Jak připravit svatební hostinu doma?

Nevím co vše zařídit, aby hostina probíhala v pořádku... prosím poraďte.. Děkuji
Odpovědět
Ahoj, my měli hostinu taky ve vlastní režii, ale oběd nám zajistil catering, a část rautu taky. Sami jsme dělali pouze předkrm, trošku taky jako vtipnou vsuvku. Museli jsme hodně kalkulovat, co se dá doma udělat a co už nezvládneme. Doma jsme pekli veškeré cukroví a to i výslužky (asi 100 balení). To se dá udělat dopředu. Na raut se vyráběly den před svatbou plněná vajíčka, kuřecí špalíčky, bramborový salát, uzeninové mísy se dělaly dokonce v sobotu ráno. Totéž čerstvě krájené ovoce a zelenina až během hostiny. V záloze byla kýta, která se vytáhne v případě potřeby. Jelikož den předem už bychom nestihli upéct dort, svěřili jsme se jedné cukrářce z vesnice, doporučuju, za přiměřenou cenu (asi 1/3 toho, coby stála objednávka v cukrárně) opravdový domácí luxus. A taky asi 120 minizákusků (indiánek, větrník), aby byly opravdu čerstvé. Týden před svatbou jsme v 10 lidech pekli asi 1300 koláčů v pronajaté soukromé pekárničce. To bylo v pohodce, chválila celá ves. Lidi hodně ocení, když to člověk dělá sám, domácí příprava se pozná. Musím říct, že se to udělat dá, ale počítej s tím že den před svatbou nebudeš sedět, vzdychat a těšit se, ale lítat jako hadr na holi. Mě asi v 6 večer vyhodili z kuchyně, abych si udělala nehty a tak, že už jsem nevěsta :-D ale sami tam ještě tak 2-3 hodinky pobyli. Máš-li dost lidí k ruce a neděláš svatbu pro 60-70 lidí jako my, dá se zvládnout všechno, hlavně přesně udělat harmonogram, co, kdo, kdy. Moc ti fandim, klidně se ptej na konkrétní věci přes moji IP.
Odpovědět
Profilova fotka
No já mám teda podobný problém, ale s tím, že my žijeme s přítelem v Anglii a svatba je v česku. Moc bych si chtěla udělat co nejvíc věcí sama. Těším se na to , ale taky kvůli rozpočtu. Zatím to vypadá na 65 lidí a přijedeme asi týden před svatbou do čech. Je vůbec reálné, všechno stihnout?
Odpovědět
Profilova fotka
@deniikd ahoj to my sme ze skotska a chceme se brat za 2 mesice. ale muzem zustat jen na 9 dni tak to sem zvedava jak to dopadne. snazim se zarizovat co se da pres rodinu :-) mame asi 45 lidi a rozpocet neni zrovna obrovsky tak to snad zvladnem. myslim ale ze tyden pred svatbou ti urcite bude stacit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@deniikd my sice bydlíme v ČR, ale svatba bude 250 km od místa kde bydlíme, takže také zařizování na dálku se prosbami na rodinu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no nakonec po prosbách maminky máme hostinu a raut v restauraci. lidí máme 40 tak to ani nevyjde tak moc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?