Příjez na obřad,ženich a nevěsta v jednom autě

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj,mám takový dotaz...nemyslíte že je moc velká blbost, že chceme jet na obřad s ženichem v jednom autě?myslím jako nevěsta,ženich a syn?Vím že to zní asi divně ale k našemu autu nás vážou vzpomínky na naše začátky kdy jsme spolu začínali...tak bychom to chtěli pojmou tak že tam kde to všechno začalo tam to také skončí...je to hodně divné?
Odpovědět
1
2
@nalja Tak to bych brala :-) já mám tchýni,tchána a celé manželovo příbuzenstvo cca 10 km. Hlavně nemám ráda,když mi doma přerovnává věci, radí s výchovou dětí, mluví o bývalé snaše-manžel už byl jednou ženatý, nebo začne s tím kdy bude mít další vnoučata a jak se těší. Ovšem co jsem zavrhla byl 5 patrový dort, který budeme po obřadu s manželem krájet a všichni nás budou fotit nebo natáčet :-) :-) :-) a také polévka z jednoho talíře :-) :-) :-) už se těšila jak budou všichni tleskat-no co jsme v cirkuse :-) :-)
Odpovědět
@mamcabera tak pokud se stane, že se ti na své svatbě nechce usmívat, tak ro je hodně špatný. To bych i přemýšlela, zda se vůbec vdavat... holky vzbuďte se! Svatba je o štěstí, o lásce. Pokud třeba počítáte každou korunu, no dobře, chápu, že není jiná možnost, než se uskrovnit, ale pokud máte chlapa, který ty penize má a udělá takovou mini svatbu, tak pozor na něho! Ja bych ho hnala. Bych mu řekla, že malou svatbu ať si udělá s nějakou vousatou burankou z vesnice, ale se mnou, krásnou holkou která může mít dalších 30 potenciálních ženichu ať si ro rozmyslí. Ja chci sebevedomiho, vyrovnanýho chlapa který se umí prasknout přes kapsu a ne blbecka.
Odpovědět
@martinabr26 no, u nás tedy platí tradice, že ženich nemá vidět nevěstu ve svatebních šatech do svatebního dne, nikoliv do obřadu :)
Odpovědět
@martinabr26 na Slovácku je tradice, že si ženich nevěstu vyzvedává doma u rodičů, čili ji vidí před obřadem. Na valašsku, odkud pochází celá má rodina, si ještě ženich s nevěstou musí cestu k oltáři vyplatit od přátel, a tchán jim pomáhá se zbraní :-D Tohle třeba dodržel ještě můj děda, když se vdávala máma a ženil její bratr. Pokud je u vás tradice jiná, je to možné, ale nemůžeš takhle absolutně říct, že ta vaše je správná, a ostatní nikoliv. Tradice je od slova tradovat, a na různých místech se tradují odlišné věci. I rodiny mají své tradice, a nejsou tak o nic menšími jen proto, že se tradují v jedné rodině, a ne v celé geografické oblasti.
Odpovědět
@mamcabera no my měli tedy menší dort... ale víš, co mě štve, že můj manžel udržuje přátelský vztah se svoji bývalou... dokonce ji chtěl pozvat na svatbu, to jsem myslela, že svatbu snad i zrušim... máš nebo máte i vy ostatní podobnou zkušenost?
Odpovědět
@martinabr26 Já bych to tak neřešila, myslím, že pokud má ta paní trochu dekorum, tak by stejně nepřišla. Bere si mně nebo ji? Ale možná by mě to trochu urazilo. Můj manžel se s ní občas potká-pracují ve stejném oboru, ale nehrotím to, ona má už 6 let jiného partnera. Spíš nemám ráda, když o ní mluví tchýně. Ještě jsem se chtěla zeptat jaké auto se hodí na svatbu? U nás se uvažovalo o půjčení nějakého reprezentativnějšího, ale nakonec jsme jeli všichni tím co kdo má.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinabr26 myslim, ze to stim, ze se cloveku bechce usmivat, bylo mylseno na to slaveni narozenin v mem prispevku, nikoliv na svatbu :) a ja bych svyho chlapa hnala, kdyby naopak chtel za svatbu utracet :) stejne tak, kdyby miprinesl drahy zasnubak. To nejsou veci, do kterych bych chtela investovat :)
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat hm.
Odpovědět
Profilova fotka
@mamcabera Já měla první tchýni strašlivou, to byla TCHÝNĚ!! A ta svatbu organizovala jako kdyby šlo o její. Na tom, všem mě potěšilo jen to, že ve svatebni den měla takový oděv, že si moji příbuzní mysleli, že je prostitutka a jde o legraci😄, každopádně po téhle "ženě" už to tolik nehrotím, .....
