Až dodnes jsem ani nepřemýšlela nad tím, že bych šla naboso ve svatebních šatech do kostela. Nemít punčochy je přeci velké faux pas, ale setkala jsem se s názorem, že i punčochy bez švu vypadají v sandálkách hrozně a že je lepší jít naboso. Mě přijde, že je stokrát lepší mít punčošky v tělové barvě, protože nožka získá krásnou barvu, zaniknou nedostatky, atd.
Co vy na to? Zkušenosti?
@petarda1 my jsme se asi trochu nepochopily, já neříkám, že bez zesílené špičky = s dírou. Reaguji jen obecně, co se mi líbí a co ne, vůbec se to nevztahuje k tvému diskuznímu příspěvku. Co se týče příspěvku o silonkách vs. vedro, jen mě k tomu inspiroval příspěvek ovcik
tak já jsem punčochy neměla a vůbec jsem nepociťovala, že by to někdo vnímal jako faux pas, myslím, že si toho totiž nikdo nevšiml. A fotky, na kterých bych vystavovala nohy, nemám. Stejně tak jsme přežili tu hrůzu, že měl manžel do obleku košili s krátkým rukávem. A světe div se, i přesto jsme se šťastně vzali :-D
no, ja jsem asi evidentne vesnickej buran (i kdyz puvodne z mesta :-p ), ale puncochy nenosim ani na plesy, natoz na svatbu...nosim je jedine v zime, kdyz beru sukni, protoze zas nejsem magor, abych nekde mrzla... ja se za svoje nohy rozhodne nestydim, mam je hezky a zadny puncochy nepotrebuju, tak proc se tim zbytecne trapit, jen aby se nahodou nekdo nepohorsil... 8-)
Já jsem punčochy taky neměla, moc to na sobě nesnáším, tak proč si dělat násilí? Bylo i docela teplo, tak by stejně za chvíli letěly dolů.. eiketa neetiketa ;-)
Z článku v Ona Dnes:
Pokud si chcete obout střevíčky s otevřenou špičkou nebo patou, zároveň se nechcete dopustit faux-pas (do takových bot se punčocháče nenosí), můžete vyrazit i bez punčoch, resp. punčocháčů, ale pouze v případě, že jsou vaše nohy "v kondici".
Zdroj: http://ona.idnes.cz/umite-byt-za-damu...
Ja som mala na jeden ples plesovky s otvorenou špičkou, keďže bol február a 15 pod nulou, ani som neuvažovala , že pôjdem bez pančúch. U Batu som si kúpila akési talianske pančuhy. Boli skevelé, neviem ako to opísať, ale boli to klasické pančuchy, ktoré mali otvorenú len špičku a aby to držalo mali pomeddzi prsty také tenké pásiky telovej farby, ktoré skoro vôbec neboli vidiet
Takže bolo teplúčko a pritom boli špičky holé.