Tak pokud byla i pusinka na čumáček, tak je to úplně v pořádku :-)
A kde máte vlastně obřad? Já mám taky s vlasama problém, mám jich hodně a mám je těžký, takže mě musí česat vážně nějaký profík :-D Já myslím nebudu v klidu celou svatbu :-D Jak se znám...Hostinu máme v naší rodinné restauraci, tak budu mít určitě tendenci vše hlídat, jako na jiných svatbách, se znám ne??? ;-)
Tak já už jdu dneska do hajan, tak pokud tu budeš, tak zase zítra, pa pa :-)
Zatím to máme domluvené na radnici, chtěla jsem Hněvín, ale tam to dělají venku, bojim se toho, aby nám nepršelo nebo tak něco, při mém štěstí by to byl průtrž mračen :-D
Ty jsi psala, že to máte někde na zámečku, že jo? Jinak s tou restaurací jsme na tom podobně, sestřenky příel má hospůdku, tak to uděláme tam. Budeme mít klasicky oběd, přípitek, chastačka a na večer se bude prase, to už tam budou od rána péct.
A co kytičku, máš nějakou představu? A korunku nebo čelenku, budeš mít? A prstýnky už máte?
Já vím, jsem baba zvědavá :-D
Jen se ptej, já ráda vše proberu ;-) My to máme v zámeckém parku ve Slavkově u Brna...fajn je to, že v případě deště se můžeme schovat a mít obřad v jednom ze sálů na zámku...Hostinu máme podobně jako vy, jen svíčková nebude :-) Mně je z ní špatně a přítel ji taky moc nemusí...naši mají teď strach, aby nás nepomluvili, že máme hospodu a takové jídlo...ale je fakt, že ti, co nás dobře znají, ví, že jsme řízkoví... :-D
O kytičce mám představu, ale nemůžu se rozhoupat jakou barvičku...chtěla bych převislou a protože mám šaty sloní kost, tak do takové barvy + asi možná nějakou lososovou...fakt se nemůžu rozhoupat...a co máš ty v plánu? ;-) Chtěla bych čelenku, ale takovou tu silnější, ne tu, co skoro ve vlasech hledáš :-)
Zásnubní prstýnek jsem měla od jednoho pána na zakázku, mám drobné prsty a byl problém sehnat moji velikost a navíc, já chtěla větší kamínek a i po bocích, aby byl prstýnek zdobený...je ale nádherný, pán ho udělal přesně dle instrukcí, takže asi u něj necháme udělat i snubáky... :-)
Tak to máte dobrý, na Hněvíně, když ti nevyjde počasí, tak máš smůlu a to mě štve. Já svíčkovou miluju, ale přítel jí nemusí, takže budeme mít knedlo,zelo, vepřo a polívku s knedlíčkama. Jinak řízečky já taky můžu :-D
Na ostatní nekoukej, je to Vás den, tak si ho udělejte podle vašich představ.
Kytičku bych chtěla ty růžičky, červenobílá kombinace. Čelenku už mám taky doma, původně se mi líbila jiná, ale ve vlasech vypadala ošklivě, tak jsem nakonec zvolila takovou jednoduchou, je jemná, ale krásná. Jen bych potřebovala ještě něco zhubnout, hodně jsem přibrala po bouračce. :-(
Pokud ti jdou kila ze stresu dolů jako mně, tak čím se svatba bude blížit, tak to půjde samo uvidíš.. ;-) Hlavně se na to neupínej, pak už nemůžeš zhubnout od psychiky...mluvím z vlastní zkušenosti :-)
Přítel říká, že každý ví, že když jsme třeba v Talošce, že i tam si dá řízeček :-D což je teda pravda...Právě když hlavní menu budou řízky a bramborový salátek...tak řeším co večer...normálně se dělají ty malé řízečky a teplý bufet...ale nemůžeme hosty cpát pořád řízkama :-D takže uvažuji taky o tom praseti, jen si říkám, co potom, když bude pršet :-(
Teď jsem zhubla osm kilo, mám co hubnout, po bouračce jsem přibrala za 4 měsíce 11 kg, snažím se to sundat, stačí jedno děcko a neprojdu dveřma. Začala jsem se zdravě stravovat.
