Jsou lepší stoly na svatební hostině kulaté nebo do U?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj nevesty, chci se zeptat jake maze nazory a zkusenosti na usporadani stolu na hostine...Kdyz jsem mela za sebou zkusenost s hostinou, kde byly kulate stoly rekla jsem si, ze chci rozhodne usporadani do U, ale po zkusenosti ze svatby se stolem do U jsem rozpacita...Stul do U se mi libil, protoze vsichni na novomanzele vidi, ale na druhou stranu jedna strana je od nevesty a druha od zenicha a vzajmne spolu nekomunikuji a bavi se jen na sve strane, coz bych nechtela. U kruhovych stolu se muze osazenstvo "namichat" napr. mladi bratranci a sestrenice z obou stran k jednomu sotlu, babicky k jednomu stolu, atd..., ale vzdycky minimalne jeden clovek u kulataho stolu bude k novomanzelum zady.....Co je lepsi??? A kdyz jsou kulate stoly kdo sedi s novomanzely?jenom rodice? A stul do U ma vcele jen novomanzele, a po stranach sedi rodice, svedci, sourozenci atd.. nebo je usporadani jine? Diky moc za info, rady a tipy!!! x-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Děkuji za vaše názory! :-) Ještě si to nechám projít hlavou. Je tu problém, že většina hostů nebyla na žádné svatbě, kde by byly volně rozmístěné stoly, tak asi nebudou chápat výhody, které to pro ně má... ]-( A zase my budeme navíc řešit výzdobu na každý stůl zvlášť, tak je to práce navíc. Se stoly do U, by se jen nějak posunuly kytky nebo mísy atd., aby se to tam vešlo a takto bychom museli mít speciální výzdobu pro každý stůl. Také by určitě byla práce navíc rozmístit ty stoly, kterou nevím, jestli by zvládli v restauraci, normálně dělají základní rozmístění stolů do I, T, U, E a teď po nich budu chtít něco jiného. Nevím, jakou s tím mají zkušenost a jestli by to udělali přesně podle nás nebo bychom to museli udělat sami. Zatím jsem v restauraci domluvená pouze na termínu a obědě. Raut ani výzdobu sálu jsme zatím neprobrali. Ještě si to budeme muset rozmyslet, ale líbí se mi to čím dál víc... :-D
Odpovědět
my bychom moc chtěli kulaté, přizpůsobuju tomu celou svatbu ,ale musíš jsi uvědomit kolik bude hostů neb kulaté stoly zabírají daleko více místa takže je třeba velký prostor, my měli hodně velký problém najít v okolí tak velký prostor ,kde by se nám vešly, další věc je ,že musíš stanovit zasedací pořádek dlouho dopředu a mít přehled kde kdo bude sedět neb když ti náhodou příjde někdo neočekávaný nebo navíc tak k tabuli tu židli vždy přisuneš ke kulatým stolům už ne a hodně člověk řeší koho ke komu posadit, aby se u toho stolu alespoň trochu znali či měli podobné zájmy atd.....což u tabule nemusíš. Takže hodně starostí,ale nechtěla jsem se jich vzdát, je to něco jiného a nám se to moc líbí, takže uvidíme jak to nakonec dopadne. Píšeš,že máte restauraci vybranou, mají k dispozici kulaté stoly? Já teda jsi je nechám přivézt jinou firmou neb tady žádná restaurace co by je měla nebyla, taky je třeba zjistit (krom toho jestli se ti tam vlezou, je třeba restauraci přeměřit), zda ti to vůbec dovolí, neb musí vystěhovat vlastní nábytek.
