Taky se přidávám. Hlavně, že je venku a můžete mít klid. :-)
Tak dnes jsem použila v tram lízátko a pomohlo okamžitě, nebo jestli jsem si to spíš nevsugerovala :-D
:-D no tak hlavně,že to pomáhá ,-) já mám dneska nějaké deprese... ztoho,jak to na mě všechno tady padá a jak je člověk sámdoma, musí o hodně věcech furt přemejšlet, což si připadám jak blbka.
No jsem to asi zakřikla, protože kolem půl deváté mi bylo fakt hodně blbě. Ale přišla mi maminka a přinesla mi mrkvový salát a listovou kapsu plněnou jablky, tak se teď cpu. A jak je mi dobře :-D
Já jsem taky přemýšlela, co budu dělat až budu v tom 8. měsíci doma. Se ukoušu nudou.
Veru slavi zitra 3 roky,tak bude parba ve velkem x-) x-)
Jo jo,ucpala nam zachod kulicka :-D :-D
Tery,zadne takove vychytavky na nevolnosti neplati,ver mi ;-)
Tak teď jsem mluvila s tetou, tak mi dá skoro všechno, co na mimčo potřebujeme. Hluboký kočárek i golfky, abych to nemusela na chalupu vozit, do Prahy mám hezký. Látkové pleny, oblečení, nočníky, lahvičky, postýlku na novorozeně - takovou tu, co mívají v nemocnicích, abych nemusela manipulovat s normální postýlkou, kterou budeme mít v ložnici. Zeptá se mi i na autosedajdu. Pak už od nich máme jídelní stoličku, postýlku i s matrací, kojící polštář. O víkendu se u ní zastavím a proberu si, co se mi bude líbit. Tak super, jsem fakt ráda, že neutratíme tolik peněz. Ještě se jí zeptám na cestovní postýlku, mají jí taky, ale nevím,zda v ní Jáchym ještě spí, když někam jedou a na monitor dechu, ale ten asi nemá.
terjar.. ty jo ty se máš!!!!my nemáme od nikoho nic.. na vše sme sami od základů.
Dneska jsem byla na ko. jsme 10+1 a už na 18.11 jsme obj. na to vyšetření NT - tak se už te´d budu bát .. a taky to stojí 1450korun . To je hrozný!!!
Taky jsem z toho nadšená, protože ty věci jsou všechny tak drahé. A to miminko má všechno na chviličku.
Já zítra končím 8 tt podle poslední MS a na kontrolu jdu v 10tt+4. co je to NT vyšetření? Já si platím v těhu 1500 Kč nadstandardní péči, tak snad už nic jiného platit nebudu. A už ti brali krev na nějaké ty triple testy či jak se to jmenuje? a co těhu průkajda, máš? já ji snad dostanu příště, to už bude určo slyšet srdíčko. Musím se pak rychle někde zaregistrovat.
já opčanku pro didinka už mám ,-) triple testy se dělají až později a toho 18ctýho jdu do centra prenatální diagnostikx -vyšetření NTplus biochemický screening v 1 trimestru- dělá se to ultz. a zkoumají jestli má nosní kůstku v pořádku, downův syndrom a pod. Jinak krev mi brala 2x už ze začátku ,-) moje gynekoložka, tady vtom centru nevím,jeslti mi budou brát aj krev,ale holky mi říkali,že do toho centra pak půjdu ještě jednou vtom 20tt
Jo, tak tohle mi budou dělat u mého gyn. Ona tam s ním pracuje i genetička, takže je to na jednom místě. Jseš napřed než já :-| . Pěkně mě štve, že zrovna teď musí být gyn. na stáží. To tam pak skejsku jak dlouho. Krev mi vezme sestřička na gyn., oni tam mají i laboratoř :-) . Já už se tak těším na další kontrolu. Ještě musím 2 týdny vydržet. ]-( Jen doufám, že bude vše OK. No podle toho, jak vypadalo dnešní ráno a jak psala Sim, že když zvracela, bylo mimčo v pořádku, tak musí být zdravé jako řípa. :-D
Ne, nekrvácím, ale teď už obden bliju ]-( .