Zuzanka má dnes zlobivou, je rozmazlená a nechce jíst granulky, chrní s náma v pelechu.
Prasátko je super, z toho se lidi nacpou až až. Už nic jiného koumat nebudu, co se týče jídla, myslím, že je to dobré řešení.
Dnes se rozloučím, mizím do práce, písnu zase večer nebo dopoledne :-)
Já už taky musím letět do práce, takže přeji pěkný den, a kdyžtak večer nebo zítra se tu zase potkáme ;-) Já jsem před pár lety po hormonálních injekcích taky přibrala za 4 měsíce cca 10 kilo...mně teda pomohl až stres...ale i oddělená strava pomáhá...nejhorší jsou jo-jo efekty ;-(
Jo, to Pamelka nás měla taky pěkně na háku :-D jsou to malinké potvůrky ;-)
Nevíš, na kolik Vás ten pán přijde?Já pro porovnání tady u nás...nemám zatím vůbec představu...vím, že známí měli šikovného pána na narozkách, tak je vyzpovídám :-D papa
Ahojky, včera jsem se sem už nedostala, byla jsem zničená z práce, včera začali hromadně propouštět, propustili 400 lidí a do konce týdne mají pokracovat. Sice dávaj 5 měsíců odstupný, ale co pak, v týhle blbý době.
Dělená dieta je dobrá, jen to pak musí člověk vydržet a pořád dělit, je to o vůli.
Myslíš kolik nás bude stát ten pán, co bude dělat to prasátko?
Ahojky,
jojo, zajímalo by mě to, abych to mohla porovnat s cenami tady...Ještě je ale nemám zjištěné ;-)
Tak držím palec, ať se tě propouštění v práci netýká ;-) Kde vlastně pracuješ?
Já ti zjistim o víkend, kolik to běžně stojí, my práci budeme mít zadarmo, dělá to ten sestřenky přítel, co má tu hospodu, dělá to už kolik let, když jsou nějaké ty akce. My budeme platit jen to prasátko, ale zeptám se ti na to.
Jinak pracuju v IPS Alpha Technology Europe s. r. o., vyrabíme LCD obrazovky. Dělám normálně operátorku, i když mě to občas sere, 4 roky jsem se nervovala se strojařinou a po maturitě mě čekalo tohle. Nejdřív 5 let jinde a teď rok a půl tady. :-( Nejhorší je, že tady na severu je to s prací úplně nejhorší, tady si člověk nemůže vybírat. Kdyby jsi mě viděla, ninja hadr, mám overal a čumí mi jen oči.
No, já budu mít asi buď toho pána od známých, proto mě zajímalo, kolik si on za to řekne a jak je to u Vás....ale kdyby mohl náš bývalý kuchař, který musel odejít kvůli zdravotním problémům, tak bych chtěla jeho...umí i krásné studené mísy, vykrajovat na ozdobu různá zvířátka, fakt machr ve svém oboru ;-) ne že by kluci u nás to neuměli udělat, ale on si s tím víc vyhraje :-)
Věřím, že u Vás je to s prací ještě horší jak u nás...ale tady a kor v dnešní době to taky není žádná výhra :-( Já jsem sice vystudovala krajinné inženýrství, ale nakonec je ze mě inženýrka hospodská,dobrý ne? :-D
Do jaké barvičky máš svatbu? Myslím, říkala jsi, že chceš červenou kytičku,že?
