To propocitali v restauraci. To množství já jen zadala požadavky na konkrétní jídla...my totiž nebudeme mít oběd jen ten raut cca od 15:00 a kolem 19:00 pak nějaké to grilované.
@nirthii děkuju za názor :-) trochu koketuji s tim ovocným salatem, ono to moc dlouho nevydrzi a pak to za par hodin bude na vyhozeni a 4 kg toho .... :-)
Sladke tam budou nejake minizakusky :-)
Nevím, jestli to pomůže, ale tohle je naše nabídka pro 65 lidí (jen k ní ještě připočti předkrm a polévku):
Studená kuchyně:
hovězí tatarák s topinkami 3,5kg
kuřecí galantina 2kg
domácí škvarková pomazánka s opečeným chlebem 20ks
uzený pstruh 1,5kg
mísa uzenin 2kg,
světlé a tmavé pečivo
Salátový raut:
Řecký salát 2kg
salát z červené řepy 2kg
Mozzarella s rajčaty a bazalkou 1,5kg
ovocný salát 3kg
koš s ovocem
Teplá kuchyně:
Vepřové i kuřecí miniřízečky 3+3kg
vepřová líčka na černém pivě 4kg, bramborové pyré
kachní stehna 20ks, zelí, bramborový knedlík, teplá zelenina
Grill: Kýta nebo sele, čerstvý křen, feferonky, kozí rohy, hořčice
Grilovaný hermelín, 30ks
Sladký raut:
Créme Brülée 30ks
švestkový koláč s tvarohem 30ks
domácí medovník 30ks
zmrzlina na ledu 3kg
@targi mně spíš přijde, že to máte samé maso, upravila bych poměry (množství totiž nikdy nejsem schopná posoudit) tak, aby tam bylo víc zeleniny/salátů nebo nějaká další příloha k tomu grilovanému masu...Moc se mi líbí, jak to má @sierral, to bych si dala všechno hned :-)
@izzybickerstaff popřemýšlim, díky za námět :-) je ale pravda že tam budou sami masozravci :-) krom mě a táty s mou mamkou :-D a jejich názory jsou sýry fuj, zelenina fuj ovoce no možná jedno sousto :-D
@izzybickerstaff Děkuju :-) Jediné, čím si nejsem jistá, je ta galantina (na způsob šunky v aspiku) a pak uzený pstruh. Ač ho miluju, tak se u nás ryby moc nekonzumují obecně
@sierral Mně se na tom líbí ta variabilita, pstruh mě třeba zaujal na první pohled :-) Galantina by zas mohla mít úspěch u rodičovské a starší generace...Přinejhorším když se to nesní, tak se to nezkazí a nebude problém si to nechat od restaurace zabalit. Nám zbylo od všeho něco a bohužel toho většinu restaurace zlikvidovala, nebyli jsme na tom předem domluvení. Měli jsme třeba úžasné saláty a těch mi pak bylo hrozně líto, je pravda, že už by asi nebyly stoprocentně fresh, ale na svatbě jsem se k rautu skoro nedostala a pak mě to mrzelo. Pstruha si přinejhorším můžete nechat na svatební cestu :-) :-)
@sierral Tak na takový raut bych šla hned :-)
My měli raut stavěný pro 80 osob...Poměry fakt netuším.
Byla kachní stehna, řízky a 14kg uzené kýty a gulášová polévka
Stůl plný různých salátů - mrkvový, pak nějaký míchaný, okurkový, zelný a bramborový
Jeden stůl byl klasika - jednohubky, chlebíčky
A další byly takové chuťovky, jako minidortíky, sýrové rolády apod.
Všechno byla domácí výroba přímo paní majitelky střediska, kde jsme byli.
Zbylo dost i na snídani na druhý den a ještě jsme si vezli plné krabice domů a rozdávali výslužku.
Cena rautu byla 16tis
Jak to tak čtu, pán tam vubec nezapsal pečivo a dresingy :-)
Ryby ji jen cca 3 lidé (já a moji rodiče) a sýry si sice nekdo obcas dá(opět já a moje rodina celkem 4 lidé včetně mě) ale na to stačí ty sýrové mýsi... Tak pro to hodně masa :-)
Jeste probráno s ženichem, ten tam prý nepotrebuje ani ty saláty :D
@targi Mnooo, dovoluji si s ženichem nesouhlasit. ;-) Pokud máte svatbu v létě, tak věř tomu, že právě saláty půjdou na dračku zejména dámským osazenstvem.
Noo, jelikož většinu osazenstva znám velmi dobře tak vím že půjde na dračku hlavně MASO a pivo :-D :-D :-D ale ano, část osazenstva např opět hlavně -moje rodina pojedou hlavně v tom lehčím a syrech :-)
Ale zvažuji nějakou zvěřinu, jestli je to dobrý nápad...
Také plánujeme raut, budeme mít slavnostní přípitek, polévku a pak už si každý vybere co má rád..Nad složením si stále lámeme hlavu... :)) Budeme mít cca 70 lidí... Co se týče teplé kuchyně, určitě řízky (kuřecí, vepřové), nějakou rybu určitě zařadíme... Vzhledem k tomu,že bude červen a tím pádem snad i teplé počasí, myslíte,že má smysl zařazovat třeba guláš? Že na něj bude mít někdo chuť? Na večer plánujeme grilování (kýta, hermelíny, možná špízy + zelenina, pečivo atd..). Součástí budou samozřejmě saláty - ovocné, zeleninové, různé mísy, jednohubky, kachní paštika apod... Ale furt si nevím rady s tím jakoby obědem, jestli budou stačit řízky, ryba, těstovinový salát, ovoce, zelenina nebo ještě něco přidat....Co myslíte?? :-| :-) :-)
A dále se chci zeptat, co vše sladkého zařazujete? My budeme mít velké koláče i klasické svatební koláčky a pak samozřejmě dort. dle mých zkušeností vše ostatní na svatbách obvykle zůstává, nevím, zda má cenu objednávat nějaké jiné mini dortíky apod... Moc se mi líbí takové ty sladké bary, ale nerada bych,aby byl náš bar nakonec jen pro okrasu a půlka věcí tam zůstala ležet... :-)
@martinak91
Nevím, do kolika to budete táhnout, ale guláš je dobrý v pozdějších hodinách :) přeci jen je třeba počítat s tím, že lidi budou mít hlad i později.....
S tím obědem - záleží jak znáš své hosty, ale může se vyskytnout případ, který například nemůže řízek (mě je z něj třeba těžko) a zároveň nejí ryby, tak aby nebyl o hladu.... promyslela bych, zda tam endat nějaké maso upravené spíše na přírodno....
Tak já mám raut + grilování pro 30 osob takto:
15 špízů (100g masa)
20 krkovic po 150g
2 celá grilovaná kuřata (8 porcí)
2kg grilované zeleniny
1kg zvěřinové paštiky
2kg hovězí guláš
3kg zeleninový salát
3kg ovocný salát
1kg kuřecích řízečků
2kg vepřových řízečků
20ks chlebíčků (to ještě promyslíme, vzhledem k tomu, že bude léto)
100 ks kanapek
pečivo
Cena: 8800,-
Také jsem si s tím moc nevěděla rady, tak jsem si počítala gramáže na osobu+aby tam bylo něco navíc....Tohle je zatím první nástřel, tak je možné, že dáme ještě něco pryč, nebo pozměníme množství.