Už je toho trochu DOST! :/

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Krásný den přeji. Předevčírem jsem zjistila, že moje milá babička, automaticky každého pozvala na naší svatbu i přesto že jsme ještě neměli stanovený počet hostů. (chtěli jsme jen malou svatbu -----> rodiče, prarodiče a sourozenci s rodinou.Max 25 lidí) místo toho máme "naplánovanou" svatbu kolem 60 lidí, které ještě k tomu všemu pindají: Že potřebují odvoz domů, že chtějí koláčky na výslužku atd. Ale já to tak nechtěla... :( nechápu jak pojede 7-10 aut sic jen 40 km) pak je tu někde nechaj a já se mám starat, jak se domů dostanou a jak se v neděli dostanou zase k nám? I kdybych někomu zaplatila ať je rozvozí, musel by jet na xkrát. Ale my chcem v 10 zavírat účet a jet domů, což nikdo nechápe. (máme malé dvě děti, 14m a 2m ) každej má jen plnou hubu keců ale že je nikdo nezval ještě si neuvědomují. Odvoz bych vyřešila pronajmutím autobusu. Ale zbytek? Nemáme peníze na rozdávání. (chtěli jsme hned na dovoleno.. Pojedem do *****) rozpočet bude cca jen 40 tis, což v tomto počtu není vůbec nic. Navíc všichni si koupili už "dresscoat" a vůbec nikoho nezajímalo, že jsem chtěla zelenou svatbu. Jsem akorát naštvaná... Ale nepozvat je, už asi taky nejde. Když si udělali všichni volna v práci a mají dary... Ach jo. Je mi jen do breku :/
Odpovědět
1
2
Taky si myslím, že většina lidí nepochopí, pokud dostane pozvánku, že to není i na hostinu. Naopak by je to mohlo utvrdit v tom, že jsou zvaní a počítá se s nimi i na hostině. Asi bych normálně všem zavolala a řekla, že chci předejít nedorozumění, že máte malý rozpočet na svatbu a hostina bude jen v užším kruhu, že je moc rádi uvidíte na obřadu, pokud chtějí přijít. Nevěřím tomu, že si někdo z "pozvaných" už koupil oblečení nebo dokonce nějaké dary. Pokud to někdo opravdu udělal, vsadila bych se, že to budou max. dva lidi a absolutně bych se na to neohlížela. Oblečení může nosit i jinam než na vaši svatbu a dar může pravděpodobně vrátit (pokud kupovali naslepo, aniž by věděli, co byste chtěli, tak to stejně tak měli zařídit, aby to vrátit šlo). Volno v práci se dá bez problémů takto dopředu zrušit.
Odpovědět
@radkaja "Nejhorší je to, že hlavně starší generace, nebo ti co na svatbě ještě nikdy nebyli, můžou vzít pozvánku i jen na obřad jako pozvánku na celý den. To by tam muselo být výslovně napsáno "na oběd nechoďte" emoticon emoticon a i tak by mnozí přišli. emoticon emoticon Prostě je nejlepší jim to dopředu vysvětlit. " Hele to si zrovna nemyslím..... Moji rodiče a prarodiče tedy automaticky berou oznámení jen jako oznámení, za nich to bylo normálně. Ale je fakt, že pochází z okolí Prahy či přímo z Prahy..... Je fakt, že já všechny lidi zvala zatím spíš ústně, oznámení bude až tak za měsíc, dva.... Nevím so to je, že se oznámení začalo považovat za pozvánku. je to prostě oznámení a hotovo.... K zakladatelce - je to blbý, nechápu, že si babička dovolí zvát někoho vašim jménem a už vůbec nechápu, že si to ti dotyční neověří...... Každopádně bych to normálně vysvětlila - nenechávala bych to vyhnít a celé na babičce, ale prostě bych zavolala/napsala e-mail, že došlo k nedorozumění, že pořádáte jen malou svatbu a babička to popletla. Reakce (zejména ty rozlobené) bych pak nechala řešit babičku :)
Odpovědět
@zorro4 Já "dresscoat" nechtěla řešit, jen mě fakt zajímalo, jestli to náhodou něco neznamená. :-) Už jsem se zde na beremese přiučila spoustě věcem, co jsem předtím neznala jako "rautová sukně", "fascinátor", "smile box" atd., tak jsem si říkala, že "dresscoat" je možná nějaká novinka...něco mezi šatama a kabátem či co. :-D Jinak co se týče pozvání hostů mezi řečí: někdy mám pocit, že někteří lidé v dobré vůli bezmyšlenkovitě prohodí něco podobného a když pak doma zjistí, kolik co stojí, tak to pak musí žehlit. 8-) @alca666 S tím oznámením/pozváním: to možná přišlo ze zahraničí. Já osobně jsem ze smíšené rodiny a my žádná "oznámení" neznali. Když ti přišel domů dopis, že ten a ten se bere navíc i s datem a místem, byla to automaticky pozvánka. Naši mají kolem sebe taky česko-zahraniční rodiny, takže s tím nikdy nebyl problém. A třeba mým rodičům (oběma) zase přišlo divné, že někdo nechá vydat tolik "přáníček" jen proto, aby "oznámil" svatbu. ;-) Holt jiný kraj, jiný mrav. Ale to jsem odbočila...
Odpovědět
Profilova fotka
@sendy12 mně čeká něco podobného, až to řekneme přítelovo rodině... Mám v tom jasno - pokud tam někdo chce někoho, koho jsme pozvat nechtěli či neplánovali, tak prostě včas adekvátně přispěje. Jinak bychom se zbláznili. To se nedá řešit - jestli někoho urazíš nebo ne. A nemá smysl si nechat zkazit přípravy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@sendy12 hodně štěstí a pevné nervy.. u nás se babička taky začala hrozit že jsme nepozvali toho a tamtoho atd., další problém, že nebudou výslužky.. ale snad nebude tak drzá a nezačne zvát lidi bez našeho dovolení, koneckonců - platíme to MY, a je to NAŠE svatba.. kdyby nepochopila, řešila bych přes rodiče, at jí promluví do duše (mě by nevnímala) a i kdyby to nepomohlo, poprosila bych urostlejšího kamaráda, aby je na oslavu nepouštěl.. prostě blacklist.. ale to už je dost krajní řešení a mohlo by udělat velké problémy v rodině
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Je to vaše svatba, váš den D! Neměj výčitky a naplánujte to podle sebe. :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?