JJ, chtěla bych klasiku, do červena podle růžiček, co budu mít. Líbí se mi i pastelové barvičky, ale asi jsem staromódní :-)
A do jaké barvy to budete mít sladěné Vy? Počítala jsi už tak nějak i celkovou sumu svatbičky, já pořád sedím a počítám, platíme si to totiž celé sami. Mamka dělá za životní minimum a táta se vydal z peněz kvůli autu, takže to celé zbylo na náš, ale nevadí mi to. Takhle si toho budeme víc vážit.
Ohledně práce jsem si myslela, že jste na tom u Vás o dost líp. Ty se máš, máš alespoň lepší školu, nějakou průmku má každej třetí. :-(
Hned po škole jsem zjistila, že bez praxe v oboru si ten papír můžu nabouchat.
NO, já bych asi místo sehnala...ale já se v restauračce střídám s našima...výhoda je to, že si naplánuji směny podle toho, jak potřebuji volno :-) to bych nikde jinde nemohla ;-)
Cenu zatím vůbec nevím... :-( vím jen, kolik bude stát obřad, focení, cca kameraman (pokud se rozhodneme pro toho, co jsem vybrala, čekáme na jeho cd, poslal nám ho domů), půjčení šatů mně i družičkám...a trošku dle zkušeností můžu spočítat jídlo, ale pití nikdy nevíš kor v létě...záleží na společnosti, co pije atd...vůbec nevím částky za prase, cukroví, hudbu ještě nemáme...chtěla bych si půjčit dlouhou limuzínu...prstýnky nemáme...fakt zatím nevím...ty už to máš předběžně nějak spočítáné?
My jsme taky počítali s tím, že si to budeme platit sami, ale teď o víkendu nám bylo sděleno, že jako svatební dary, dostaneme z každé strany zaplacenou půlku svatby... ;-) takže si penízky necháme na svatební cestu :-D
Když máš bílé šatičky, k tomu se ti červená hodí...ale já mám šampáňo, takže tam bych viděla něco pastelového...původně jsem chtěla světle zelenou, ale pak jsem si říkala, že by to bylo studené...teď přemýšlím nad nějakou lososovou nebo tak něco...možná světlounce růžová...asi se to bude odvíjet od barvy kytičky, záleží, jakou vyberu a v jaké barvě ji mají, že.... :-) já se prostě nemůžu nějak rozhoupat :-(
Alespoň, že máš tu práci jistou. Já jsem to celkově spočítala na 40 tisíc, ale právě, díky těm známejm, restauračce, focení atd. ušetříme, jinak by to vyšlo víc.
Neděláme nějak velkou a honosnou svatbu, v týhle době to stačí.
Budete mít krásný svatební dar. Je to od rodičů hezké, že vám to zaplatí, to bude hezká svatební cesta. Už víš, kam na svatební cestu?
Taky nás to mile překvapilo :-) My sice nechceme nějak velkou svatbu, jenže přítel má obrovskou rodinu a nejde je nepozvat :-( takže ve finále nás bude asi hodně :-D
Už to tak vypadá, že pojedeme do Miami na Floridu ;-) Chtěli jsme tam jet dávno, pak to vypadalo, že pojedeme tento rok v únoru...pak jsme se rozhodli pro svatbu, tak jsme si řekli, že tam pojedeme až na svatební cestu...ale nepojedeme tam hned další den po svatbě, jak to dělá většina...vidím to tak až na zimu, to je tam tak akorát... :-) a taky člověk nemá tolik výdajů zároveň...uvidíme, jak na tom budeme, možná sfoukneme v září Gardu, tak jezdíváme pravidelně...to bude malá předsvatební cesta :-D
a co vy plánujete někam vyjet nebo se pokocháte naším krajem? ;-)
No taky zveme jen rodinu, ale taky nás je jak psů. Vždy jsem ráda jezdila k moři, ale jen busem, bojim se letadla, i do řecka jsme cestovali přes 30 hodin, jen kvůli mě. Jenže po loňské autobusové nehodě, co to s náma řidič napálil do baráku se bojim i tím autobusem.