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolate22 Budu mít hostinu v restauraci na sokolovně a budeme mít pronajatý sál (velká tělocvična). Normálně tam bývají plesy, hody a různé zábavy (letní noci, mikulášské atd.), takže s místem se rozhodně nebojím, že by prostor nebyl... Bude ho víc než dost. :-D Stoly tam jsou jen obdélníkové. Objednávat si kulaté určitě nechci, to už raději bez problémů uděláme to U. Byla jsem tam teď nedávno s přítelem na narozeninách kamaráda, měl tam poskládané stoly do dvou I. S velkým zájmem jsme si to s přítelem prohlíželi, odhrnuli jsme si i ubrus, abychom viděli na stoly... :-D Poskládali menší obdélníkové stolky (1m x 1,4m) tou kratší stranou ven a delší dovnitř k sobě, tak bychom mohli počítat metr na jednoho člověka z každé strany stolu, pokud by stoly byly do U. Když bychom měli samostatně stoly - 6 po 6 lidech, 1 po 8 lidech a jedno "čelo" pro nás (tam bychom seděli jako na obrázku pouze z jedné strany, takže bychom potřebovali 6 stolů tzn. 6m x 1,4m) + asi 6 stolů pro raut, ale tam už tolik nezáleží na rozmístění a dalších věcech... Můžeme poskládat pro šestici buď 3 stoly a šestice by seděla jen po delší straně, 3 a 3 proti sobě tzn. 3m x 1,4m nebo 2 stoly a seděli by 2 a 2 proti sobě a 2 po každé kratší straně tzn. 2m x 1,4m. Pro osmici buď 4 stoly pro 4 a 4 proti sobě tzn. 4m x 1,4m nebo 3 stoly a seděli by 3 a 3 proti sobě a 2 po každé kratší straně tzn. 3m x 1,4m. Snad to chápete, jak to myslím. ;-) Co myslíte, mám raději posadit jen proti sobě (taková malá I) nebo je mám posadit i z boku? Nechci, aby se moc mačkali. =-)
Odpovědět
Ahoj, přidávám svoji zkušenost. Měli jsme hostinu ve Sviadnově, kde je možnost mít kulaté stoly. Bylo to moc hezké a všem hostům se to líbilo víc než klasika. Předem jsem měla udělaný zasedací pořádek a jak tady někdo psal všichni se spolu bavili a bylo to super. Já a manžel jsme seděli s rodiči vedle sebe a ostatní (svědci a hosté) u kulatých stolů. Za sebe kulaté stoly doporučuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Zasedací pořádek chci mít v každém případě... Bude nějak vtipně vyvěšený před sálem a navíc u něj svědkyně budou stát a radit.. Myslíte, že je to vhodné i pro obdélníkové stoly nebo raději jen pro ty kulaté? =-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@domika007 Dají se taky zapůjčit a dovezou je kdekoliv... Viz. MyBell...
Odpovědět
Mě se moc líbí kulaté stoly. Zkušenost mám jak s jednou dlouhou tabulí (T,U), tak s jednotlivými stoly a právě ty mi přišly praktičtější. Na svatbě plánujeme cca 100 lidí, žádná hostina jen pro rodinu, ale společná polévka a pak raut pro všechny (rodinu+kamarády). Bohužel ale když si půjčíme kulaté stoly s příslušným počtem židlí vyjde nás to 2x dráž, takže to asi nakonec budou obdélníkové stoly s lavicemi. Představa je prozatím takové, že budeme mít jednu větší tabuli pro nás novomanžele, rodiče a babičky a pak jednotlivé stoly pro ostatní. Takto to měla kamarádka a přišlo nám to fajn:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
dobré rady jak na to.....:) http://www.onasisvatbe.cz/clanky-Spra...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
ahoj, holky, otázka. Jak rozesadit pozvané, když jedna strana je z cizí země a ani trochu neumí česky a druhá zase neumí anglicky?
Odpovědět
Ať už se rozhodnete pro stoly kulaté nebo jiné , doporučuji aspoň pro starší svatebčany židle s opěrou zad. Protože už mám také pár let, mohu z vlastní zkušenosti doporučit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Nam se kulate stoly libi, jen nase restaurace je nenabizi a pujcovat se nam je nechce. Uvazujeme proto o variante, zebychom srazili 4 stoly k sobe a bylo by tam misto pro 8 osob. Takovy ctverec pro 8. Ale jak jiz bylo zmineno vyse, zabere to spoustu mista, takze mame v planu tam zajit a cvicne si to v tom sale poskladat, abychom vedeli jak to bude vypadat a kolik to zabere mista v realu.
