To o té díře je pravda, ale tahle restaurace je docela pěkná a téměř pokaždé to am bylo dobré. Obřad bude na Hrubém Rohozci. A protože jsem z Malé Skály, chci oběd co nejblíž následnému posezení. A to bude právě na Skale, tak chceme vybrat hospůdku někde poblíž..
Aha tak to chápu už jsem se i zděsila že budeš mít obřad na městském úřadě v Brodě :-| tak by bylo dobrý tam zajít jestli mají zkušenosti se svatbama a dát si tam rovnou posezení na oběd abys věděla rovnou jak tam vaří nebo já to tak aspoň udělám než půjdem něco objednávat tak si to tam vyzkouším a pak se uvidí. :-)
Obřad v Železném Brodě NIKDY! Nechci tím nikoho urazit, ale byla jsem tam na svatbě kamarádce a nebylo to místo, kde bych se chtěla vdávat i já. Vůbec se mi to tam nelíbilo..Já to v plánumám už asi měsíc, ale dostat tam drahou polovičku je nadlidský úkol..A co ty tady, když už jsi vdaná? :-) Inspiruješ se na nějakou další svatbu? Nebo jsi hodná duše, která radí nám všem zoufalkám, které jsou vděčné za jakoukoliv pomoc?
Já jsem rozvedená proto ta zkušenost ale chystám se na další svatbu s přítelem s kterým jsem už čtyři roky proto koukám na inspirace a zajímají mě i názory jiných ostatně ten svůj si také sem tam řeknu :-) To máš už za měsíc svatbu?A jak jsi na tom s přípravama?Já nerada nic plánuju hodně dopředu ale když všechno půjde jak má tak chceme svatbu v srpnu nebo spíš v září.My máme spíše dohady kde mít obřad jsem z Liberce a liberecká radnice je prostě otřesná a příteli se zas nechce do jablonecké že je to jak krematorium :-) Sychrov je moc plnej a musím se tam nahlásit moc dopředu tak nevím kde se uzavření sňatku bude vůbec konat.
Alinininka: jé, taky jsme měli svatbu na Hrubém Rohozci. A taky jsem hledala místo na oběd poblíž, ale nesehnala, tak jsme pak jeli asi 50-60km daleko. :-)
Rozalie7: my jsme byli nadšení. Svatbu jsme měli v kapli na HR, u zámku je velký park na focení, na každou svatbu jsou vyhrazené 2 hodiny, takže se Vám nestane, že se s někým střídáte a za Vámi už zase další svatba čeká... Hudba jsou klasické varhany, nejdřív jsme měli obavy, jak to bude znít, ale bylo to krásné, i s živým zpěvem, nikam se nespěchalo, nechali dohrát jednu skladbu na nástup, pak druhou, než přišla matrikářka....no nádhera. Pak jsme se ještě fotili uvnitř zámku a pak venku....na hostinu jsme jeli SZ od Liberce ho Heřmanic u Jablonného v POdještědí. Mají bowling, na zahradě bazén, altán s grilem a barem na hostinu (ale my byli vevnitř, byla zima), velký penzion, bylo to prima. Nakonec nikomu nevadilo, že jedem tak docela daleko.
olusenka:Moc ti děkuji za tip na místo obřadu, nevím jestli jsi můj příspěvek tady už četla ale u nás se společně shodnout na místo obřadu je prostě problém ale nevím chtěla bych znát tvůj názor svatba se bude dělat u mě v Jablonci pak bysme jeli na HR jestli se tedy dohodnem a pak bych hostinu viděla někde u Jablonce nebo v Liberci jestli to není takové hloupé se vracet.
olusenka:To já přeci vím, že svatbička byla na Hr.Rohozci..někde jsem četla tvůj příspěvek, kde jsi o tomhle místěčku moc pěkně psala a jelikož přítel se chce ženit na zámku, tak to bylo jasné. :-D I když jsme si mohli vybrat ještě Sychrov, ale nechci se potkávat s žádnou jinou svatbou..Ještě se tě zeptám na focení..Měli jste svého fotografa? A platilo se něco za fotky správě zámku?? Díky
Alinininka: pokud se chcete fotit v zámeckých komnatách (vstup je na focení povolen do prvních 4), platí se 200 Kč. za focení v parku a kapli se neplatí nic. Do zámeckých komnat pouští jen manželský pár, ostatní příbuzné nikoliv.
Doporučují vybrat někoho ze 4 fotografů z okolí, jsou přesně dáni. Je asi i možnost mít svého, ale chtějí, aby si místo předem obhlídnul. Ostatní 4 tam fotí často, tak už znají světlo a prostředí atd. Na stránce města Turnov uvádějí toto: "Fotografování a filmování svatebního obřadu zajišťují pracovníci určení správou zámku. Pouze ve vyjímečných případech a se souhlasem správy státního zámku, může tyto služby zajistit vlastní fotograf za příslušný poplatek." Moc nedoporučuju Print-servis Turnov. raději asi Foto Staněk v kopci směrem na náměstí v Turnově. Jo a koukala jsem, že letos zdražili o 1000 Kč!
Poplatky za svatební obřad
3500,- Kč nájem zámecké kaple nebo zámeckých zahrad
1000,- Kč uskutečnění obřadu mimo úředně určenou místnost
900,- Kč režijní poplatek města
díky za rady ohledně foto. O zdražení vím..už jsem to tady někde psala. Zjistili jsme to, když jsme šli zamlouvat termín..nás bude obřad stát 5400,-Kč, což je už trošku dost..ale co se dá dělat :-(