Ahojky skoro nevěstinky, hledala jsem toto téma ale marně
( pokud je tak at jej admin klidně smaže :-N ) jen mi řekněte kde ho najít...
jak to uděláte s oslavou? Myslíte že je hloupé , aby jsme hostinu měli jen v úzkém kruhu rodiny a oslavu s kamarády až po někde na diskošce nebo na zahradě? Buď ještě ten den nebo až se vrátíme ze svatební cesty? paa ;-)
ahoj, já si myslím, že na tom není nic špatného, proč ne...třeba když odjíždíte na svatebku třeba druhý den, tak je človíček unavený po svatbě, tak je to určitě řešení, nebo když je svatba dál, ale celkově, proč ne, kamarádi se přijdou podívat na obřad a pak bude pařba někdy jindy, ale bude:-))
Záleží opravdu jen na vás, jak to budete chtít, na ostatní nedej. Já byla za poslední rok asi na 3 svatbách a všude jsme byli zvaní jen na obřad a večer (třeba od 17hod.) na oslavu a opravdu jsme se necítili hloupě :-D Tak se toho neboj ;-)
Ahoj holky. Mě to přijde úplně běžné, na všech svatbách co jsem byla ( a nebylo jich málo, jsem de facto poslední svobodná :-) ) se po obřadě rodina a svědci odebrali na hostinu a my se zatím přemístili na místo večerní oslavy - tam byly rautové stoly, pití, no a samozřejmě hudba. Po dvou hodinkách se k nám přidala rodina ženicha i nevěsty a začal první tanec :-) No a postupně mizeli rodinný příslušníci a mladí si užívali oslavu.
calistto: mne to hloupe taky vubec neprijde! je celkem bezne v dnesni dobe, ze obed je jen s rodinnyma prislusnikama a pratele prijdou az vecer. a nebo vubec se pratele nezvou a dela se s nimi jen rozlucka.. nebo se to s nimi misto rozlucky muze oslavit az pozdeji! (taky to byla jedna z nasich variant)
otazkou je, zda vam kamaradi pak prijdou na obrad (pokud kamaradi bydli v miste, kde bude i obrad, pak urco jo, pokud jso zdaleka, pak vas neuvidi...)
calistto - z vlastni zkusenosti:
my meli obrad v patek, pak jsme meli obed s jen uzkou rodinou a v sobotu byla od odpoledne velka party venku s kamaradama, kde se grilovalo, byly sudy s pivem apod.
vubec to nebylo blby, na obrad nam prislo kamaradu strasne moc, ze se skoro ani nevesli, nikdo nemel problem, ze nejde na rodinny obed, to se myslim v dnesni dobe deje uplne bezne. Druhej den vsichni dorazili a bylo to uplne v pohode.
A kamaradka ze spolecne party mela svatbu tyden po nas a udelala to obdobne, jen to meli cele v sobotu, takze my jsme po obradu sli normalne domu a k veceru dorazili na oslavu
takze zadnej stres, udelej si to tak, ak budes chtit Ty a jak to TOBE prijde nejlepsi a nejpohodlnejsi a drzim palce! :-)