Dobrý den, máme raut stanovený na porce, ne na kila, tak se v tom nevyznám, přece ne každý jí maso, sýr, atd. stejně...máme tataráček z lososa, špízky, kuřecí paličky, vepřové i kuřecí řízky, hovězí gulášek, soté kuřecí, zeleninové a ovocné saláty, obložené mísy, kýtu na ořez...roláda sýrová i kuřecí, grilovaná zelenina, bramboráčky, pečené brambory...raut je za 450/osobu. Jak to napočítat, aby moc nezbylo, lze i dodělat dle majitele, svatba je příští týden, dnes už jdeme dát na pevno počet a zálohu, o pěti lidech nevím zda nakonec přijdou nebo zda se zdrží...děkuji moc za odpovědi a hezký den všem :)
Nám radili udělat raut na 2/3 pozvaných hostů. Takže si myslím, že u vás na tento počet lidí 45 porcí stačí. Také to máme tak nějak na porce, máme cca 30 lidí a od každého jsme počítali 20 porcí. :-)
Když jde dle majitele jídlo přidělat, tak není problém. Jen s někým domluvte, ať hlídá kolik jídla je. Vy určitě nebudete mít myšlenky sledovat, zda se už všechno snědlo. A nebo pro jistotu objednejte něco navíc, např. oblíbené kuřecí miniřízečky, a co se nesní, si po svatbě odnesete domů, nebo rozdáte mezi svatební hosty.