Milé nevěsty, plánujeme svatbu "po svém". Vynecháváme hostinu a místo toho máme raut, rovnou s párty. Hodně uvolněné, stylizované jako oslava a setkání s lidmi, které máme rádi a chceme je vidět. Máme na to vlastní zázemí a prostory a lidi, kteří nám to "obslouží". Jediné co řeším, že nedokážeme pořádně dát dohromady, co na rautu podávat, čím začít, čím končit atd. Určitě chceme grilované různé druhy masa (kuřecí, vepřové), určitě guláš, pak nějaké studené obložené mísy (uzeniny, sýry, zelenina), řízečky, asi roastbeef, možná nějaký těstovinový salát a pečené brambory. Já si prosadila sweet bar, takže samozřejmě svatební dort, koláčky a perníčky, pár cupcaků, cookies a bonbóny. A lidí bude cca 60.
Je něco, co jste měli vy a mělo to úspěch a doporučíte nebo naopak nedoporučíte?
Díky :)
Ahoj, na několika svatbách jsem obsluhovala a oblíbený byl tatarák, masové rolády a kuřecí paličky. Ze sladkého vedla čokoládová fontána. Možná bych přidala i ovocnou mísu třeba.
@manelka88 Na termín jsem nekoukala. Ale s tím horkem, to je fakt a když si tak vzpomínám, tak je pravda, že mé zkušenosti se týkají spíše podzimních svateb.
jestli Ti to pomuze, tak my mame toto - akorat jsem vyskrtla tlacenku, nakladany hermelin ( zapach z ust) a pridala gulas. Maso na gril mam v celku a budem orezavat, s kazdym platkem zvlast bych se delat nechtela
doufam ze bude vedro, takze mrazak s nanukama, kam se da i tvrdej chlast. Bude dost ovoce, mozna i fontana ( zaspineny deti pujdou rovnou do rybnika) a kazdopadne si neco udelame i sami - slanej strudl, nejaky sladky apod.
Budeme to mít hodně podobné :-) ke grilování určitě přidáme lososa a nějakou zeleninu, jinak ovocný salát, nakrájené kousky melouna, aspoň dvě variace zeleninového salátu a vyuzenou kýtu ;-) tatarák je u našich kamarádů hodně oblíbený, takže nemůžeme vynechat, jen bude rozdělen na dvě dávky a nejlépe až se s ní jedna, tak se vydá druhá, aby to v teple nestálo na stole..ale o to se nebojím 8-)
nechce se mi prekladat nase menu,predpokladam,ze to kazdej zvladne prelozit
Chicken Cacciatore with Tomato
and Pancetta Chutney
AAA Alberta Beef Bourguignonne
Smoked Garlic Mashed Potato
Seasonal Fresh Vegetables
Artisan Greens with Selection of Dressings
Grilled Panzanella Salad with Peppers and
Tomatoes
Vegetable Couscous with Harissa Dressing
Kale Coleslaw with Ginger Sesame Dressing
plus syry,zelenina s dresinkama,ovoce,sladke a slane pecivo s maslem, kava,caj..
na piti domaci limonady a nealko punc.
Nebo dat ten tatarak az k veceru, kdyz uz nebude teplo :-) Taky jsem premyslela nad jidelnickem, ale budeme to resit az v dubnu... Asi se spise nechame inspirovat tim, co poradaji i jinde... :-)
Holky děkuju za tipy. Tatarák právě kvůli teplu asi zavrhneme, ryby taky. Čokoládovou fontánu určitě nechceme, ovoce stoprocentně jo, to mi nedošlo. Nějaké štrůdly atd taky není špatný nápad, o tom rozhodně popřemýšlím. Ještě nás napadlo kýta nebo celé selátko, bylo by to asi jednodusší než se starat o milion kilo masa. Měli jste na rautu polévku? Uvažuju o vývaru.
Dobrý večer, přispěji ze zkušenostmi ze svateb které fotím :) Co se týká občersvení tak doporučuji rauty kde se dá ,,zobat,, po maličkých kouskách a zároveň aby byl raut hodně různorodý. Ve dnech velkého vedra opravdu rychle mizí zeleninové saláty v kombinaci s mini řízečky (opravdu mini řízečky, ne řízek přes celý talíř:)) Ženy velice ocení ovocné saláty, celozrnné pečivo a také jsou hodně oblíbené sýrové mísy. Muži naopak touží po guláši s bramboráčky a večer na krájení kýty s křenem, hořčicí, okurkou a chlebem. Nedoporučuji kuřecí paličky, nebo větší kusy mas a ryby..většinou to vše leží ladem a lidé vybírají menší porcičky, které se dají ,,uzobávat,,. špíz - rajčátka, mozzarela s pestem je velice oblíbený, pro muže večer či později např tatarák, s tím že může být i varianta lososová. Z teplých jídel také hodně frčí hermelín, grilovaná zelenina... Opravdu všichni v létě ocení meloun :D Talíře pak frčí klasika salámové a např roastbeef. Napřeháněla bych to v létě se zákusky plných krémů a čokolády, většinou na to v tom vedru moc lidí nemá chuť, lepší jsou odlehčené (viz foto) nebo makronky. Přeji všem dobrou chuť na svatbě! :)
Tu bych si já taky třeba dala, ale je dost specifická a popravdě bych raději zvolila klasiku, protože minimálně ženich je dost vybíravý :-D a obávám se, že s dýňovou bych se netrefila do vkusu většiny. Ale za tip děkuju
Myslím si že takovýhle raut bude uplně suprový budeme dělat taky jen bez hostiny máme svatbu v květnu tak snad nebude takové horko a ten tatarák si budeme moc v klidu dovolit :-D jinak plánujeme grilování prasátka což doufám že všichni ocení :-D