Chtěla bych jet někam autem po čechám, jeden den tam a druhý jinde. Ale Miami, to bych si taky nechala líbit. :-D
Tak to tě úplně chápu, hlavně, že jste oba v pořádku...Sama jsem zažila taky několik bouraček a dodnes mám hrůzu pomalu i z přechodu pro chodce... ;-) Všichni se mi smějou, ale jak to jednou zažiješ, zůstane to v tobě....Letadlo je kolikrát bezpečnější jak auto...Nehody se holt stávají jak na zemi, tak ve vzduchu...
Přítel je blázen do aut a luxusních lodí, proto Miami, tam se to tím jenom hemží ;-) Už tam jednou před mnoha lety byl...od té doby co jsme spolu, tak jsme si slibovali, že tam jednou vyrazíme...ale ty finance nebo nám to nevycházelo časově. Romantika je krásná ale i u nás, jen vybrat ta správná místa :-)
Zamlouvala jsi si nějakého kameramana?Teď nevím, jestli jsem se tě na to už neptala :-D a co hudbu,máš?
Ahojky,
no tak máme domluvené místo obřadu, hostinu, fotografa, mé šaty a o víkendu jsem si koupila botičky :-) to je asi tak vše...ještě mám rozjednaného kameramana ;-) začínala jsem řešit hudbu, myslela jsem, že budeme mít živou, no drahý mi teď oznámil, že by raději DJ, tak nevím, nevíte někdo o někom dobrém??Hlavně, kdyby hrál i takovou tu černošskou hudbu...třeba jako jsou bad boys z mizerů atd... ;-)
A jak jsi na tom ty s přípravami?
Browneye: Ahojky, tak zatím se v práci pořád držím. S tím strachem máš pravdu, stalo se nám to cestou z práce, když nás KAVKA rozvážel po šichtě domu. Bylo toho plné zprávy, nikdo tam neštěstí nezemřel, ale asi tři lidi jsou na tom pořád dost špatně. Já jsem seděla hned za řidičem, prolítla jsem hlavou tím sklem, co je za ním. Opravdu skvělej zažítek, místo domu hned sanitou do Chomutova, ten den tam byli fakt jatka. A teď když jezdím busem z práce, tak mi je zle, nervuju se a brzdim za řidiče, kdybych mohla tak podlahu prošoupu.
Kameramana ještě nemáme, budu se muset někoho pooptat. A muziku, tu budeme mít svojí, od všeho něco, aby byl každej spokojenej. Líbí se mi muzika s 80-let, tím nepohrdnou ani rodiče, můj poslouchá všechno, nebude chybět ani můj bollywood a taky nějaké balkánské. :-)
lien82: To musel být opravdu strašný zážitek :-( Mě zase srazilo auto, když jsem byla malá, na přechodu....Naštěstí to dobře dopadlo, ale měli starch, jestli nemám utrženou slezinu :-| pak jsem zažila dalších pár bouraček, nejsilnější okamžik byl asi když na přechodu starší paní přede mnou jeden řidič pustil a druhý nezastavil, smetl ji a ona spadla hlavou na obrubník, já byla sotva půl metru od ní, kdyby strhl volant, šla jsem taky a to vezl celou rodinu, idiot... ]-( Proto se bojím i přechodů a nevlezu do silnice, dokud opravdu nemám jistotu....Už je to skoro pět let, co do nás s přítelem vrazil ožralej borec těsně před Vánocema, do mých dveří...naštěstí jsme z toho vyvázli, ale auto bylo na odpis :-(
Já to s muzikou budu mít těžký, mám ráda, to co ty, 80-léta i balkán, doma mám mraky cd...taky jsem tyhle jazyky i chvíli studovala :-) Drahá polovička je zase na černošskou hudbu, tak si představuje DJ... :-( já vůbec nevím, jak to vyřešit...přece babičkám nemůžu hrát bad boys :-D chtělo by to nějaký kompromis...ale nevím ,kdo by zahrál něco z toho a něco z toho...je to jediné, co ho tak trošku zajímá, jinak mu vše vždycky nahlásím a oznámí mi, že v pořádku, ať si to naplánuji, jak chci...Některé holky mají problém borce obléknout do růžové, tak to já vůbec :-) Už jsem se včera asi rozhodla, že udělám mix šampáňo a světle růžové, ty kytky vypadají fakt dobře...a přítel je pro...ale ta hudba...to bude fakt boj :-(
Jak to myslíš svoji hudbu?Ty jako zpíváš?
