Syr ktery by se dal rozpustit do natolik ridkeho tekuteho stavu, aby mohl byt pouzit do fontany, tak ten bych asi snad ani ochutnat nechtela...
pokud byla otazka myslena tak, jestli jsou misky na cokofondue (ne fontany) pouzitelne i na syrove fondue, tak to teoreticky ano, akorat cokolada se rozpusti a vydrzi tekuta i pri slabsim zaru nez syr, tak bych si overila zda konkretni miska vydrzi i teplo potrebne na rozpousteni syru..
no zkusila, ale taková číčovina mi to nepřijde:))) tohle jsem našla u fontán Lentz: Čokoládové a sýrové fontány pro domácí či profesionální použití .některé čokoládové fontány lze použít i na přípravu sýrového fondue - viz videa.
Takže spíš jde o to jaká fontána to skouskne:)
Sýrové fondue má oproti čokoládě jinou konzistenci . Sýr nikdy nenatavíte do tak tekuté podoby jako čokoládu - obzvlášť použijete-li tradiční sýry na fondue jako je Gruyere, Vaudois nebo pravý Ementál.
Buď udělejte tradiční fonude v caquelonu, nebo udělejte čokoládové fondue ve fontáně, ale udělat sýrové fondy v čokoládové fontántě nedoporučuju - zavání to kuchyní pejska a kočičky.