Dnes jsem od známé dostala odkaz na jedny stránky a od té chvilky na všechno kolek testování kosmetiky ,ale nejen té pohlížím nějak jinak.Dřív jsem samozřejmě slyšela a děsila se představy testů na všech těchto tvorech,ale nějak se to ještě změnilo v momentě,když jsem si mohla přečíst seznam konkrétních firem ,které toto provozují a zjistila,že spoustu výrobků sama používám- mi nějak zatrnulo a zajímalo by mě,jak jste na tom vy ;-(
http://anfi.blog.cz/0702/testovani-ko...
sabi nerozčiluj se.. ;-) prostě pokusy se dějí a ne,že ne-jen v brně na Kociánce-kde je útulek pro pesany se profláklo,jak majitelka pesánky za prachy dává na pokusy-údajně se takto pár i hledaných psů ztratilo a to jsme v malinkém Brně-co pak ve světě?
mě štve, že zuzana ze sebe dělá vždy chytrou... my jsme hlupáčci, kteří všemu věří... není to první diskuze, která se díky ní takto zvrhla... štve mě to...
já mám ráda zvířata (nemám je teda doma), proto mě ta tématika zajímá a pokud ve své hlavě a srdci pro to můžu něco udělat, tak to udělám!!!!!!!!
Well, snazim se odlehcit tema. Myslim, ze to berete docela fanaticky. Pro mne je vzdy na prvnim miste clovek, pricemz ke zviratum jsem mela vzdycky blizko. Ja vas uz necham na pokoji, ceka mne dalsi match. Pa paa.. :-x
nikdo to fanaticky nebere, jedinej, kdo to rozhrábl jsi ty... bavil se někdo o tom, že půjdem rozkopat místa, kde se to dělá? Ne, jen že omezíme přípravky, u kterých je testování prokázáno... nic víc, nic míň.. jsi snad distributorkou některých značek testujících na zvířatech?
A sorry, tohle není odlehčení, ale dost trapná sranda...
čeká tě další match? jdeš prudit jinam? :-)
pro mě je taky na prvním místě člověk, ale nechápu, proč by kvůli krémečkům a jiným blbinám měla zvířata trpět...
to ti víc záleží na vlastním pohodlí???
bavíme se o kosmetice a jiných přípravcích ne o nemocech a jinak důležitých věcech pro lidstvo...
zuza je ]-( PCH a nikdo tu nic fanaticky nebere,jen se tu diskutuje ,jak získat víc přehled o testech,které výrobky atd...tyhle témata jsou prostě nutný-stejně tak ochrana životního prostředí a další.
Holky s testováním na zvířatech je to trochu potíž. Některé firmy na zvířatech opravdu netestují. Ale netestují jen svoje finální výrobky. Bohužel, suroviny, které používají při výrobě, dost často na zvířatech testované byly. :-( A my, jako spotřebitelé, nemáme šanci se v tom zorientovat. Nikdo totiž na krabičku nenapíše zda použité suroviny byly nebo nebyly testované na zvířatech.
Holky precetla jsem si ten seznam v prvnim prispevku a nevim co znamena ta hvezdicka u nekterych firem... pracuju totiz pro jednu z nich a moooc by me to zajimalo :)