Tchýně ,,Bubák,,

Zobraz úvodní příspěvek
Zdravím nevěstinky, vím, že je tu toto téma omílané dokola, ale nemám se moc komu svěřit, jelikož kromě ženicha tady nemám spřízněnou duši a tak volím tuto cestu. S přítelem jsme spolu 3,5 roku, z toho 3 roky spolu bydlíme. Bohužel bydlíme v paneláku, kde nad námi (napříč) bydlí i jeho rodiče. Všechno fungovalo tak nějak normálně, sice mě udivovalo, že si jeho maminka k nám chodí domů kdy se jí zachce, aniž by zazvonila (má klíče), ale člověk byl pořádně zamilovaný a měl jiné starosti. Po čase mi to ale přišlo dosti nepříjemné, že nikdy nevíte kdy Vám tam zase vleze. Tak jsem slušně vysvětlila příteli, že se mi to moc nelíbí. Tak to šel tak nějak vysvětlit ač nerad, že by mohla aspoň zvonit. Od té doby začala bych tak řekla koukat jako ,,bubák,,. Vše začalo vrcholit žádostí o ruku. Přijeli jsme domů a už jsme jí měli mezi dveřmi, do hodiny asi třikrát a pokaždé se zeptala, zda není něco nového (samozřejmě od přítele dopředu věděla, že mě bude žádat o ruku), to už mě začalo žhavit do běla a tak si vydupala oficiální oznámení ještě ten den. Následující rok probíhal tak, že jsem jí měla doma co druhej den, né-li každý den, ale se mnou se nikdy moc nebavila, přestože já jsem dost ukecaná, takže se snažím vždy a s každým o konverzaci. Spíš se baví jenom s přítelem. (Já od svých rodičů na toto opravdu nejsem zvyklá, ani na neustálé lezení domů, ani na to, že rozlišují moje dítě a cizí přítel) Přítel tchýni téměř denně vozí do práce a ona do něj každé ráno hučela, že jsme nevychovaní, když přijde na návštěvu, že jí nehostíme a kdesi co si. To už mě začalo štvát, hlavně kvůli němu a taky kvůli našemu soukromí. Tak jsme si šli k nim v klidu promluvit o tom, že jí mám opravdu ráda, ale že bych si přála nějaké soukromí a že mi její denní návštěvy trošku ztrpčují život. Že jí moc ráda uvidím, ale zda by to nemuselo být opravdu každý den. A od té doby jsem já ta zlá, ta ošklivá, co jí doma nechce a poslední dobou už není schopna mě skoro pozdravit. Ze začátku pokud jsme s přítelem dorazili spolu, tak byla jak med, ale běda jak jsem s ní byla sama, to mi jenom odsekávala na cokoli a opět nasadila výraz bubáka, nyní je to tak, že už se to ani nesnaží před synem skrývat. Ale když já u toho nejsem (jsem o patro níž a náhodou jsou otevřené dveře) tak je opět na něj samej med a hihi hoho. Využívá ho kdykoli může, pořád chce, aby jí někam vozil a odvážel, aby jí pořád s něčím pomáhal a když ne, tak je na něj uražená a i když vidím, že ho to štve, tak to stejně udělá. Několikrát jsem se mu pokoušela vysvětlit, že mě to trápí, ale končí to obvykle hádkou mezi námi, a tím, že on ví jaká je, ale že jí bohužel nepředělá i když se jí to snažil vysvětlit několikrát. Jeho otec kromě blbých narážek na mě nebo na cokoli, co jsme udělali špatně, se raději neangažuje v této situaci nijak, asi ví co má doma. Strašně mě to štve a trápí, chtěla jsem mamku, protože jsem od té své 350 km daleko a myslela jsem, že bude mít pro nás větší pochopení, co se týče soukromí, ale s ní nejde dělat nic. Zkoušela jsem dívčí večer, normální babský krafání u kávy, když jí cokoli je, snažím se jí pomoci nebo najít co by jí mohlo pomoci, ale obávám se, že jsem se zapsala jako ta zlá, špatná, ošklivá a už s tím asi nic nenadělám. Moje švagrová od přítelova bratra s ní má stejný problém, co se týče ,,bubáctví,, a hlavně od té doby, co se jim narodili děti, jedná s ní úplně stejně jako semnou, jak se mi svěřila. Co mě ale nejvíc mrzí, že přítel je teď asi jako mantinel mezi námi, mě miluje a mamku má rád, ani jedné nechce nijak ublížit a já už mu ani nechci a nemám chuť nic říkat, protože vím, že je z toho pak smutný.. Tím ale pak mezi námi jsou pořád hádky typu, že s nimi nechci jít na předsvatební ochutnávku vína (nebo jakkoli trávit s nimi čas), když se ke mě ona tak chová a přítel zase, že už to slíbil, tak co má dělat a to je tak se vším a pořád dokola. Vím, že by pomohlo se asi odstěhovat minimálně o něco dál, než žít ve stejném domě (je to i v plánu), ale momentálně a i díky svatbě, na to teď nejsou finance. Předem děkuji za jakékoli názory, přečtení a omlouvám se, že si tu tak stěžuji, ale myslím, že vypsání z toho mě aspoň trošku pomůže :-)
Odpovědět
@zorro4 Ale ona má svýho chlapa,je zaopatřená,a akorát ždíme peníze ze svýho bývalýho nanžela,z nynějšího přítele,a můj manžel když byl svobodný,tak ždímala peníze ještě z něj. Sama mi to kdysi se smíchem přiznala. A hlavně si uvědom-můj manžel je živitel rodiny,a já například když budu na mateřský,jemu se něco stane,tak co já a děti? Všude se píše že chlap si zakládá pojistku právě proto,aby zabezpečil svou rodinu (manželku a děti). Tak nevím proč bych měla myslet na nějakou tchýni? Navíc když je to taková mrcha.
