Jak se vyhnout stresu ze svatby?

Ahojte holky jsem už od malička strašný zmatkař a trémista, tak nevím, jak všechnu tu parádu kolem svatby zvládnu :(. Jde mi především o to zařizování - vůbec na to nejsem.Máte nějaký tip jak se hodit do klidu?
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2828 Tak zkus svatební agenturu. Ta to všechno zařídí a ty budeš v klidu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2828 1. nevymejšlet kraviny, z toho vyplývá bod 2. 2. nemuset zařizovat kraviny 3. nemyslet si, že moje svatba je středobodem vesmíru 4. zaměstnat chlapa 5. pohotovostní placatka něčeho ostřejšího 8-) 8-) 8-)
Odpovědět
@tinka2828 jeden tip bych měla - nech zařizování svatby na @mon_88017 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bubbi :-D :-D :-D :-D hehe, já bych jí to zařídila, to by byla svajba jako řemen :-D :-D :-D Já si totiž myslim, že zařizovat svajbu bylo furt o trochu větší brnkačka než spoluorganizovat mezinárodní konferenci ;-)
Odpovědět
@mon_88017 právě proto jsem to napsala ;-) Jenže spousta holek si uvědomí až po svatbě, že se vlastně stresovaly uplně zbytečně..
Odpovědět
Profilova fotka
@bubbi A ty zbytečný stresy sou shrnuty v bodě 1 a 2 ;-) Nu což, tazatelka chcela radu...a na dobré rady já su expert :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já se zase bojím toho nástupu a že budu středem pozornosti. Moc na to nejsem. :)
Odpovědět
@mon_88017 no dyť :-) Ten zdravý selský přístup bývá obyčejně nejlepší :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2828 Napiš si to do list (já to tak dělám třeba v práci), stanov si priority a hlavně to s někým konzultuj, ideálně se ženichem, ať pak nezjistíš že se snažíš zařídit blbosti o které nikdo nestojí :-). Mě taky občas chytne nerv, tak si dám skleničku vína a zavolám kámošce :-) a je to. Jen doufám, že ze mě nebude alkoholik do svatby ;-)
Odpovědět
@tinka2828 já měla takový diář, kam jsem si zapsala termíny, důležité body k zařízení (šaty, prstýnky, obřad, hostina...), k tomu plus minus termíny, které jsou na to potřeba (např. šaty 8 týdnů, jak mi řekli v salónu)... dopisovala jsem si tam pak poznámky k jednotlivým bodům (např.dortové náplně, počty objednaných ks, cenovou nabídku, svatební menu dohodnuté k restauraci apod.), vlepovala vizitky, kdybych třeba zjistila, že potřebuju ještě někoho kontaktovat... docela jsem použila i plánovací seznam tady na beremku, resp. jsem si ho upravila podle sebe, ale pomohl mi nezapomenout třeba na spodní prádlo :D hlavně to chce být v klidu, zapojit kámošky, chlapa, rodiče a tak (kdo se nabídne) a brát to hlavně s nadhledem. Je to den, kdy budeš středem pozornosti, ale nikdo nepozná, co bylo v plánu a co třeba ne, takže když se na něco zapomene a nebudeš to zmiňovat, nikdo na to nepřijde ;-) a vždycky můžeš říkat, žes to přesně tak chtěla :)
Odpovědět
@tinka2828 tak to jsme na tom podobně,já jsem taky šílený trémista,ale asi to nesouvisí s přípravami,ale se samotným obřadem,přípravy mi nic moc neřkají,ale nepřeháním to a máme základní věci zařízené.Horší bude den D,chceme malou svatbu,hlaně kvůli mě,nejsem ráda středem pozornosti,takže je to tak lepší,jen vím,že se budu nervovat,aby m třeba nechytla migréna,průjem nebo cokoli,co by znepříjemnilo svabu,ale naštěstí kolem sebe budu mít rodinu,a ta mě uklidnuje...jo a hlavně na mě u oltáře bude čekat báječný chlap :-D
Odpovědět
