Krásný večer všem,
platíte vašim dodavatelům i hostinu? Jako oběd+raut a pití? Protože my to máme rozpočet asi 2000 na osobu, a pokud bychom měli platit navíc fotografovi, muzikantům a DJ, tak je to zase 10.000 Kč navíc 8-(
Jak jste to měli vy, je to běžné jim platit, nebo se to dělá jinak?
Díky za názory :-)
Tak zas třeba DJ nebo kapela přijíždějí až později odpoledne, ne? Tak to bych je pozvala jen na ten raut. Fotografa na všechno, ten je tam s vámi celý den.
Na všech svatbách kde jsem byl to bylo úplně normální, že mám jídlo i pití, hostinu i raut... většinou jsem přímo u stolu kde jsou hosté, občas někde bokem (v tom případě je ideální když to není o dvě místnosti pryč od zbytku svatby, ale pořád v kontaktu ať pořád vím co se děje).
Takže je to asi normální :)
Pro mě to byla taky samozřejmost dát jim najíst a napít. Je to slušné, měli by se cítit jako součást svatby a určitě nechcete, aby na svatbě žvýkali svačinu z domova nebo na hodinu odjeli někam na jídlo..
Ano, platime. Mame taky drahou lokalitu, kde mi ale sami od sebe nabidli, ze pro dodavatele bude specialni menu (nekteri z nich tam jsou kazdy tyden, takze by v zari svickovou uz treba ani nechteli videt :-D ). Jestli jsem to pochopila spravne, tak i ta cena bude trosku jina. Jinak piti a dalsi obcerstveni bude stejne jako pro hosty.
Všichni (fotografka, rozvoz i kapela) budou jist i pít jako ostatní svatebcane. Dostanou i vysluzku. V životě by mě nenapadlo jim říct, ať si pití a jídlo přinesou nebo zaplatí
@andaaaaa vezmu to podle sebe. Když dostanu pozvani ke stolu, samozřejmě ho s díky prijmu. Když ne, ráda se posadim někde bokem a vyuziju čas pro refresh sebe i techniky + samozřejmě fotim, když se něco fotitelneho děje. Nemusím mít celé menu, ani se to nedá většinou všechno s zvládnout a ještě pracovat, ale o hladu 12 hodin taky nevydrzim. Nebo vydrzim, ale nechci, i já mám jen jedno zdraví. Když na mne výjimečně někdy zapomněli úplně, domluvila jsem se s personálem, vždycky jsem dostala najíst ;). Určitě najdete vhodný způsob, jak se o dodavatele postarat i bez nadmernych výdajů. Rada se s každým domlouvam konkrétně, záleží na programu a uspořádání. Někdy je Ok byt u stolu jako další host, jindy se děje i X dalších věci a moje věcně odbihani by ostatní hosty u slavnostního jídla rušilo. Je dobře, ze to řešíte a není vám to jedno, dodavatelé to ocení, ale svět se kvůli tomu nezboří, když to uděláte po svém :)
Fotografa jsme zvali normalne ke stolu - byl s nami cely den. Kapela prijela az pozdeji, ale taky jsme jim rekli, ze jsou zvani na raut, neco z grilu jsem nesla i vratnemu. Ale ja jsem teda neplatila raut podle poctu osob, ale podle mnozstvi jidla. Mam pocit, ze jakmile si to uctuji na hlavu, tak to vychazi 4xdraz...
Fotograf mel normalne misto u stolu na obed. Jinak vecer byl raut a fotograf i DJ se samozrejme najedli, ale extra jsme je navic nepocitali - stejne v rautu vzdycky neco zbyde, u 2 lidi navic to fakt neni treba resit. Pokud mate tlupu muzikantu, tak ti stejne na obed nebudou, ne? Ale do rautu uz bych je radsi pocitala.