Odpovědět
@88renca88 Ale manžel ti nabídl řešení - pojistku i na tebe. Ale ty chceš jiné řešení - aby ji sebral mámě. Nikdo tě nenutí na ni myslet, jen se nemusíš cpát do jimi dříve nastavených vztahů. Z toho, co píšeš, ti nejde jen o to být zajištěná, ale být zajištěná a sebrat to tchýni. Pomstychtivost, nikoliv konstruktivní řešení. Jaký je důvod, že manžel nezruší tu pojistku na ní?
Odpovědět
@zorro4 Jediný co chci je,aby tchýně přestala mít takový vliv na manžela-už několikrát ho málem dostala do průseru se zákonem. A proč to chce nechat manžel napsaný na ni? Chtěl to napsat na mě hned po svatbě,jenže ona nechce,dokonce mu vyhrožovala že když to přepíše na mě,že s ním skončila. A on se jí neumí postavit.
Odpovědět
@88renca88 Tak to už vůbec nechápu. Pokud on chce a jen se jí bojí, tak to přeci ona vůbec nemusí vědět, ne?
Odpovědět
@shargianna to je jako u nás
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si nemôžem pomôcť, ale hned na úvode biblie je v knihe genezis písane: Nato povedal človek: Toto je už kosť z mojich kostí a telo z môjho tela. Bude sa volať mužena, lebo je z muža vzatá. Preto muž opustí svojho otca i svoju matku a priľne k svojej žene a budú jedným telom. Niektorým chlapom by to malo byť tesané do kameňa! :) A maminkám chlapov tiež. Aj keď sú neveriaci.
Odpovědět
@myjusiatko myslím, že by se měli hlavně řídit vlastním rozumem (a ne tím maminčiným) :-) @zorro4 víš, ono to pojištění taky něco stojí, a zatěžuje to rodinný rozpočet. Rozpočet manžela a manželky. Ne manžela a maminky. Přece pokud s někým žiju, mám s ním společné finance (u manželů s nerozděleným SJM) a plánuju děti, měla by být v pojištění obmyšlenou osobou buď manžel/ka anebo děti. Pokud by manžel (nedejbože) zemřel, peníze dostane jeho tchyně, ale ona s ním nemá společnou kasu, takže nemá důvod se takhle obohatit - tak vypadá zlatokopka. Zlatokopka určitě není žena, která chce zabezpečit své děti. A ano, pokud je co, tak bude dědit i manželka, ale pohřeb je třeba vyřídit třeba do týdne, dědictví se může řešit týdny.
Odpovědět
@luj89 nepovidej, ja myslela, ze pojisteni je zadarmo. :-D asi vychazim se sveho vztahu plneho respektu k tomu druhemu a jeho rozhodnutim, takze pokud by mel manzel nejake dohody nastavene s rodici, tak bych je akceptovala. stejne jako on akceptuje, ze treba podporuji svoje rodice, kdyz na tom nejsou nejlepe a ano, jsou to nase penize. navic zakladatelka zadne deti nema a diskuzi nevedla o tom, ze by pojistku prepsal na ne, slo ji jen a pouze o to vytesnit tchyni, protoze proste proto. a argument s dedictvim je taky trosku jinde, pokud by slo skutecne jen o vystrojeni pohrbu, tak te ujistuji, ze az bude vyplacena pojistka, tak uz bude davno pod zemi, takze prostredky na phreb bude muset zena shanet stejne nekde jinde.
Odpovědět
@zorro4 Děkuju za ujištění, ale jsou pojištění, kde obmyšlené osobě vyplatí pojistné plnění do 48 hodin. Naprosto respektuju tvůj názor. Já si zase myslím, že by se manželé měli mít nárok na vyjádření svého názoru (a ne jen pouze věci plošně akceptovat). Můžu se zeptat na důvod proč by měla být v pojištění jako obmyšlená osoba psaná matka partnera zakladatelky?
