Zdravím, prosím radu. Jídlo nám zajišťuje catering, ale pití si zařizujeme sami. Hostina a party bude v areálu, kde se dělají zábavy, zázemí je tam dostatečné - lednice, pípy, chlazení, sklo..jde mi o to, jestli je zvládnutelné, když hosté budou chodit dovnitř a sami si nalévat, co budou chtít. Aby tam nebyla úplná anarchie 😀 chtěla bych s cateringem domluvit alespoň člověka, který by uklízel a myl sklo, ale na rozlévání by podle mě byli potřeba aspoň dva lidi..celkem nás bude cca 50.
Moc díky 😊
@zlatapalickova Ahoj, zvládnutelné to je, hosté jsou dospělí a nalít si většinou zvládnou. Na mytí a sklízení je ale rozhodně potřeba člověk - jak píšeš. Pro starší část hostů (babičky apod.) je taktéž příjemnější, pokud nebudou muset pro cokoliv chodit, ale budou obslouženi u stolu. Někdo také musí zařídit doplňování (džbány s vodou, limonády, víno, popř. přerážení sudů). Při self servisu doporučuji mít pečlivě popsané, co které pití je - u coly a tvrdého je to jasné, ale třeba, co je na čepu, jaká je limonáda či víno ve džbánu, kde je led ať je to hostům hned jasné.
Bratr mel tenhle scénář s alkoholem na svatbě... Vsude roztahany flasky a otevřených třeba 10 stejného druhu, nealko ani nemluvim. Vsude vršky nebo pohozeny prázdný lahve, všude panaky s cistyma a špinavýma dohromady, všude petky kam to kdo mohl hodit tam to hodil... Za me tohle nikdy... Proto máme barmana plus pomáhají cisnici.
@te_ssiinka_nelova Díky za tip.. máš pravdu, že takhle tam může být všude nepořádek.. Právě to taky řešíme a určitě lepší bar a obsluha než self service
Já bych s tímto byla velmi opatrná. Vypadá to jednoduše - "každý si sám nalije, co bude chtít". Ale se samoobslužným barem je téměř stejná práce jako se samoobslužným bufetem (nepočítám samozřejmě přípravu pokrmů jako takovou). Není jednoduché bufet/bar urdžet po celou dobu oslavy tak, aby byl na oko stále plný a hlavně v pořádku a v čistotě.
Rozhodně to není o tom, že si domluvíš pouze výpomoc jednoho člověka v cateringové firmě. To je pro 50 lidí žalostně málo. Jak již bylo zmíněno výše, je potřeba nejen doplňovat, ale i odnášet sklenica a ty umývat. A to je jen nádobí. Dále doplňovat džbány a starat se o výčep. Ne každý si chce čepovat sám, takže i u výčepu bych doporučila obsluhu. Trošku bych se pozastavila nad formou podávání vína. Pokud ho dáš do džbánu, tak poměrně rychle zteplá, což v pořádku není. Takže někoho také k vínu.
Držím palce, ať vše klapne.
@zlatapalickova Byli jsme teď na svatbě, kde si hosté sami nalévali nealko a čepovali pivo (asi 80 lidí) a bylo to úplně v pohodě. Žádný nepořádek ani anarchie. Tuhle sobotu vyrážíme na svatbu, kde se bude podobným způsobem samoobsluhovat asi 120 lidí, tak pak můžu poreferovat. 😄
Byli jsme na svatbě, kde jsme si sami čepovali pivo, brali nealko flašky a dělali kafe. Anarchie to nebyla, ale přímo číšnice odnášely flašky, hrníčky i sklenice. Měli to sehrané, takže nikde nepořádek nebyl 😉
A babičkám vždycky někdo ochotně donesl vše co potřebovaly...
Děkuju všem za připomínky. Ve čtvrtek se mám konečně sejít s cateringem - docela dlouho nám trvalo najít termín na schůzku..tak dám vědět, jak to dopadlo. 😊