Jé to je bezva, že je tu tohle datum, původně sem si toho ani nevšimla. Tak kde máte svatbu a co už všechno na ní máte? My to máme na bertramce v 10:30 a mám šaty, boty, termín, fotografa a to je asi všechno. Furt se utěšuju, že času dost :-|
Samozřejmě místěčko máme rezervované, stejně tak fotografku pí. Podžornou, Vizážistu, pí. Dufkovou, hudbu na obřad i na hostinu, šatky zatím vybírám a máme rezervaci v na pečení koláčků. No a málem bych zapomněla na našeho báječného pastora.-)
Tak mi o sobě něco řekni.-) a něco o svatbičce.-) Jak si to všechno plánujete? .-)
Mě je 27, přítelovi 30, a za měsíc spolu budeme 5 let. Postavili jsme si domek kousek za Prahou a překvapuje mě jak si ty svatební přípravy užíváme.-) Jinak na svatbičce jsme se spíše dohodli, žádná romantika nebyla, ale i tak je to fajn. Plánujeme rodinu,tak jsme se rozhodli nejdříve vzít.
Svatbu budeme mít celou pod širákem a rozhodli jsme se pro církevní sňatek i přesto, že nejsme věřící.Naštěstí existují už i trochu jiné církve.-) Chceme aby obřad měl ducha a byl více osobní.
Máme pozvaných kolem 40 lidí (jen rodina a nejbližší přátelé), ale i tak jsme to předběžně spočítali skoro na 100.000,- uf.-(
Tak mě je 22 a přítelovi 28. Jsme spolu sedm a půl roku a taky jsme se na svatbě dohodli. Já ještě studuju, přítel pracuje a studuje doktorandský. Bydlíme spolu v jejich rodiném domku v Břevnově. Máme svůj byt a o patro víš bydlí jeho brácha s tátou. Rekonstruujeme, takže většina pěněz jde do toho. Jinak svatba bude na Bertramce a kde hostina a párty to se ještě neví, nějak sme se ještě nerozhodli. Teď mám zkouškový a přítel taky musí dělat něco do školy, tak přípravy pořádně asi vypuknou až na začátku března. obřad bude venku, teda když bude hezky a pak na oběd s rodinou a večer kamarádi. Oběd i párty budou formou rautu. Teda nejspíš. Taky už pomalu začínáme plánovat rodinu, ale asi se začnem snažit až tak za rok dva, že bych nejdřív dostudovala třeba s bříškem. Jinak nevim, co víc ti o nás říct ;-)
Páni,tak že si bereš svojí první lásku,že?.-) To je hezký. Moji rodiče spolu taky začali chodit už v patnácti a teď oslavili 30 výročí svatby.-) Jsou takovej vzácnej případ.Člověk je pořád vidí jak se šmajchlujou a bez sebe neudělaj ani ránu!.-)
Dříve jsme taky bydleli s rodičema,každý měl své patro,ale dostali jsme parcelu,tak jsme si hnedka vzali hypotéku a postavili.
Koukám,že taky plánujete místo klasického oběda rautík.-) Nechtěli jsme nikoho nutit do jídla,tak ať si každý vybere co má rád .-)
My se chceme snažit o mimčo hnedka po svatbě, tak uvidíme jak to půjde.Teď se tím určitě nechci zabývat.
A plánujete nějakou svatební cestu?
Jo jo jedeme na začátku července na deset dní do Irska. Já miluju zelenou přírodu a navíc budeme zadarmo bydlet u sestřenice v baráčku :-D . Už se tam hrozně těšim. Jak to budete vy?
No tak to je úžasnýýýý! My jsme minulý rok projeli autem Francii a zase by jsme chtěli něco takového podniknout,tak přemýšlíme o Anglii,Skandinávii a nebo Itálii. Ještě uvidíme jak na tom budeme finančně,ale plán by byl.-)
Ty jo, tak to je paráda. My loni chtěli projet takhle Čechy, ale pak nám na to nezbyl čas. Ale je super, že přítel dělá učitele a já studuju, takže máme společný dvouměsíční prázdniny :-D .
To je divný, že jsem tu pořád sami. Když se koukneš na seznam členů, tak je tam minimálně deset holek, co to má v tomhle termínu. Asi se s náma nechtěj kamarádit ;-) .
Můžu se zeptat kolik tak počítáte raut na osobu?
Jééé, společný dva měsíce prázdnin! To je jako sen.-)
Taky jsem koukala na seznam členů co nás je a nikde nikdo.-))) Koukala jsem, že některé holky jsou v jiných diskuzích např.6.6..-)))
Na raut nevim,ale počítáme raut+grilování+ veškerý alkohol a nějaké pochutiny kolem 1000,- Kč na hlavu.
