ivuu... ja bych se taky rada ridila podle nejakeho kalenare, jenze ja to mam vetsinou tak rozhazene, ze tezko rict, ky tu ovulaci mam... no na svatebni ceste jsme vynalozili jiste usili, aby fazolka zahnizdila, tak uvidime... uz jsem tu nekde navrhovala prejit na modreho konika... ale muzeme se dal potkavat i tady... :-) :-)
Budete si nekdo nechavat delat fotoknihu?
cabalkova a co zajít na gyndu..tam se to da nějakýma praškama upravit ten cyklus... a existujou i ovulační testy jako těhotenské ale blbý je že jsou o hodně dražší..cca 35kč?
no a taky to pznaš na sobě že máš ovu ale to je važně už jinam :-D :-D :-D :-D
cabalkova: fotečky od fotografa máte opravdu krásné x-) x-) x-)
O fotoknize uvažujeme, zatím jsem objednala od Happy fota čtyři nástěnné kalendáře, mají je v akci za půlku ;-)
Rozdáme je pod stromeček rodičům a babičce :-)
Jinak s tou knihou..no já nevím..když jsme o tom přemýšleli..máme vytištěně spoustu fotek..to budeme muset koupit album..pak máme video..jestli to nestačí.. :-)
gabi . kde najdu pls to happy hoto ?.....
fotoknihy se mě zdají zbytečně drahé, máme už fotky fyzicky, videjko .... akorát jsme říkali, že bysme ji nechali k Vánocům udělat rodičům (jako Gabi ;-) )
jinak ivuu - ten kalendář je super..... :-D už jsem to poslala na mail manželovi .... včera mě začala doooost bolestivá MS - já na to hrozně trpím :-( :-( :-| a T se mě pořád jen ptá, kdy že je TA ovulace a kdy že se to jako asi povde, .... to je taaaak roztomilí, jak tomu ale vůůůůůbec nerozumííí :-D :-D :-D
no, jak psala nunu - prostě uvidím, nechám to být a když bude, tak bude :-D
tak za chvilku budem fakt na koníkovi :-D :-D :-D
verunka84: vé vé vé tečka happyfoto tečka cé zet ;-)
Ty kalendáře formátu A3 teď stojí asi 230 kč..to je super cena. Stáhneš si program a vyrobíš si ho,
jaký budeš chtít. Hrála jsem si s tím o víkendu..a musím se pochválit, že se mi povedl x-)
Objednala jsem u nich i přidělané fotky pro svatebčany..mají také 50% slevu..13X19 fotka za 2,90 ;-)
Tak ja se teda zapojim do diskuze - ja mam zkusenost s fotoknihou od Happy Smile. Stahne se program a je to.
Jinak jsem koukala na ten kalendar...a uz leta jsem na PPR (prirozene planovani rodicovstvi) a nejak mi ten kalendar nesedi s mymi plodnymi dny, ktere mam overene sledovanim teploty a hlenu. hmmmm:-))))) A take se dost plodne obdobi meni, podle ruznych faktoru - nachlazeni, stres, dovolena atd..
chara : no můj názor je takový, že největší roli hraje především psychika. Mám kamarádku, která už se tři roky pokouší o mimi, podle doktorů je ona i partner v pořádku, pořád sleduje různé tyto kalendáře, lítá s teploměrem a nic ;-) Je s tím tak posedlá, že si myslím, že to spíš spěje k rozpadu jejich vztahu. :-S
Gabi - to uplne moc souhlasim. Musi to prijit samo.
Ja bych moc chtela, aby nas to zaskocilo...protoze s naplanovanim a nacasovanim u nas to bude potiz. A hlavne nejsme s manzelem uplne jeste rozhodnuty, kde zit. Mam ale taky strach, ze az to bude vsechno "cajk" - tak nam to treba nepujde. Moje gynekolozka rekla moc dobre, ze po tricitce uz by clovek miminko mel zaradit, i kdyz se to uplne nehodi - protoze pak uz je to slozitejsi...
to chara: Taky mám pocit, že se tady nezapojím... Nicméně na tebe zareagovat musím, taky jsem si teď nově zjišťovala plno věcí o PPR, mám nějaké tabulky a tak a od nového cyklu se chystám začít měřit... Tak jsem se chtěla zeptat, jaké máš zkušenosti, je to asi spíš dotaz do IP... Mimčo zatím nechcem, snad příští rok, teď je spousta starostí s domem a tak...
Ostatním držím palce, ať se jim snažení povede...
teda koukám, že na těhotenství tady jde každá děsně vědecky :-D to já to asi nechám ze začátku úplně na přírodě, kdyby to nešlo, tak se uvidí.. akorát teda vzhledem k tomu, že třicet už mi bylo, bychom neměli asi už moc dlouho čekat :-) ale zatím jen pilně trénujeme :-)
wopi, PPR není jen o chtění otěhotnět, ale taky o tom, jak se tomu vyhnout, když nechceš. Hlavně je to přirozené, tedy nepoužíváš žádnou chemii (hormony) ani kondomy, které ne každý snese... Jenže pokud chceš poznat své tělo a vědět, kdy jsi v jaké fázi, tak musíš měřit. Je fajn to nechat na přírodě, ale ne každý tomu může nebo chce nechat takový volný průběh... Ty kdo berou HA, tak je jim to fuk a nemusí to řešit, ale ty, které ji brát nechtějí a řešit to chtějí nebo musí, tak na to jdou třeba někdy i vědecky....