Odpovědět
Článek se načítá
Záleží kolik budete mít hostů. My měli hodně hostů a stoly do E. http://www.dressfirst.com/
Odpovědět
@maizee no dát je každé na jednu stranu tabule (U)nebo stejně mluvící proti sobě(I), nehledej vědu v něčem kde není
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli náhodou nevíte kde v okolí Třince půjčují kulaté stoly pro 10 lidí. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se kulaté stoly líbí moc - přijde mi to uspořádání více přátelské a přijde mi, že se u toho jednoho stolu pobaví více lidí, než když sedíte u klasické tabule. Celkově se mi to líbí, jen přemýšlím, jak velké musí být prostory na takovéto uspořádání. K čemuž míří můj dotaz: Zaberou kulaté stoly více prostoru, než klasická tabule do U (50 hostů). Ptám se, protože mi na začátku přišlo, že je to jasné - kulaté stoly zaberou moc místa, snazší bude "U", ale když jsem si to pak nakreslila, tak mi to zas tak jasné nepřipadá :) Máte s tím někdo zkušenost? Díky
Odpovědět
my máme taky kulaté stoly, přijde mi to i hezčí a není ta u nás zas tak obvyklé, navíc, když se chceš někam dostat, tak to účko musíš jako pako obcházet, kulaté stolu jsou pro pohyb lepší, a to je podle mě základ, protože jinak pak každej sedí tam, kam ho posadíš, a nedruží se tolik, jako u kulatých stolů.
Odpovědět
měli jsme čelní stůl a pak kulaté stoly (je to vidět v albu) a bylo to super, lidi si více popodvídali a odpoledne už si přesedávali, jak se zrovna bavili co se týče místa, tak s dovolením hoteli, kde jsme to měli my, sem dám jejich náčrtky
Odpovědět
Profilova fotka
Jé díky za ty obrázky - z nich tak nějak vyvozuju, že to prostorově vyjde zhruba na stejno (jestli kulaté nebo tabule do U), že?
Odpovědět
podle mě do U méně lidí, počítám tak 4 lidí na ten jeden hranatý díl, kdežto k těm kulatým vleze 6 lidí a když sedí tak dookola tak si rukama vadí méně, než když sedí vedle sebe, taky odsouvání a přisouvání židlí je u kulatého pohodlnější
Odpovědět
Profilova fotka
Patrám po internetu, ale nalézám pouze obecné věci. Zajímá mě technická část rozmístění kulatých stolů. Tzn. jak daleko od sebe stoly musí být, aby lidé mohli odsunout židličku. Nebo také kvůli roznášení jídla, aby číšníci měli dost prostoru. Nevíte, kde to najít? Nebo nemáte některá přímo zkušenost a jasná čísla? Potřebuji si vyzkoušet, jeslti se mi stoly do místnosti vlezou nebo je zcela zbytečně nad tím dále dumat :) Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@krobinka Podle mne je minimum 150cm mezi stoly, proste kdyz se oba dva k sobe zady sedici naraz odsunou od stolu aby o sebe zidle operadly nenarazily a aby kdyz sedi ne uplne prisunuti ke stolu, tak se mezi nimi stale dali projit.. jak to vypadat nema vidis temer na kazde zahradce u restaurace, kde se snazi dat co nejvic zidli na maly prostor a zvedani se od stolu je pak jak skatulata hejbejte se a to ze se cisnik dostane jen k jednomu kraji a talire si musi hoste mezi sebou podavat, to je pak fakt hruza :-/ kulate stoly jsou super, taky jsme je meli, ale v dostatecne velkem prostoru, takze podobne kolize nastesti nehrozily
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?