čekala, že si ho nějak zpacifikuje ona když mě třeba plácne kámoš po zadku, to mi nijak nevadí, to se zasměju a prostě ho plácnu taky, ale takové to ošahávání mi moc příjemné není ani od kamarádů
Odpovědět
@kacenkakaca Každý ať má manželství podle svého rozumu. Pro mě je zas divné manželství,kde si každý žije po svým,kde chlap osahává jiné...nemá cenu řešit co je standart a co ne. Před sto lety bylo manželství postavené na tom že ženy se staraly o domácnost,a chlapi rodinu živili. Dnes to je taky jiné,a kdyby se předci vzbudili,asi by taky řekli že dnešní manželství nejsou normální.
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 přensě tak jak to vyjádřila @kacenkakaca, fakt nevím @88renca88 jak to máte doma, ale tohle chování je na mateřskou školku
Odpovědět
Já už toho mám dost. My holky které máme uvažování ještě podle staré školy,tak nás ponižujete,jen podle toho,že nechcem žít po moderním životě. Já nepotřebuju být moderní ani cool,nechte nás žít podle svého,bez těch vašich slepičích poznámek.
Odpovědět
@88renca88 ja nemam nic proti, jak tomu rikas "staremu pohledu na manzelatvi", celkem se s nim po hodne strankach ztotoznuji, naprosto respektuji, ze to nekdo sdili daleko vice. Presto si myslim, podle toho, co jsi tu o sobe a tvem muzi psala, ze to s tim nema nic spolecneho. Podle toho, co v diskuzich pises ma tve manzelstvi daleko blize k rozvodu nez k tem starym hodnotam. Samozrejme je tvoje vec, jak zijes, jestli jsi ve vztahu, ktery je zalozen na neduvere, stastna, ale nejak mi pripada vhodne upozornit zakladatelku na to, ze vnimas veci celkove trochu jinak. Mimochodem dat chlapovi facku a pak mu oplacet ma s tou tvoji starou skolou spolecneho co? Nemam pocit, ze bych te ponizovala, prezentujes se tu urcitym zpusobem a podle toho je na tebe reagovano...
Odpovědět
@88renca88 z toho co jsem tady cetla - nikdo vas neponizoval, pouze se zde prezentuji rozdilne nazory. Souhlasim s @kacenkakaca v tom, ze vas pohled nema se starou skolou nic spolecneho. Pokud teda nemyslite doby, kdy musela byt zena zavrena doma a bez souhlasu manzela nemohla ani nakoupit. Nikdo vam tady nenutil zadny "moderni" pohled na vztah, nikdo vas nenutil zit "moderni manzelstvi". Z vasich prispevku mam dojem, ze zijete ve vztahu bez svobody a bez duvery. Myslite, ze model manzelstvi, ve kterem maji oba svuj osobni prostor a svobodu, a ktery je zalozeny na duvere mezi partnery, je vydobytek moderni doby? Ze to vzniklo v poslednich letech? Nikoliv. Vznikalo to postupne v prubehu let, a rozhodne to neni neco noveho. Ne nadarmo to poradci a psychologove vsude "cpou". Jednoduse diky dlouholetemu pozorovani a zkusenostem se zjistilo, ze prave takova manzelstvi, ktera jsou zalozena na duvere a svobode, jsou stastna. A kdyz ne stastna, tak aspon spokojena :-)
Odpovědět
@lalkaamichal Jenže podle mě svoboda nemá v manželství co dělat. A jasně,znám volná šťastná manželství,ale nikdo už nevidí,že v tom může být nevěra. Kamarádka to zažila,byla chlapovi věrná,a skřípalo to,pořád se hádali...pak si našla milence,začla mít báječnou náladu,a měli ukázkové manželství (s tím že docházela ještě do cizího bytu).
Odpovědět
Článek se načítá
@88renca88 ale já se nebavím o svobodě ve smyslu volné manželství. Já se bavím o svobodě ve smyslu být si věrni, ale nekontrolovat druhého na každém kroku, nechodit všude spolu, důvěřovat, neprověřovat, nelézt do telefonu, emailu, každý chodit sám se svými přáteli apod.
Odpovědět
@88renca88 Ty vůbec nechápeš, co to svoboda znamená. Pro tebe svoboda a důvěra=nevěra. To je tak strašně smutný. Vzít si někoho, komu nevěřím, koho neustále podezírám a hlídám a kdo stejně tak kontroluje mě, to bych tedy opravdu nedokázala. Láska, úcta a věrnost - to jsou tři základní pilíře manželství, pokud nestojí na těchto hodnotách, je něco špatně. Neříkám, že vám to nemůže klapat, ale já bych se z toho asi zbláznila. Mimochodem, taky jsem zastáncem "starého modelu", kdy muž vydělává a žena se stará o děti a domácnost. Tak nějak to v sobě mám zakódováno, přijde mi to přirozené (což neznamená, že si myslím, že by to tak mělo být u všech, ale my to tak chceme) - že já budu dělat to teplo domova a muž se o nás bude starat. Ale s tvým postojem to nemá absolutně nic společného. I v tomto modelu si totiž budeme důvěřovat, rozhodovat společně, navzájem si pomáhat s "úlohou" toho druhého a fungovat jako rovnocenní partneři, manželé a rodiče. Ty vůbec nevíš, co píšeš a to, co píšeš, je dost smutné... ;-)
Odpovědět
@zuziitka k té rozlučce - u nás na Vysočině se dělá tzv. zpívání, prostě oslava, kterou dělají snoubenci pro svoje přátelé týden před svatbou společně. Jiný kraj... :-)
Odpovědět
@88renca88 Mne je té zcela upřímně strašně líto. To nemyslím jako útok, to vůbec ne, ale skutečně mě velmi mrzí, ze zijes takový život, že jsi nezažila, jaké je mít láskyplně rovnoceny vztah, kde si dva věří, kde se nestihaji, kde se nebojí nevěry. Věřím, že u tebe pořád není pozdě, možná to můžeš najít, ale třeba nechceš a vyhovuje ti přežívání v nefunkcnim mocenském vztahu. Manzelstvi, kde má každý svou míru svobody je o důvěře, ne o nevěře. Souhlasím s @ttm , tvůj postoj nema s tradičním pohledem na manželství nic společného, to, v čem zijes, je spíš patologické, když to tak řeknu. Třeba jednou pochopis, jaké to je moct druhému věřit.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?