Ahoj všichni, mám dotaz pořád si lámu hlavu nad množstvím jídla na večerní raut. Můžete mi někdo poradit jestli je toho není málo popřípadě jestli něco domluvit atd...díky
Gril:
- kuřecí prso............................................................................................5kg
- vepřová krkovička................................................................................4kg
- špízy maso mix, (maso na 50,-g porce)............................................2kg = 20 a 20 kusů
- kuřecí paličky v anglické slanině.......................................................2kg cca 40ks
Raut:
Hovězí guláš s cibulí...............................................................................................6kg
Mini řízečky.....................................................................................................5kg
Sýrová roláda.....................................................................................................2kg
Sekaná a vepřová roláda..................................................................................2kg
Tatarák z hovězí svíčkové, s topinkami a česnekem....................................0,5kg
Capresse s mozzarelou, rajčaty, bazalkou, olivový olej a balsamico..............1,5kg
Pečený hovězí roastbeef...............................................................................1,5kg
ovocná mísa.........................................................................................jen ozdoba
šopský salát…………………………………………………………2kg
trhany salát …………………………………………………………2kg
bramborový salát………………………………………………… 3kg
grilovaná zelenina .....................................3kg
paštika z husích jater
plus pečivo si kupujeme sami a pečeme si chleba
I když chápu že z těch 100 osob jsou děti a lidé, kteří nemusí tatarák, tak stejně se mi zdá 0,5kg tataráku málo(ale možná se mi to jen zdá protože my jsme žrouti tataráku, ale předpokládám že chlapi si dají určitě vyšší vrstvu). Jinak máte to pěkně sestavené. Vzhledem k tomu, že je to logisticky náročné, máte toho hodně a stačí to. Osobně bych přidala např. makrely nebo nějakou rybu a sýrový talíř (i když máte balkán v šopáku).
Děkujeme. Sýrové mísy jsme zrušili z důvodu, že máme špatné zkušenosti s tím, že to brzo oschne. Ryba nás ani nenapadla, ale díky za nápad a tatarák s přítelem ještě pořeším on to totiž nejí a já ho miluji:-)
Já osobně bych přidala šopák, protože ze zkušenosti ze svateb v okolí vím, že ten je vždycky první pryč a potom chybí :)) Hodně se jí samotný i jako příloha k masu, takže bych se nebála :)