já jsem si sepsala, co je potřeba zařídit, vzala jsem zvýrazňovače ve 3 barvách a odstupňovala, co je potřeba udělat hned, co potom a na co je nejvíc času. Dokud jsem neměla hotovné všechno z první kategorie, zakázala jsem si řešit věci z druhé atd. Občas sice někdo příjde a ptá se, jaký budeme mít svatební oznámení, tak prostě řeknu, že to zatím neřeším a je pokoj. A taková malá rada, vím, že je to pro nás všechny hrozně důležité, ale ostatní lidi to většinou až tak nezajímá. Takže prosím, nemluvte jen o svatbě. Moje kamarádka třičtvrtě roku před svou svatbou nemluvila o ničem jiném a už po pár týdnech jsem se jí začínala vyhýbat.:-)
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj, taky jsem si udělala seznam, místo bloku mám teda excel na internetu, takže se k němu můžu odevšad připojit a tam mám pro mě přehledně rozdělené sekce jako šaty, hosti, místo, prstýnky apod... a vždy tam když něco vyřeším, tak si to odškrtnu, případně si tam dávám i linky na pěkný věci, jen pro inspiraci, abych měla představu jakou chci třeba kytici a listy v excelu mám seřazené podle důležitosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2828 Tak to mě zařizování bavilo, není proč se stresovat, ani sem neměla žádný diář kam si si něco zapisovala, postupně jsem věděla, co mám zařídit a tak sem to v klidu zařídila, a za 9dní se vdávám - z toho mám teprve ten pravý stres, jak mě bude zle, jak budu nervozní a taky vlastně nemám proč! Nic se neděje :) Měla bych si to užívat, ale já tomu mozku neporučím. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2828 brát to všechno s nadhledem ;-) nikdy není všechno dokonalé, hlavní je, abyste si to užili vy dva :)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kamoška to vyřešila s nadhledem, její chlap jí v ničem nebyl nápomocný, tak si prostě najala agenturu a byla nadšená-co ty na to?
Odpovědět
@mon_88017 chybí ti bod 6. pokud všechny předchozí selžou a to: nevdávat se!!! ;-) :-D
Odpovědět
@kdyby To mě zas až tak nevadí :D
Odpovědět
@miparime No popravdě už mě to taky napadlo, ale nemám našetřenej kdovíjakej majlant :-|
Odpovědět
@mon_88017 hlavně body 1 a 2 jseou cenná rada. Já pořád řešila nějaký hry a program a tak dál. A pak jsem si řekla, že na to kašlu. Budeme mít super kapelu a v restauraci je historická kuželna, takže si myslím, že nuda nebude. No a od té doby se mi dost ulevilo :-) Prostě to plánuju tak, abych si to v pohodě užila bez velkých zmatků :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@houkacka co mám zkušenost, tak největší voser bejvá právě "organizované bavení" :-D A eště k plánování, mě by asi zabil barevně vyvedený diář s poznámkama jak uvádí děvčata výše, já vyznávám teorii o tem pořádku, chaosu a inteligentech :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jo souhlas vymýšlení programu je ke zblbnutí. Docela jsem si užila 2 hodiny focení mimo dění s Jursou, protože v tomto mezidobí se o zábavu starala jeho asistentka, která zůstala s hosty :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Agenturu nedoporučuju,pokud si chceš přípravy užít,ale chce to nevymýšlet kraviny a zbytečnosti,nemusíš mít všechno,co má každá druhá a hlavně to chce se zabavit a dělat i něco jiného než jen svatbu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta Proč ne? Si myslím, že si to taky užiješ a možná i víc neřešík kdejakou kravinu -já sama nemůžu posoudit(možná kdybych se vdávala podruhé :)),
Odpovědět
Tak jsem se dívala na ty agentury a je jich taky požehnaně, hlavně nevím, jestli na to už není pozdě přece jen půlka března :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@tinka2828 Pořád je dost času, kamarádka měla weddingdesign,osobní refenrence dát nemohu, ale ona si na nic neštěžovala-víc jsme to nerozebíraly, takže netuším co a jak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?