Z čeho mám nalévat domácí víno? Nechci z petek

Profilova fotka
Holky budeme mít domácí víno,ale nevím do čeho ho nalít aby se nenalévalo trapně z petek???Skleněné lahve nekoupím a sehnat??nevim
Odpovědět
Profilova fotka
co džbánky?
Odpovědět
Džbánky nebo karafy :-) ???
Odpovědět
Ahojky rebelko, zkus v IKEII mají tam super džbánky za 49,-Kč! Jsou docela velké a super se z nich nalévá, já jsem si je zrovna minule koupila na Sangrii! Takže to zkus tam určitě!!!! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme víno nalévali z pet lahví..taky se mi to nejdřív nelíbilo, ale nakonec to bylo úplně jedno, hlavně že bylo výborné :-) A už se nám do toho nechtělo dávat peníze. Ale taky doporučuju Ikeu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Než je koupíš,tak se skus zeptat v restauraci,kde to budete mít,jestli tam ty džbánky nemají,většinou je každá restaurace má a třeba nebudeš muset za ně utrácet :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky, prosím neporadí mi někdo nějaké opravdu výborné, vychytané bílé víno v sedmičkách, co se dá koupit např. v Makru nebo i v SRN třeba v Aldi...aby bylo za rozumnou cenu (cca do 100 kč/kus) a nebyl to nějaký patok??? Můžeme si na hostinu přinést víno vlastní, budeme kupovat tak 60 lahví..
Odpovědět
gabikri, v podskalske ulici v praze 2 je vinoteka - jmenuje se obchod vinem - maji tam primarne ceska vina(mozna i slovenska) a jsou vyborna a hlavne ti poradi opravdu odborne a daji ti ochutnat..nas dost mrzelo, ze jsme na ne narazili az po svatbe, ted tam nekolikrat do tydne kupujeme i sudove vino a je to zatim nejlepsi, co jsem v praze sehnala..kdyz kupuju flasku na nejakou party, tak vzdycky tam.. v supermarketu bych nekupovala nic, pokud chces opravdu kvalitu.. co se odrudy tyce, tak moje nejoblibenejsi je riesling z jizni moravy, odruda pochazejici z rakouska maji otevreno denne od 10-18:30h krome vikendu
Odpovědět
Profilova fotka
Gabiriky jestli máš radši sladší víno doporučuji Monstranske šušukanie, je úúúžsanééé a v makru se dá koupit v balení po 3 kusech..já teda piji jen bílé, ale i červené si lidi na svatbě pochvalovali.
Odpovědět
hele a nemáš nějaké známé na moravě???nebo třeba dojed do nějaké vesničky a zeptat se v krámku jestli by o někom nevěděli kdo by ho prodal....vím že to je jak kupovat zajíce v pytli ale tak zase je vinobraní a tak.....mě to přijde takové hezčí když je to víno domácí
Odpovědět
Za 100 kč/0,7 l už by snad patok být neměl. Podle mě už je to docela drahé. My jsme kupovali víno ve sklípku za 35 kč/ 1 l a bylo výborné. Rozhodně to není kupování zajíce v pytli, protože každý vinař, ti dá nejdřív ochutnat, to co prodává.
Odpovědět
hana _r : Když si chci udělat opravdu radost, koupím si francouzské Chablie láhev asi za 300 ;-) To je opravdu něco..takže 100 kč za sedmičku kvalitního vínka, které se rozplývá na jazyku a ráno z něj netřeští hlava mi přijde normální cena. catf : tu vinotéku znám, je to naproti bývalé hotelovce, chodila jsem tam kdysi do školy :-) Nevím, jestli by tam měli tolik lahví..co potřebuji..a myslím, že tyto malé vinotéky bývají předražené. Jednou jsem tam nějaké vínko kupovala..nechala jsem si poradit..a cena byla asi okolo 150,- Na to Německo jsem se ptala proto, že např. v Aldi mají opravdu hodně levná vínka, vozíme si například suché italské Proseco..tady v Česku se buď nedá sehnat vůbec..a nebo lahev stojí okolo 500 kč. My ho tam kupujeme za tři Eura. Myslím, že speciálně, co se týče vín, tady na Českém trhu je to fakt předražené..
Odpovědět
mifinka: díky ;-) Ale my spíš pijeme víno sušší :-)
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj gabikri, já jsem z j. Moravy, děda má sklípek, tak si troufám říct, že se celkem vyznám! :-) dobré a kvalitné víno je z Čejkovic, templářské sklepy, dá se kopit normálně v marketech, má znak červeného templářského kříže. jinak doporučuju vinotéku v Modřanech, kde bydlím. je v ulici Hasova, úplně na konci po pravé straně, otevřeno spíše večer. pán to točí do petek, ale je výborné, dováží ho taktéž z j. Moravy z Čejkovic, kde je víno opravdu vyhlášeno! L.
Odpovědět
lennus : díky, vyzkouším ten templářský sklep. ;-) A co říkáte na víno z Kobylí??? Taková etiketa s chaloupkou?? Pily jsme ho s kámoškou v jedné restauraci, ale v krámě jsem ho ještě neviděla :-| Jen abych z toho koštování do té svatby vystřízlivěla :-D
Odpovědět
Ahoj gabikri, bydlím kousek od Kobylí :-) . Myslím, že vína mají dobrá...ale ještě pokud můžu doporučit, tak VINIUM Velké Pavlovice (je to i kousíček od Kobylí) ...je běžně k dostání v každém supermarketu, za slušnou cenu, mají dobrá vína a hlavně výrobu těchle vín má na starosti můj taťka :-) .
Odpovědět
petunka: díky.. ;-) nezeptala by ses taťky, které vínko by doporučoval?? ;-)
Odpovědět
Jj, zkusím se zeptat. Ale nechám to až na zítřek, teď už je docela pozdě a pak ti kdyžtak napíšu, jo? ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Holky potebuju poradit jsem ze zlina a potrebuji sehnat vino za rozumnou cenu dekuji :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Ahojky, nemáte někdo zkušenosti s nějakým dobrým vinným sklípkem z Moravy.Je jedno odkud,dojedeme kamkoliv. Byla bych samozřejmě radši,kdybychom je mohli předem navštívit a ochutnat. Díky za rady a doporučení :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?