Sice je toho plný internet, ale není nad osobní zkušenost. Hledám pronájem nějaké chaty/chalupy/statku na svatbu příští léto 2013. Všechno si chceme zařizovat sami, zkrátka jen hledám prostor...předem díky za tipy
Ahoj, docela se mi líbí statek Blažejovice, taky pokukuju, chtěli by jsme se vzít v září 2013. Není tu někdo, kdo tam byl a podělil by se o zkušenosti? ;-)
Chceme taky svatbu v lete 2013, proste pohoda klidecek.Nejradeji na nejake chajde vychodne od Prahy. Chteli bychom prasatko, burtiky, masiko na grilu a proste rautik. Vzit se nekde na louce odpoledne a pak rovnou rautik a zpivani u taboraku... Spani nekde v chate nebo pod stanem a rano se sejit nad cesneckou a vypravet se zazitky:) Svatbu si chci proste zaridit sama a v pohodovem duchu. Tak hledam a koukam a zatim jsem jeste nenasla to ONO:) Nechci nejakou premrstenou cenu, ale zas nemusim na svatbe extra skudlit. Budem mit asi 80 lidi a chtela bych e komplet vejit do 80.000,- .. Premyslela jsem i nad nejakou sokolovnou\skolou\kulturakem v nejake vesnicce za Prahou.
Tak premyslim, zda jsou moje naroky vubec splnitelne:)
@ruzofka@cav Doborucuju Jiraskovu chatu u Nachoda, sice je to trochu dal, ale vyplatilo se nam to bohate. Byli jsme tam na 3 noci, prvni vecer s rodinou, cca 28 lidi (zacatek 13:00), druhy vecer kolem 30 lidi (zacatek 18:00). Platili jsme hostum snidane (vsechny 3 dny), behem obou veceru jsme nabizeli veskery tvrdy alkohol a koktejly, meli jsme jak servirovane jidlo, tak raut. Servis naprosto vyborny, s Prahou nesrovnatelny! Prostory krasne - viz album. A vyslo necelych 70 000 Kc i s tim ubytovanim na 3 dny.
@cav ahoj ja planovala to same ale nakonec to nebylo realne protoze sice statky jsou ale neubytujes tam 70lidi(meli jsme hodne malych deti). takze my nakonec opustili tuto myslenku a brali se v kostelci na praze vychod kde bylo levne ubytovani a svatba nakonec slavnostni. termin jsme meli mimo oddavajici takze cely zamek byl pro nas. catering jsme meli z mistniho pivovaru a i griluji. je to sice jine ale nakonec to vyslo lepe nez ten taborak. nicmene pisu spis proto, ze mi pak jedna pani asi tyden pred svatbou rikala, ze byla znamym na svatbe nekde u sazavy v kempu a chvalila si to. sice neporadim misto, ale zkus tam pohledat. taky jsme z prahy a resili jsme ze jsme chteli pohodovou svatbu. cenove jsme se vesli do toho jak pises, catering jsme meli ale piti vlastni a na tom se posetrilo pekne. vlastni jidlo jsme taky opustili protoze zarizovat pro 70lidi obed, svaciny a catering byla nakonec nemozne. kdyztak poradim super cukrovi, v globusu na zlicine v pekarne pred pokladnami, vecer objednas a do druheho dne mas uzasne cukrovi. Za 2000 jsem mela na stoly i do vysluzek a jeste zustalo na dlabani na tyden.A bylo toho hafa.
@ruzofka Jestli do 100 km, tak mohu doporučit Skalův Mlýn v Čevené Řečici, to je asi 90 km..Budeme tam mít svatbu 22.6.2013 a taky si vše zařizujeme sami.Přístup pana majitele je parádní, je s ním příjemné jednání a dohoda na všem byla bezproblémová.
Dobrý den, mohu doporučit farmu/statek Samota u houpacího koně, Zhoř u Tábora. Kapacita ubytování cca. 30 lidí + další 15 možno v maringotce nebo stodole ve spacáku
@ruzofka Náš názor je, že tím, že všechno budete zařizovat sami nakonec nic neušetříte, ač se to tak zdá a budete mít hodně starostí. Sám za sebe mohu říct, že když jsem 30 let pracoval na ruině statku a dovedl ji do určitého stavu, tak ji jen tak nemohu nechat používat. Využívat ji chci a poskytnout co nejlepší zázemí, ale musím to kontrolovat. To nemyslím, zábavu atd. to plně respektujeme, však mi asi rozumíte. Záleží i na počtu lidí, zajištění stolů, ubrusů, židlí, nádobí, nápojového skla atd. a to mít kde umývat a zase servírovat zpět. Proto si myslím, že to nebude nejjednodušší sehnat a nebo to bude mít určitou kvalitu prostředí. Ale je to samozřejmě otázkou osobních nároků a do toho nebudu a ani mi nepřísluší zasahovat. :-) Jenom uvažuji o svatbě jako o životně významné události a takové by měla mít i prostředí.
Všem díky za reakce, nakonec vyhrál Statek u krtka, tak uvidíme. S tím, že neušetříme počítáme, jen si to chci udělat po svém, bude to velmi nekonformí svatba a organizování čehokoli je má vášeň :-D
Nabízím k pronájmu novou roubenou chalupu v Českém ráji na krásném vyhlídkovém místě. Ideální k uspořádání romantického svatebního dne. V sousedství, 100 m od chalupy se nachází restaurovaný kostelík k uspořádání svatebního obřadu, ale je možnost využít i vyhlídkového místa pod Křížem pod širým nebem. K oslavě i ubytování hostů lze využít právě naši pohádkovou chalupu. Z Prahy cca do 60 minut jízdy autem. Pokud Vás má nabídka zaujala, ozvěte se!
dobry den, planujeme s pritelem tohle leto svatbu a pomalu zjistujeme, ze uz je vse zarezervovany...Chteli bychom farmu, statek ci nejaky komplex, kde se da udelat ubrad, hostina a i tam prespat.Nejlepe u Prahy nebo v jiznich cechach. Svatba bude zhruba pro 40lidi. Chceme si o nekterych vecech rozhodnout samy a ne, ze nam jako na posledni prohlidce reknou veci pres ktery nejede vlak a zblaznete se...budget zhruba do 60tisic. prosim piste rychle..dekuju Daniela ;-)
@ruzofka Dobrý večer, ve své nabídce máme rodinný statek 70km od Prahy, směr Plzeň. Uvádím ho, protože domluvila s rodinou je perfektní. Jsou velmi flexibilní a není problém, pokud si vše chcete zařídit sami. Mohou poskytnout ubytování i catering, ale není problém, pokud potřebujete jen prostor. Pokud si budete přát kontakt, kdykoliv mi napište na pokorna@svatba-stylove.cz nebo nás najdete zde v Profesionálech-Organizace svatby. Hezké přípravy! M.Pokorná
Dobrý den, podívejte se na můj profil, nebo na naše stránky. Jsme nově otevřený penzion a nabízíme flexibilní využití. Můžete si pronajmout penzion jako celek a vše si zařídit sami (jídlo, pití, výzdobu) nebo se o vše postaráme my. Pro více informací, mne neváhejte kdykoliv kontaktovat. Pěkný den Pokorná