Odpovědět
@nalja :-) :-) jste se aspon zasmály :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
i po dalších příspěvcích si myslím, že ten, kdo chce dodržovat tradice v jeho okolí zaběhnuté, nechť si je dodržuje do toho puntíku, který mu přijde smysluplný (např. může vidět šaty na obrázku? může mě vůbec vidět ve svatební den? kdo všechno mě může vidět před obřadem?) -to si každá musí zodpovědět sama, každá tradice je trochu jiná. A každá tradice má smysl tehdy, pokud na něco navazuje - tady třeba předávání nevěsty do nové rodiny, z "vlastnictví" otce do ženichova. Pokud tedy svatební obřad není moment, kdy odcházíš z rodičovského domu do mužova (ale už spolu žijete), je oddělování cest, příprav, zákazy vidění apod. celkem zbytečným tyátrem bez symboliky. Což je ale v současnosti 90% všech svatebních tradic (např. bílé šaty jako symbol panenství), takže si každá vybíráme ty, které se nám líbí, chceme je, bez ohledu na jejich skutečný význam. A za téhle situace mi připadá vcelku zbytečné pátrat po veřejném mínění "máme přijet každý zvlášť autem?" "Může mě vidět?" = zařiďte si to, jak to vyhovuje vám, vaší situaci, co je pro vás přirozené, popř. co vyžaduje ortodoxní babička :-) a ne tak, "jak se to dělá". neMUSÍ být totiž vůbec nic (ani kytka, ani nic).
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkaamichal velkej palec hore
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@martinabr26 no jasně, já myslím, že naše svatba taková byla. Pro Jarkovu rodinu byla nezvyklá, jiná atd, ale byla prostě úžasná. Na svatbě o které jsem psala byla jedním slově nuda. Kdyby na pozvánky napsali zahradní posezení, tak by to možná vystihli. Ale je pravda, že oni opravdu netančí. Ani na naší svatbě netančili. Ani spolu ani s nikým. Nějak to nedokážu pochopit... :-)
Odpovědět
@mallorca123 to jsi napsala dobře. Zahradní posezení. :-) no jak jsem psala, to souvisí s psychikou, jak si ten člověk věří apod. Svatba je vždycky událost která bije do očí, je hodně vidět. A jsou bohužel lidé, kteří nemají rádi velkou společnost, oslavy, pocit, že se na ně všichni dívají atd. Je to spíš věc pro psychologa :-)Já bych teda takovýho chlapa nesnesla. Můj chlap je sebevědoměj, nestydí se (nemá za co :-) a já jsem to stejný. Krom toho, svatba je výjimečná událost a proto by se podle toho ti lidé, hlavně nevěsta a ženich měli chovat. Studený cumaky nemusím prostě. Jak tady píše nějaká paní, že by chlapa hnala kdyby jí koupil drahý prsten apod. No to je asi jedna z tisíce :-) Ano, já taky nepotřebuju, abych byla ovensena zlatem od hlavy k patě, ale přece ten chlap musí dát najevo, že nejsem jedna z mnoha. Levnej prsten ať kupuje kamarádkam, ale ne mě, jeho ženě. Nevím no, je to o sebevědomí. Ano, jsou ženské které jsou rády za to, že se vůbec vdaly a že je manžel občas ojede. Mě toto nestačí. A proto to musí mít úroveň. I ta svatba.
Odpovědět
@martinabr26 taky pokud by měla v úmyslu něco víc a věděla, že někoho má tak je to sakra mrcha. múj manžel ,když si začal se mnou byl už pár měsíců rozvedený- to by chtělo jiné téma diskuse :-) pokud by měl ženu nebo partnerku nezačala bych si s ním to by byl hyenismus podle mně :-)
Odpovědět
@mamcabera to je pravda. Taky nechápu ženský co si začnou s chlapem a přitom vědí, že ten chlap má vztah. To je ubohost. Znám i případy, kdy už po půl roce si s tím chlapem uhnala rychle děcko, aby ho dostala na svoji stranu. No jo no, každá ženská je jiná... ale nic neni věčné... tak jak ten chlap nechal tu ženu kvůli jiné, nechá tu novou kvůli jiné časem...
Odpovědět
Profilova fotka
@andy3339 Jaké si to uděláte, takové to budete mít, nehleděla bych na to co si myslí ostatní. Je to vaše svatba :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?