S paní majitelkou jsme v komunikaci zatím jen po telefonu a o přesném rozpočtu jsme se zatím nebavili,ale řikala ať raději počítáme s 1000,-Kč, tak uvidíme.-)
Hmm tak to je zhruba tolik, kolik jsem předpokládala. A budete hostů platit všechno pití? My mysleli, že budeme platit pivo, tak tři druhy tvrdýho a vodu a zbytek ať si platí samy. Přeci jen se svatbou nechceme úplně zrujnovat ;-)
zuzi, já nevím kolik budete mít lidí,ale my jen ty nejbližší.Což vychází na 40 lidí, tak určitě budeme platit všechno. Všichni pijou pivo, vínko a výjmečně si dá někdo panáčka.
Jestli ti můžu doporučit dohodni se s majitelem, co chcete aby na vaší svatbě nalívli. Ze zkušenosti vím, že nejdráž příjdou míchané koktejly a whiska!
Jo až se pro nějakou restauraci konečně rozhodneme, tak to s majitelem nějak vyřešíme. My Budeme mít na oběd tak 25 lidí a večer tak dalších 20, ale s tím, že někteří z oběda to už nejspíš zabalí.Jako babičky a ty co mají malé děti apod. Koktejli určo nebudou a whisku naštěstí nikdo nepije ;-)
Tak to by mělo být v poho.-) Samozřejmě nevim jaké máte finanční dispozice,ale zase si řikám, že vínko, pivko, soda,limča,kávička a tři druhy základního tvrdýho musí stačit a mělo by se to finančně zvládnout.)
Nám naštěstí 50% nákladů na svatbu hradí rodiče, tak se mi to lehce řiká.-)
Nám taky dávaj výraznou finanční injekci moji rodiče :-D . Bez nich bysme se do svatby asi ani nepouštěli.Bych za tu hostinu nechtěla nechat víc jak takových 30 000. A celkem počítáme rozpočet tak kolem 70 000. Fakt doufám, že se vdávám jen jednou za život, protože znova by se mi do toho investovat nechtělo :-N
Já se obávám, že to téměř jistě překročíme. Už si byla někde zjišťovat za kolik ti tak udělají kytičku? Já se na to v nejbližší době chystám. Chtěla jsem kaly s tulipány, ale když budou kaly moc drahé, tak si jí nechám udělat jen z tulipánů
Do květinářství se taky zatím chystám. Budu chtít kytku pro sebe,korsáž pro ženicha, květinové náramky pro maminky a pro svědkyni, květinový podnos na prstýnky, výzdobu na auta, obřad a hostinu! Uf! To bude asi pálka!!! Zatím se rozhoduju mezi růžemi,kaly a orchidejí. Barvy uvažuji o meruňkový,žlutý u růžích, hnědooranžové kaly a zelenožluté u orchidejí! Vůbec se nemůžu rozhodnout. Uvidim co mi poradí v květince.
Ahojky zuzi, jak jsi na tom s výběrem šatů? Já jsem nějaká zoufalá.-((( Nemůžu si vůbec vybrat!!! Všechno dělaj strašně nadejchaný a přeplácaný. Ach jo.-(
Mě se šaty už dva měsíce šijou a nakonec jsou teda trochu složitější, než jsem původně chtěla, ale když jsem si je zkoušela, tak to byla jasná láska na první pohled ;-). A ty si si je chtělakupovat nebo půjčit??
Terez, vítej.-)
Jak si na tom s přípravami?
zuzi, já si je chci nechat ušít přez Marry salon,ale nejdříve musím najít ty, které chci.-) Kde si je necháváš šít ty?
Tak mi už máme zamluvený místo obřadu i hostiny, oddávajícího,hudbu na obřad i hostinu,fotografku, vizážistku, pečení koláčků a to je zatím asi vše. V sobotu jdeme na ochutnávku svatebních dortů a běhám pořád po těch šatech! Jinak prstýnky a oznámko necháváme na veletrh v Diplomatu. Snad narazíme na nějakou slevu.-)
Oblek a ostatní doplňky až vyberu šatky.
Terez a kde budete mít svatbičku?
Tak to toho taky uz mate dost zarizenyho ;) svatbu mame na zamku Sychrov je to tady u nas blizko a je to tam nadherny :-) saty jsem taky resila, ale nastesti jsem zasla do salonu, kde jsem si pujcila i maturitni a hned
jsem si jedny zamilovala. Jsem malinka takze jsem chtela po tele a nic preplacaneho a musim rict, ze jsem z nich hotova :-D co ty jake si predstavujes? a kde mate svatbu vy?
Tak my máme svatbu na Bertramce v Praze a nemám zařízeno téměř nic, snad kromě termínu, šat a bot :-S . Furt se nějak uklidňuju, že je ještě dost času. Až skončí to otravný zkouškový, tak se do příprav zas vrhnu ;-)