Budu platit těch 1500 za celé těhu a v tom bylo mělo být úplně vše.
Tak jsem měla veleúspěšný víkend. od švagrové jsem dostla spousty ponožtičkek a punčocháčů a horu látkových plínek. Od tety jsme včera dostali horu oblečení na mimíska, pak soupravu do postýlky s mantinelem, nějaké knihy a časopisy, tu malinkou postýlku, pak mi dá i lehátko pro mímo, odsávačku na MM, odsávačku na rýmu si koupím, ona jí sice má, ale prý pak byla nějaké aféru, že v ní jsou ftaláty. zeptá se mi na autosedajdu a monitor dechu. švagrová i teta mají polštářek a peřinku do postýlky, takže taky kupovat nemusíme. A ještě pak dostanu ty 2 kočáry na chalupu. Skříň se pěkně plní. Jo a taky mi dava dvoje těhu kalhoty a těhu šaty, takže nemusím kupovat. padnou mi jako ulité :-D
no něco máme .. nakoupial sem si toho hodně na koníkovi na bazárku ,-) a nové budeme kupovat až po vánocích jak budou výprodeje ,-) ale v tescu mají te´d akci na chůvičky stojí jen 449kč.. tak sem si říkala,že bychom je asi měli koupit ,-)
vidíš to, na chůvičku jsem se nezeptala a to ležela na stole. Tak příště. my budeme kupovat nový kolotoč nad postýlku a odsávačku na rýmu, už jsem si vyhlédla i kde. našla jsem jeden e-shop, kde jí mají nejlevnější a ono je to u nás v Kunraticích. A uvidíme s autosedajdou, ale tu bych když tak koupila na aukru. Dostaneme po bratránkovi autosedajdu od toho roku. A ještě nevím s přebalovákem, ten taky měla. A pak golfky, ty koupíme nové. Já uvidím, co dostaneme k Vánocům, tak taky počkáme. Chtěla bych ten hrající kolotoč s dálkovým ovládáním, myslím od Fisher Price.
Přebalovák sem vyřešila- máme totiž peřiňák- a ten je tak široký, že je usper jako přebalovák jen na něho koupím takovou tupodložku ,-)
něco ti písnu do ip ;-)
já ho chtěla dát na pračku, ale mám jen 33 cm hlubokou, takže bohužel. ale v Ikee mají takový ten nafukovací, asi za 200 Kč. jenže ho nemám, kam umístit. ještě se jí zeptám, zda ho taky náhodou neměla půjčenej. naštěstí dětský pokoj je velký dost a tak tam bude moct být.
holky ja vam poradim...
prebalovak-naprosta hovadina,nikdy jsem to nemela. Prebalujlem malou na dece,na posteli,na zemi,na gauci,kde muze zustat i lezet,na prebalovaku mimco nesmite nechat bez dozoru,takze to slouzi jen na tech 5 vterin prebaleni a pak ho musite polozit nekde jinde,takze hovadina to kupovat.
odsavacka,my mame obyc. a u veru jsem to taky nemela,nikdy susne nemela a ni rymu a viki taky ne,plus dneska jsou organicke kapky-voda a morska sul,to se kapne a pekne to procisti nosik i bez odsavacky-ty na zapade ani neexistuji a povazuji to za trapeni. ja odsavala jednou a mala rvala jak pardal,taky by se mi nelibilo kdyby mi nekdo z nosu odfukoval vzduch-drasticke
chuvicky,jelikoz zijete v byte hovadina. Mimco v noci spi do roka nebo aspon min.do 6 mesicu v loznici,pres den se nesmi davat do postylky,aby pozanli rozdil mezi noci a dnem. takze ho stejne budete mit v kosi v obyvaku nebo na sedacce nebo nekde na necem jinem a brecet ho v byte uslysite,takze to je zbytecne. Mame to doma a nikdy nepozili,veru to ma v supliku a hraje si s tim a mame 3=1 byt.