U nás měl fotograf místo u stolu a celé menu. Při večerním rautu se počítalo navíc s Dj a řidičem. Měli jsme teda taky dražší restauraci, ale v tom množstvi už se to ztratilo 😃 dávala jsem výsluzky i floristce a vizážistce. 😊
My na oběd zvali i farářku, která přijela vyloženě jen nás oddat. Zvali jsme ji i s doprovodem, ale přijela sama a seděla u stolu kousek od nás s fotografkou :-)
jj, já mám taky předběžně napsaný seznam hostů a tady ti, jak doma s nastávajicím v dobrém říkáme "pinčlové", nám dělají nějakých 10 lidí navíc (4 koordinátorky - jedna hlavní, jedna pomocnice, jedna fotografka, jedna vizážistka + kadeřnice; 2 kameramani) - tihle všichni budou mít normálně místo u stolu a dostanou oběd. obsluha teda asi nebude stíhat (nemáme to v restauraci, takže nějací známí), ale taky počítáme, že se nají, ale asi spíš v kuchyni, jelikož u oběda budou lítat a nosit jídlo, kuchař a jeho žena, co mu pomáhá, to samé.
odpoledne přijedou řidiči s těmi počítáme na raut a dj to samé.
výslužky dostanou všichni, kdo nám budou se svatbou pomáhat a na svatbě budou, takže pan farář, koordinátorky, kameramani, obluha, kuchaři, dj i řidič.
Dobrý den , pokud připravujme svatbu, tak vždycky myslíme na fotografa a koordinátorku a pod. Vždycky připravíme o několik porcí navíc. Je to slušnost a najezený fotograf , vyfotí určitě krásnější fotky, než ten hladový , kterému se určitě bude klepat ruka, při focení.
Příklad menu:
Catering
Oběd
Salátový bar na servírovacím prkně (celkem 100g na osobu)
-Pečené papriky, cukety, lilky s balkánským sýrem a extra wirgin olivovým olejem
-Plátky rajčat s mozzarellou a bazalkovým pestem
-Caesar salát ledový a římský salát s vinaigrett dresinkem
-Variace zahradních dipů
Rybí bar na dřevěných loďkách vintage styl (suchý led) (celkem 100g na osobu)
-Tataráček z uzeného lososa s creme fraiche, křepelčím vajíčkem a blinami
-Sushi variace (losos, avokádo, okurka) nakládaný zázvor, ředkev, kikkoman
-Sushi variace bez ryb ( blanžírovaný chřest,kapie,okurka)
-Tygří krevety v zauzené paprice a bylinkách
Kanapky a finger Food a mísy bar na servírovacím stole (celkem 100g na osobu)
-Paštika z kachních jater v křupavém košíčku s malinou
-Kuřecí roládky z kukuřičného kuřátka s kukuřičnou mozaikou
-Variace Francouzských tvrdých zrajících sýrů (hroznové víno, vlašské ořechy)
Teplý bar v chafingách na servírovacím stole (celkem 100g na osobu)
-Krůtí prsa sous-vide v bylinkové krustě
-Hovězí líčka dušená na divoko
-Přílohy v chafingách
- Batátové pyré s červenou řepou
-Smeatanové zapečené brambory s parmazánem
Dezerty k obědu(celkem 2ks na porci)
Variace ( muffiny, cup cakes)
Večeře gril
Gril steaky a ryby (celkem 150g na osobu)
-Přeštická Vepřová pečeně BBQ
-Black Angus hovězí burger (maldonská vločková sůl)
-Flank steak (hovězí Namíbie)
-Atlantik -Mahi-Mahi filet steak s rozmarýnovým olejem
(bagetky,bulky, papriky,kukuřice,dipy,)
Grilovaný ananas na medu
Sweet bar minidezerty (celkem 3kusy na osobu)
-Brownie kostky s čokoládovými boby
-Višňový s pařížskou šlehačkou
-Tvarohový s čerstvými jahodami
Pečivo u každého stolu( bezlepkové) (celkem 3 kusy na osobu)
-Domácí ořechový chleba
-Bezlepkové chleby (lněný a slunečnicový) bez pšenice
-Fokaccia cibulová, olivová,
-Banketní rohlíčky