Vícedenní svatba

Ahoj začala jsem uvažovat nad vícedenní svatbou - líbí se mi koncept toho, že je na všechno dost času a že si užijeme celou tu událost do posledního detailu a není to jen o jednom dni. Máte tip na místo, kde by šlo něco takového udělat? Jihomoravský kraj, případně i kraj Vysočina. Mohl by to být areál pro cca 50-60 lidí trošku víc na samotě, ne uprostřed dědiny, trochu blízko lesa, vedle louky,.... Nemusí to být ani areál, ale třeba srub, nebo chalupa. Také by mě upřímně zajímalo, jak se taková svatba dělá - například co se jídla týká. V případě že je to srub, nebo chalupa a není tam dost velký prostor pro stoly na oběd, jak to pak funguje? Oběd se nekoná a udělá se jenom "celodenní" raut a hosté posedávají po křesílkách, židlích, na trávě? Jde to tak v případě svatby od pátku do neděle i v případě deště? Vždycky jsem takovou svatbu chtěla, jenže po hledání míst pro svatbu jsem od toho upustila a myslela že je to nereálné. Zpět k té myšlence mě přivedla až svatba co jsem viděla u weddingfactory, tak moc mě to nadchlo, že bych se do takové svatby chtěla pustit. Moc děkuju za každou odpověď. ❤️
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od sikren:

Ahoj začala jsem uvažovat nad vícedenní svatbou -…
@sikren Ahoj, my jsme měli svatbu v jiném kraji, tak ti s místem moc nepomůžu, ale můžu ti říct něco k organizaci. Areál jsme měli pronajatý od pátečního odpoledne do nedělního poledne, ale dost věcí jsme navezli už ve čtvrtek. V pátek odpoledne jsme se na místo přesunuli my dva, později přijela koordinátorka s dekoratérkou a začaly zdobit/chystat. My jsme řešili naši část úkolů. Večer dojelo cca 18 hostů (rodiče, nejbližší přátelé). Večeři jsme řešili svépomocí, obě maminky navařily a jenom jsme to ohřáli. A byla to taková pohoda, seděli jsme, popíjeli... :-) Jen pozor, kolik hostů v pátek pozvete, za nás byla příjemná právě ta komorní amosféra, víc bychom ani nechtěli. V sobotu ráno už nám ale snídani zajistil catering. Zbytek hostů mohl najíždět od 11, obřad byl v 1. K dispozici bylo drobné občerstvení. Až do neděle včetně snídaně vše zajišťoval catering. Nedělní snídaně vůbec byla skvělá - postupně jsme se všichni sešli, sdělili si dojmy i míru kocoviny, ještě spolu chvíli byli... A pak se všichni rozprchli, my pobalili věci a hurá domů. Je to hodně plánování (hodně starostí o hosty), ale hned bych do toho šla znovu :-) Nebyl to jen jeden den, ale celý pohodový víkend. A ještě konkrétně ke srubu apod., kde není plnohodnotná mokrá varianta - my jsme to také zvažovali, ale nakonec jsme od toho ustoupili právě proto, že by byli hosté rozstrkaní všude možně a my bychom museli v dešti přebíhat mezi chalupami.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rraadka:

@sikren Ahoj, my jsme měli svatbu v jiném kraji, …
@rraadka Díky za odpověď. :) Týjo zní to pěkně, oběd jste neměli? Jenom "celodenní" raut? A kde konkrétně jste takovou svatbu měli? Podívala bych se na fotky prostoru. :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od sikren:

@rraadka Díky za odpověď. :) Týjo zní to pěkně, …
@sikren Zámek Strážovice - ale mívali dost tristní stránky, tak snad tam něco uvidíš :-) Měli jsme společnou polévku a jako hlavní chod byl raut (maso, saláty, řízečky, různé přílohy...). A večer se grilovalo - burgery, sele apod. Přišlo nám fajn si společně sednou aspoň k té polévce :-) Ať se aspoň v jeden okamžik sejdeme všichni na jednom místě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?