Taky máš hezký zážitky koukám, v dnešní době má řidičák každej smrad, machruje a pak to takhle dopadá.
Určitě by jste měli udělat kompromis, sice je to Váš den, ale mělo by to být pro každého něco, proto my to vyřešíme tak, že nafrkáme z pc muziku na flešku, nějak to nakombinujeme, ať je to pár písniček vždy od nějakého žánru, ať si přijde každej na své.Kdybych měla zpívat, to by to dopadlo, sice jsem chodila občas na karaoke, ale asi by všichni ohluchli.
Bedny dřevěné tam jsou a vezmeme jen přehrávač na flešku.
Opravdu jsi studovala balkánské jazyky? Kde jsi k tomu přišla, to je málo obvyklé, to se jen tak neslyší.
Tvůj chlap je dobrej, proč by ti měl cukat,správnej chlap tohle nachá na ženský, mě Michal řekl, že mu to je jedno, že to nechá na mě, jen do prstýnků mi kecal, ale to bylo jedinné.
Určitě chci udělat kompromis, kor když je to v podstatě jediná věc, ke které se tak hlásí :-D Možná to provedu jako vy, hodím to na flešku, hlavně ty jeho oblíbené, to nám tady asi těžko někdo zazpívá 8-) Všichni hrajou kabáty atd...a to teda není žánr ani jednoho z nás ;-)
No, když jsem začala studovat krajinu, zároveň jsem studovala i chorvatštinu s bulharštinou :-D ale nedalo se to časově zvládnout, navíc to bylo ježdění z jedné části Brna na jeho druhý konec...a obory totálně jiné...
Bývala jsem v Chorvatsku vždycky dlouhou dobu přes léto, vše jsem se naučila v podstatě tam...občas mi to i chybí...Mám tamoustu kamarádů a hlavně zážitků :-D
Tak je vidět, že jsme si asi dobře vybrali, když nás nechají naplánovat si svatební den podle našich představ :-) Jirka mi řekl, ať ho proboha nenavlíknu do růžového obleku, jinak že mu je to jedno :-D tak jsem ho uklidnila, že bude v šampáňu :-)
Už jsi přemýšlela, co si necháte zahrát jako první písničku na Váš tanec? a co k obřadu? Já to nebudu mít tak lehký, co se mi líbí, tak mi Jirka řekne, že ti moji umíráčci se nedají poslouchat ;-) ještě že se nám oběma líbí aspoň phil collins, ten to jistí :-)
Vidíš, určitě to ještě nějak vymyslíš, času máme zatím dost.
U nás v rodině máme dva cizince, mamky přítel je ze srbska a sestry též. Jsou už spolu kolik let, docela často tam jezdíme na dovču, lidi tam jsou příjemný.
Na obřadu budeme mít písničku od Guns n roses - November rain a první písnička na tanec bude Gott a Holanová - čau lásko
To máš pravdu, lidi tam jsou vřelí a dobrosrdeční, jak říkávají "nema problema" ;-)
Tak to jste si krásně vybrali :-) Já teď poslouchám youtube a řeším, co by Jirka z těch mých oblíbených zvládl, on má rád rychlé a ty teda u obřadu a na první tanec nemůžu pouštět, rozumíš ;-)
Budu to s ním muset nějak doladit :-) Včera mi sice ve srandě, ale já ho znám řekl, že jestli tam budeme hrát ty mé umíráčky, jak jim říkává, tak prý odchází :-D