Ahoj nevesty,
nechystate nekdo svatbu v okoli M.Hradiste nebo v Ceskem Raji? Ja tedy ano, ale svatba asi nebude, dokud nebudu vedet kde, poradite mi nekdo? Nechtela bych na urade ani v zamku typu Sychrov, spis nejake prirodnejsi prostredi, klidne i venku, ale proste nemuzu najit zadne vhodne misto :-( . Mate nekdo zkusenost?
Diiiky, P.
Ahoj, Ty už tu podobnou otázku máš jinde, viď? A proč se Ti nelíbí Sychrov? Líbil by se Ti třeba Hrubý Rohozec? My tam měli svatbu a byli jsme nadšeni. Je to jiné než na Sychrově. Na každou svatbu si vyhrazují 2 hodiny, abys měla pocit výjimečnosti a s nikým se nepotkala (jinou svatbou). Obřad Ti udělají v kapli nebo venku v parku. Citace z Turnovských stránke MÚ: * * * * *
Svatební obřady na státním zámku Hrubý Rohozec
Svatební obřady jsou realizovány ve dvouhodinových intervalech a probíhají v barokní zámecké kapli Nejsvětější Trojice za doprovodu živé varhanní hudby. Na přání lze svatební obřad uskutečnit i v přírodě v zámeckých zahradách. S ohledem k památkově chráněnému objektu obřady zajišťujeme od 1. března do 30. listopadu kalendářního roku.
Poplatky za svatební obřad
2100,- Kč nájem zámecké kaple nebo zámeckých zahrad
1000,- Kč uskutečnění obřadu mimo úředně určenou místnost
900,- Kč režijní poplatek města
Poplatky je možné uhradit přímo na matričním úřadu nebo složenkou před konáním svatebního obřadu.
V rámci svatebního obřadu je možné zajistit dále tyto služby:
slavnostní fanfáry
uítací přípitek
přípitek po obřadu
raut po ukončení svatebního obřadu
fotografování a filmování v interiérech a exteriérech zámku
květinová výzdoba na přání
prohlídka zámeckých interiérů
historicky laděný doprovodný program (uvítání svatebčanů, čestný doprovod na místo obřadu, dvůr Její jasnosti, stafáž v dobovém oblečení, souboj o nevěstu, kejklíři, atd.)
Doprovodný scénář obřadu je nutné objednat přímo u správy státního zámku.
* * * * *
Není dovoleno sypat rýži, okvětní plátky apod. My to nahradili bublifuky.
Ahojky,
Olusenko dik za info, no premyslela jsem o tom Rohozci, ale jeste jsme se tam nebyli podivat, a je fakt, ze bych radeji neco prirodnejsiho, ne misto u zamku. Ma to sice taky atmosferu, a prostredi je nadherne, treba zahrada na Sychrove je fakt pekna, ale predstavuji si nejake misto treba uplne v prirode, na kopci, s vyhledem, apod. Jenze proste nemuzu prijit na takove misto... :-(
ahojky ja se budu letos vdavat v mnichove hradisti na zamku, je to tam super, hlavne jsem pod nim vyrostla a žiju tam. Neni to tam jak na bezicim pase jako na Sychrove. Nic proti kazdemu jse líbí něco jiného, ale ja už tam byla třikrat na svatbe a prijde mi tam hrozny schon. V hradisti to muzes mit i venku v zahrade to je taky moc krásné. Nebo jak už tu zaznělo Hrubý Rohozec nebo Valdštejn, ale i Kost neni špatná. Všude jsem na svatbě byla ale pro mě hradiště vyhrálo. Hlavně proto, že je to moje srdeční záležitost. Hodně štěstí!!!!