;-)
:-D :-D :-D veru, tak to se ti povedlo, dobrá hláška :-D :-D :-D
gabi... tak co honem..... čekáme a držím pěstičky ať to výjde. Já měla taky týden a bylo to. :-D
holky tak já už chodím skoro 2 roky do jedne diskuze na baby café...
napřed jsme teda začínali n těhotenství.com ale tam byli ruzné viry a podobně tak jsme přesidlili a mužu říct že jsem tam našla hodně dobrých kamaradek a jedna je tady z Kuřima takže se vídáme a chodíme spolu s děckama plavat a je to fajn...
holky ja vas mužu zasobit webovkama..mám to zkouklý všechno... :-D :-D :-D
http://www.futurebaby.estranky.cz/str...
ale ted to nehrotím protože to fakt narušuje děsně vztah..ani nemám doma žadnej test prostě až nedostanu měsíčky pujdu si ho koupit....ale zkoušíme podle toho kalendaře tu holčičku...
podle hlenu se dá poznat hodně ale je fakt že někdy ta ovulace přichází uplně jinak.
Prostě uvidíme :-D :-D :-D
vendelinka- PPR je u me jasna volba a doporucuju. Klidne Ti muzu poslat materialy co mam ja - a nebo i nejake me vyhodnocene cykly...
Ja jsem hormonalni antikoncepci brat nechtela, protoze u me zpusobovala depresi a taky mi to prislo neprirozene. PPR nam funguje spolehlive. A nemusim se merit kazdy den - staci jen urcita faze cyklu plus k tomu sledovani konzistence hlenu, coz je otazka par cyklu.
Je ale mozne, ze nejsme ja nebo manzel plodny....kdovi.
Ahoj holky tak jsem se sem konecne dostala. No koukam ze je nas dost co chceme mimco. My uz se snazime 4 mesic a zetim nic :-( Uz jsem se pristihla ze me byva spatne tim ze si to vsugeruju :-| No asi musim byt trpeliva ale je to tezky. Tak vam vsem preji hodne sily pri pracovani na miminku a samozdrejme i LASKU :-D
Ahoj lidunko... mam to podobne... akorat jsem oproti tobe podstatne starsi rocnik, tak mam z toho, ze se nam s manzelem zatim nezadarilo, taky obavu, jestli jsme v poradku... snazim se na to tolik neupinat, abych nebyla ve stresu... ale moc bychom si to oba prali a s kazdym mesicem, kdy se to neari, to je prece jen obtizneji... Tak treba ted.... :-N
Ahoj holky..tak těh. test....bohužel :-( Asi to nebude zas tak jednoduché, jak jsem si představovala :-|
cabalkova: holt my starší ročníky se musíme víc zaměřit na výrobu. :-D
jinak jsem si včera byla pro OP...žádost jsem podávala 9.10...a ještě není hotový.
Když už jsem tam byla, nechala jsem si udělat i nový pas.
Měla jsem pas asi půl roku..s biometrickými prvky..stál 600 kč..tak teď jsem těch 600 musela zaplatit znovu :-p
gabi - čekáš na mě, že jo ? :-D :-D :-D to jsi hodná, tak my na to jdeme od příštího týdne ... ;-)
jinak včera mě T normálně úúúplně dojal, už jsme usínali, mě bylo fakt zle z MS, nějak jsme se bavili o těhu, říkala jsem mu, že kdyby se nám to poveedlo už teď, tak to pro mě bude celkem masakr v létě... já totiž léto nesnáším, nemám ráda sluníčko, horko, těžký vzduch....v noci vůbec nespím, psrchuji se třeba i 2-3 denně.... a to nejsem těhu..... otíkají mi nohy, fuj ..... no a kdyby to vyšlo te´d nějak, tak to budu bubnovat právě nejvíc v těch vedrech... tak jsem mu jako řekla, že kdybysme na to šli třeba až jaro léto, tak to pro mě bude alespoň malinkato únosnější ... a on se chudinka moje úplně lekl, nemohl skorem mluvit.... aže ale myslel, že já už chci taky, že jsme se o tom přeci už mockrát bavili, ..... no skorem brečel :-N =-) .... tak sjem ho musela uklidňovat, že jo, že chci stejně jako on, jen mě trochu děsí to léto ...... to jsem zase něco způsobila :-N
:-D :-D :-D
tak to já jsem zatím úplně maximálně v klidu .... :-D :-D :-D
spíš jen přemýšlím, jak to udržím za zuby, než to bude na 100% ... cca 3.měsíc to je, že? ....
já jsem laik..... :-D