Ahoj nevestinky nebo již paní.
Svatbu máme až v červnu 2014,ale chceme si stanovit rozpočet. Nevíme kolik jakého pití koupit.:-( Vím,ze je to brzy a takových diskusi je tu plno,ale moc mi nemohly nebo jsem koukala na špatně. Bude nás cca 50 na oběd a pak asi 100 na večerní party. Jaké jsou vaše zkušenosti nebo jak to resite vy? Obřad máme na krásném zámku a hostina bude buď v myslivne nebo obecním domě,kam si vše budeme kupovat sami s makru. Jednak dost ušetříme a druhak si koupíme jen to,co budeme chtít.:-) Děkuji za jakékoliv názory nebo odkazy na minulé diskuse-určitě jsem tu "pravou" přehlédla nebo vynechala. A jaké mate zkušenosti nebo co si myslíte o barelu s vodou,jak je možnost výměny? Asi by to chtělo alespoň dva nebo tři přístroje plus na výměnu každému jeden?
Děkuji moc za názory a postřehy!
Sice nejsem nevěstinka nebo paní, ale zkusím přispět.
Na druh alkoholu je zbytečné se ptát.. jinej se bude pít na moravě, jinej v čechách a jinej zase jinde. Musíš si vzpomenout kdo je na pivo, kdo na víno, kdo na "lehkej" tvrdej, a kdo na pálenky/whisky... a podle toho to nakoupit. Taky záleží jak moc se u vás pije, jaká ta skladba hostů bude a jak dlouho to akce má trvat. Obávám se, že příliš seriózní odpověď z toho co jsi napsala dostat nemůžeš.
Já osobně to řeším tedy taky a prostě si projdu seznam hostů, abych věděl, kdo co pije a zkusím odhadnout kolik toho vypije... a nějak to rozložím mezi ty druhy alkoholu. Ono to koneckonců asi nebude tak těžké a případné přebytky se dají vrátit/prodat.
Jen co se týká barelu s vodou.. já být tvůj host, tak osobně ti nepoděkuju. Čistou vodu nemám rád (a zvlášť tu ledovou z barelů) a limonády se pít furt nedají (zvlášť pokud bude teplo). Takže bych de facto neměl moc na výběr, za předpokladu, že tam nebudeš mít ještě nějakou ochucenou vodu... no a pokud už jí tam mít budeš tak mi přijde ten barel zbytečný.. a pokud je kupovat nechceš, tak třeba já osobně bych ocenil (resp. úplně by mi stačilo (a asi to tak i uděláme)), kdyby tam prostě byla citronová voda.. pokud máš přístup v daném místě k čisté vodě, tak nic jednoduššího, levnějšího a osvěžujícího stejně není. Stačí si předkrájet citróny a pak tam jen točit džbánky se studenou :-) A bude to vypadat nesrovnatelně líp než čepování z barelu.
A pokud bys ten barel chtěla... myslím, že jeden přístroj ti bude bohatě stačit, přece se nezblázní, kdyby náhodou museli vteřinu počkat, než si dotočí ten před nimi, když to zrovna napadne dva lidi naráz :-) Jen s tou vodou bych možná přidal.. bych při 100 lidech rozhodně nešel po 100 litrů vody... samozřejmě ještě i mnohem výš, pokud by mělo být teplo.
snad jsem ti aspoň trochu pomohl
Nevim, jestli ti pomuzu, ale pokusim se ... My meli 70 lidi od rana do vecera ... Vypilo se 300 panaku vodky, 300 panaku berentzena, 30 panaku rumu...40 l bileho vina a 10 cerveneho .. nealko ti nepovim, to jsem z fakturu doted poradne nevycetla :D
@elizabetamb heh vida to se zda ze muj odhad docela sedi. ja pocitam u pivaru tak 1-2 piva za hodinu v prvni pulce party a 1 pivo v druhe. U vinaru to same ale pocitano v dvoudeckach vina. Na osobu pak tak 2-4 panaky za vecer v zavislosti na poctu lidi kteri tradicne "zvou celou hospodu"... a samozrejme skladba toho piti podle typu lidi. A z nealka (uprostred leta takze snad hic) tak 3 litry na osobu na cely den/noc pricemz pulka az dve tretiny bude voda.