Pohřeb před blížící se svatbou

Ahoj, ženichův dědee už je na to velmi špatně a rodina neví, zda ještě vydrží do svatby, která za 2 měsíce. :-( Prosím o radu, co dělat v případě, že by opravdu dědeček zemřel. Odložit svatbu či nikoliv? :-| Už máme jídlo objednané, cukroví taky a po svtbě máme 2 týdny dovolenou na již zaplacenou svatební cestu, takže se mi to rušit moc nechce. Nevím o někom známém, kdo by se do takové situace dostal, takže vážně nevím, co dělat. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@jijinka Ahoj, to je mi líto. Těžko radit. Ale kdyby ta situace nastala tak bych asi nic nerušila. Teda pokud by to nebylo pár dní před. Otázka je co by na to řekla rodina. Myslím si, že by dědeček nechtěl aby jste to rušili.
Odpovědět
@jijinka A co by si přál děda?..
Odpovědět
Ahoj. Mně umřel děda necelé dva měsíce před svatbou (loňský únor, svatba bylav dubnu). Bylo to strašné, neměla jsemani šaty a neměla jsem sílu chodit zkoušet, jen jsem doma brečela. Nevím, jak jem to zvládla v práci, asi těmi povinnostmi, Svatbu jsme neodkládali, i když návrh padl, ale nastávající mi to rozmluvil., že by to tak děda nechtěl. Moc se těšil, až se vdám a budeme mít děti.. Dědečka jsem připomněla při přípitcích na oslavě krátkou vzpomínkou na to, jak se mě s babičkou v útlém věku ujali a jak byl moc fajn. Bylo pár slziček i u nejbliších, ale bylo to hezké... Takže za mě -kdyby se dědeček nedožil - svatbu nerušit. ;-)
Odpovědět
U nás se to také může stát, je to smutné, ale svatbu plánujete dlouho, určitě bych nic nerušila..... A je to děda, ne tatínek nebo maminka.....i když pro ženichova tatínka to zas bude nejtěžší....Nevím no, ale na svatbě aspoň lidé příjdou na jiné myšlenky
Odpovědět
@jijinka http://www.beremese.cz/forum/predsvat...
Odpovědět
Ahoj, teď jsme to taky prožili, dědeček umřel před 14 dny a sestra měla včera svatbu. Bali jsme se toho celkem jak babička a náš otec bude komunikovat na svatbě, ale proběhlo to úplně v pořádku a můžu říct že to byla vydařená svatba
Odpovědět
Já někde slyšela že v případě pohřbu by se svatba měla odložit o rok,ale mě to přijde divný,rozhodně bych nic nerušila.
Odpovědět
Já akorát slyšela, že napřed má být pohřeb a pak až svatba (nějaká pověra). Jinak bych to nerušila už z důvodu, aby se nejbližší příbuzní zesnulého aspoň nějak odreagovali, a svatba má být šťastný den... Je to ale individuální, podle toho, kdo umře a kdy přesně.
Odpovědět
já také slyšela, že svatba nemá být nad otevřeným hrobem, takže nebožtíka pohřbít a pak svatbovat
Odpovědět
U nás v rodině byl pohřeb babičky v pondělí a v sobotu měla svatbu sestřenice. Jen se na svatbě netancovalo( stejně tam na tanec nebylo žádné místo). Pokud nebudou blízcí příbuzní hoodně smrtí zdrcení, tak bych to nerušila. Možná už teď dokážeš posoudit jak rodina dědovu smrt vezme .
Odpovědět
Profilova fotka
Děda by nechcel, aby ste svadbu zrušili...
Odpovědět
Ahoj, já jsem byla na svatbě loni v říjnu (partnerův bratranec) - svatba byla v sobotu a ve středu byl pohřeb strýce. Svatba proběhla v pořádku, všichni se bavili a hodovali, tancovali ;-) . Strýc byl již delší dobu hodně nemocný, tak to nebyl takový velký šok, jako když někdo umře "ze dne na den". Myslím si, že rušit svatbu je dneska přinejmenším dost nákladné a jak už tady zaznělo, pokud to nejsou přímo ti nejbližší (rodiče, sourozenci), tak si myslím, že se to zvládnout dá. Třeba to nebudete muset řešit :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@dasara ještě jsem to možná špatně napsala - první byl pohřeb, potom svatba
Odpovědět
Nám umřela jedna babička v březnu a druhá v květnu a nakonec jsme také nerušili. I když byly chvíle, kdy jsem měla sto chutí to udělat. Nejspíš by nechtěly, abychom to rušily, spíš se snažím brát to tak, že se na nás teď dívají z nějakého lepšího místa až budeme mít svatbu, budou tam s námi alespoň v myšlenkách.
Odpovědět
my meli svatbu letos 26.4. a od ledna byl manzeluv deda na tom dost spatne no a 20.3. jsme mu dali posledni sbohem...svatba zustala v terminu a verime ze se na nas deda dival odjinud :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme rušili, resp. přesouvali o 3 měsíce. Děda umřel 8.5., svatba měla být zítra, na přání mého tatínka jsme ji ale přesunuli. A musím přiznat, že ačkoliv mně to bylo líto, teď jsem za to ráda.....bylo by to opravdu moc brzy. |-| Rušila jsem všechno, prstýnky nechávala upravit (datum).....no bylo to náročné. A z naší filipínské svatební cesty se tak stane předsvatební.
Odpovědět
Profilova fotka
@jijinka Já bych to nerušila, pokud by to nebylo týden před před svatbou. Jak holky píšou, sice tam případně proběhne pár slziček, ale pak to bude ok. A lidi se pobaví a bude zase líp. Vždyť svatba je radostná událost. My měli na svatbě taky uplakanou babičku (na naší svatbě to bylo skoro rok a čtvrt od toho co děda zemřel), babičkám můj táta předal slovo u proslovu a babička měla skleněné oči i tak... takže ani rok a kousek nepomohl. A s překládáním datumu to nebude žádná švanda a je to spousta práce, takže za mě jít do toho i v takové situaci (kromě toho, že by se to stalo týden před svatbou).
Odpovědět
No,já doufám, že dědeček tady s námi ještě pobude, ale jak říká i ženichův tatínek, tak to nevypadá na dlouho a je z toho už teď špatný. :-( Dědečka je samozřejmě hloupé se ptát, co by si přál, ale myslím si, že by si nepřál, aby jsme to odložili. Doufám, že to nebudeme muset řešit, s nastávajícím jsem se o tom bavila a samozřejmě se mu o tom nechce mluvit, prý až to přijde,tak se to bude řešit. Chápu to, ale člověk nad tím stejněpořád přemýšlí, co by bylo lepší. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem na tom podobně, děvův pohřeb byl minulý týden a svatbu máme 19.7. Nic se rušit nebude, nikdo u rodiny to ani nechce a všichni se těší, že na svatbě odreagují.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám umřel tatínek 1.března a sestra se vdávala za měsíc. Bylo to smutné, ale také jsme nic nerušili...taťka by to nechtěl |-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?