Takze jestli muzu radit,tak za ty prachy kupte neco,co pouzijete a vyuzijete.Chuvicky jsou do baraku,jak treba kamoska ma loznici na hore v patre a je dole v kuchyni,tak by mimco neslysela,ale v byte to je fakt zbytecne. Ja u VEru taky mela plno zbytecnych kravin,co jsem kupovala bo to vsichni meli a ted uz vim,ze to neni vubec zapotrebi. Radsi si zato kupte pleny,ubrousky apod.
S tim prebalovakem,Viki se prebali na zemi na dece a muze se tam i prevaloavt,lezi bez pleny,toci se okolo.........proste si muze i hrat rovnou a z niceho nespadne a fakt zabiraji jen misto.
Ale co ja vyuziju je klokanek,kdyz varim,uklizim neco musim delat a viki chce chodti po byte a koukat,tak ji tam mam,varim a ona je spokojena ze vse vidi a veru je spokojena,ze mam volne ruce i pro ni. Ale taky nekupovat hned,protoze Veru klokanka nesnasela a byt v tom nechtela.
Tery a ten kolotoc,mimcu se to bude libit chvili,pak jak to pustis vecer,tak to pro nej bude signal,ze jde spat a bude nato rvat,my meli promitacku,vEru se to libilo ,ale pak zjistila po 2 tydnech,ze to je signal na spani a rvala. Viki jak vlezes do lonzice,tak uz vi,ze jde spat a taky uz huci,protoze pozna,ze to je na spani mistnost. MImca jsou moooc chytre,takze si to taky rozmysli jestli koupis nejaky drahy. Plus postylka je urcena ke spani a nemelo by se tam mimco hrat-leda kdyz to teda zavesis nekde na jinou postylku,ktereou bude mit pres den ;-)
Sim, díky za postřehy. Já bych si přebalovák nekupovala. Jen kdybych ho dostala. Ale ségra do mě hučela. I když je fakt, že naše mamky nás taky přebalovaly na stole nebo na sedačce. I z hlediska bezpečnosti. Tu chůvičku bych chtěla na chalupu. Pokud to dobře dopadne, tak budu mít mimčo na léto a ráda bych převážnou část strávila hezky na čerstvým vzduchu na chalupě a tam máme dvoupatrový dům, takže proto. Doma bych to určo nepoužívala. V našem pidi bytě. On člověk pak pozná, co je zapotřebí a co ne. Jenže se na tebe všude valí různé blbiny, co prostě musíš mít a bez toho snad ani nemůžeš mít dítě.
Jak dlouho jsi měla děti v ložnici? Jára mě překvapil a prý ho tam chce mít tak 3 měsíce, tak jsem byla rezolutně proti.
ahoj ženy,-)
sim stebou musím nesouhlasit- protože já třeba trpím hrozně na záda, bohužel ktomu musíme přizpůsobit i výběr kočáru a představa toho,že budu denně 10x např. nebo nevím,kolikrát za den s epřebaluje dítko se zvohýbat k posteli, nebo nedej bože na zem ,tak bych nesměla kojit a musela bych bejt na práškách od bolesti ;-)
a za druhé - chůvička je dobrá věc a to už jen proto, že ikdyž mi též máme 3+1,ale když zavřu dveře od tohodle pokojíčka a sedím v obýváku,kd eje jasný,že dveře přivřu,aby byl klid v bytě a kor večer že,tak takové to kňourání mimča neuslyším .
a vem si to,že mimčo v ložnici mít nechceme- to přece záleží na tobě jak ty si to zařídíš ;-) !a určitě mi nepomůže to,že to bude snáma spát, že to sníží tu úmrtnost to je blbost ;-)
nebo max. vtom košu budeme mít mimčo v ložnici ,když to bude potřeba +-3 měs. a pak aby spávalo pěkně samo ;-)
a s tim umrtim to je stejna blbost jako loni kdyz jsi psala,ze krize se cr netyka,ze to je jen na zapade a stejna blbostjako ze spermie zarucene vyvolaji porod-to jsou pak vsichni doktori debilove,ze maminkam pichaji kapacky s leky ;-) A jestli vrazis novorozence z porodnce hned do detskeho pokojickuk tomu se ani vyjadrovat nebudu,nato se zeptej v porodnici jesti to je bezpecne a sve pediatricky ;-)