Odpovědět
@zorro4 No já tedy taky chápu, když chce manželka (Renca88) přepsat pojistku na sebe. Jednou jsou manželé, mají společnou domácnost, peníze a asi budou i děti. Kdyby se nedejbože něco stalo, taky bych chtěla mít jistotu, že se o děti zvládnu postarat sama. Od toho i životní pojistka slouží, ne? Pokud by matku nějak živil a jí reálně hrozilo, že přijde o střechu nad hlavou, tak to chápu. Ale v tom případě bych se vynasnažila zařídit to jinak. Navíc paní snad bude mít důchod. Ale platit dvě životní pojistky (jestli to vůbec jde) je podle mě fakt nesmysl.
Odpovědět
@luj89 A proc by nemela? Kdyz se tak se synem dohodli, je to jejich vec. Pokud je o to, ze se po svatbe plati ze SJM, to je sice pravda, ale preci si nepochybne i zena kupuje neco vylucne pro sebe. Proste kazdy plati ze SJM i veci jen pro sebe, tak pokud muz zakladatelky chce platit pojisteni a nejsou s penezmi uplne nadoraz, nevidim zadny duvod vzvolavat v rodine rozbroje "protoze ja jsem manzelka a mam narok"... @bayt Ano, slouzi, ale on ji preci nabidl, ze zalozi dalsi zivotni pojistku pro ni a hypoteticke budouci deti. Takze zakladatelce z toho, co pise, nejde jen o to, aby o ni a deti bylo postarano (to zcela chapu), ale hlavne o to, aby ty penize nesly tchyni.
Odpovědět
@zorro4 ono taky hodně záleží na vztazích s tchýní, na tom, jak špatně na tom je - a jestli na tom je špatně vlastní vinou, nebo ne. Pro mě není výše pojistky nějak vysoká, takže by mi to bylo jedno, ale pro některou domácnost je to třeba hodně. Platit to pro případ, aby stará paní v důchodu kdyžtak něco měla, je padlý na hlavu...ale je fakt, že to není důvod dělat v rodině dusno.
Odpovědět
Článek se načítá
@zorro4 Proč by neměla už jsem psala. No, spíš jsem měla na mysli nějaké logické důvody.. Já si třeba výlučně pro sebe kupuju jídlo, oblečení (ne z rozmaru, ale párkrát do roka něco co je opravdu potřeba) + kosmetiku (průměrně tak kolem 100 Kč/měs.). Ale přítel o tom ví a souhlasí s tím (vždyť i on si kupuje jídlo a oblečení, takže na tom jsme podobně). Zakladatelka s pojištěním nesouhlasí a v tom je ten rozdíl. Pokud budu brát, že pojistné za dobře nastavenou životku je pro většinu lidí kolem 1000 Kč a taky většinou když ji má jeden z manželů, mívá ji i druhý, pak by měsíčně jen na pojištění mohly padnout 3 000 Kč, to mi prostě přijde strašný..
Odpovědět
@luj89 Dědictví se táhne obvykle několik měsíců. A po manželovi víceméně žádný dědictví nebude,nic nemá,jen jedno blbý auto.
Odpovědět
@luj89 U nás teda 3 tis. za pojistky padnou bez problémů. Manžel má rizikové povolání, tak to holt něco stojí a já mám takovou tu klasiku. I vzhledem k hypotéce jsme pojištění fakt dobře a snad i na všechno. Každopádně výplatu pojistek máme vždy 70% pro partnera, 30% pro manželovo sestru/mou mamku. Až budeme mít děti, upravíme to jinak. Pořizovat si dvě pojistky je podle mě nesmyslné, spíš tu základní navýšit a rozdělit mezi manželku a matku v přijatelném poměru.
Odpovědět
@kacenkakaca No, hodně záleží na příjmech, ale mám dojem, že u takových těch běžných příjmů (cca 17 000) je to hodně dávat tolik na pojistky. Ale jak říkám, záleží na příjmu a na každém z nás. Já jsem spíš pro spoření + až bude hypotéka nebo děti, přidám i životku (třeba s klesající pojistnou částkou + to spoření, uvidíme).
Odpovědět
Jednou mu dojdou nervy. Si představ sebe v jeho situaci. Ať udělá cokoliv, vždycky zůstane jedna, která bude uražená, nebo nastvaná. Bude pak rád za každou chvilku mimo vás dvě. Bude raději trávit čas v práci, nebo někde s kamarády. Buďto tchýňka přijde k rozumu a nechá si to možná jednou vysvětlit, anebo se s ní nebudete stýkat. Poslední možnost je, že to přítel na její nátlak nevydrží a ukončí váš vztah. Bohužel se vždycky v rodině nadje někdo, kdo je protivný. Tchýně, co bydlí vedle je snad ta nejhorší varianta. Přeju štěstí, ať to vyřešíte! :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?