Pití ve vlastní režii - samoobsluha?

Zdravím, prosím radu. Jídlo nám zajišťuje catering, ale pití si zařizujeme sami. Hostina a party bude v areálu, kde se dělají zábavy, zázemí je tam dostatečné - lednice, pípy, chlazení, sklo..jde mi o to, jestli je zvládnutelné, když hosté budou chodit dovnitř a sami si nalévat, co budou chtít. Aby tam nebyla úplná anarchie 😀 chtěla bych s cateringem domluvit alespoň člověka, který by uklízel a myl sklo, ale na rozlévání by podle mě byli potřeba aspoň dva lidi..celkem nás bude cca 50. Moc díky 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@zlatapalickova Ahoj, zvládnutelné to je, hosté jsou dospělí a nalít si většinou zvládnou. Na mytí a sklízení je ale rozhodně potřeba člověk - jak píšeš. Pro starší část hostů (babičky apod.) je taktéž příjemnější, pokud nebudou muset pro cokoliv chodit, ale budou obslouženi u stolu. Někdo také musí zařídit doplňování (džbány s vodou, limonády, víno, popř. přerážení sudů). Při self servisu doporučuji mít pečlivě popsané, co které pití je - u coly a tvrdého je to jasné, ale třeba, co je na čepu, jaká je limonáda či víno ve džbánu, kde je led ať je to hostům hned jasné.
Odpovědět
Profilova fotka
Bratr mel tenhle scénář s alkoholem na svatbě... Vsude roztahany flasky a otevřených třeba 10 stejného druhu, nealko ani nemluvim. Vsude vršky nebo pohozeny prázdný lahve, všude panaky s cistyma a špinavýma dohromady, všude petky kam to kdo mohl hodit tam to hodil... Za me tohle nikdy... Proto máme barmana plus pomáhají cisnici.
Odpovědět
@te_ssiinka_nelova Díky za tip.. máš pravdu, že takhle tam může být všude nepořádek.. Právě to taky řešíme a určitě lepší bar a obsluha než self service
Odpovědět
Já bych s tímto byla velmi opatrná. Vypadá to jednoduše - "každý si sám nalije, co bude chtít". Ale se samoobslužným barem je téměř stejná práce jako se samoobslužným bufetem (nepočítám samozřejmě přípravu pokrmů jako takovou). Není jednoduché bufet/bar urdžet po celou dobu oslavy tak, aby byl na oko stále plný a hlavně v pořádku a v čistotě. Rozhodně to není o tom, že si domluvíš pouze výpomoc jednoho člověka v cateringové firmě. To je pro 50 lidí žalostně málo. Jak již bylo zmíněno výše, je potřeba nejen doplňovat, ale i odnášet sklenica a ty umývat. A to je jen nádobí. Dále doplňovat džbány a starat se o výčep. Ne každý si chce čepovat sám, takže i u výčepu bych doporučila obsluhu. Trošku bych se pozastavila nad formou podávání vína. Pokud ho dáš do džbánu, tak poměrně rychle zteplá, což v pořádku není. Takže někoho také k vínu. Držím palce, ať vše klapne.
Odpovědět
Profilova fotka
@zlatapalickova Byli jsme teď na svatbě, kde si hosté sami nalévali nealko a čepovali pivo (asi 80 lidí) a bylo to úplně v pohodě. Žádný nepořádek ani anarchie. Tuhle sobotu vyrážíme na svatbu, kde se bude podobným způsobem samoobsluhovat asi 120 lidí, tak pak můžu poreferovat. 😄
Odpovědět
Byli jsme na svatbě, kde jsme si sami čepovali pivo, brali nealko flašky a dělali kafe. Anarchie to nebyla, ale přímo číšnice odnášely flašky, hrníčky i sklenice. Měli to sehrané, takže nikde nepořádek nebyl 😉 A babičkám vždycky někdo ochotně donesl vše co potřebovaly...
Odpovědět
@zoe_se_vdava moc diiky, za další reference budu určitě ráda. 🙂
Odpovědět
Děkuju všem za připomínky. Ve čtvrtek se mám konečně sejít s cateringem - docela dlouho nám trvalo najít termín na schůzku..tak dám vědět, jak to dopadlo. 😊
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?