Ahoj holky, je tu někdo, kdo má v plánu v létě v Havlíčkových sadech mít svatbu? Ať už v Pavilonu Grébovka nebo Viničním altánu? My jsme si dnes volali na matriku kvůli rezervaci termínu a park mají do konce srpna celý rekonstruovat...! A je uzavřený i pro veřejnost, proto asi žádná malá rekonstrukce...paní na matrice neví, jak moc to bude rozsáhlé, ale říkala, že budou dělat hodně změn!! silně uvažujeme o posunutí svatby na další rok, jelikož jsme si Pavilon v Grébovce zamilovali a máme tam i známý. Na druhou stranu mě to štve, ale fotit u bagru v příkopě se teda nechci :( :-.
@vevca1 Ahoj, já bych Altán asi neriskovala :( (My máme mít svatbu v září a v Pavilonu... a zatím s tím počítáme, viz předchozí moje příspěvky, ale hledám i případnou náhradní variantu)... Mají totiž dělat i ty cesty co vedou k němu... a jezdí kolem všechny ty náklaďáky, co vozí kameny na opravu zdi v dolní části Grébovky... Je to fakt k naštvání tohle :(
@vevca1 My riskujeme, pán přímo z odboru výstavby mě docela uklidnil, že rozhodně nebudou slyšet bagry a sbíječky, jak mi původně řekla paní na matrice. Nevidím to tak dramaticky. Máme to v květnu v altánu.
Ahoj no mi mame termin 11.5. uplně se děsim co tam bude :((((( doufam že to nak dopadne :) protože ted už místo fakt měnit nechci :(((((m a ani nestiham :(((
Ahoj holky, ja jsem se to od pani matrikarky dozvedela vcera a musim rict, ze me v tu chvili zacly tect slzy... Nabidla mi sice v nasem terminu novomestskou radnici, ale radnici jsme nechteli hned od zacatku... Nastesti mame hostinu v Mlynskem domove v Jinocanech a tam je i kaplicka a dnes jsem mluvila s pani starostkou a nemel by to byt problem, aby jsme se oddali tam, jen je pani matrikarka zrovna nemocna tak se vic dozvim za 14 dni. Jen jsme chteli obed jen s rodinou a vecer by prijelo par znamych, coz mi ted ale prijde blby hnat je z Prahy do Jinican a pak zas zpatky da Prahy a vecer zase do Jinocan...Co si o tom myslite?
"Prach a hluk absorbuje vzrostlá zeleň a ozeleněná vinice (podle našich zkušeností z rekonstrukce objektu Dolní Landhausky)."
Tohle píší na stánkách Viničního altánu, kde najdete i plánek celého areálu včetně uzavřené části. Já, když jsem otevřela dopis, jsem sebou málem sekla, ale už jsem klidná, rozhodně se nebojím, že by tam bylo všechno rozvrtané a hluk jak na stadionu ;-). My do toho jdeme, Viniční altán se nám moc líbí a prostě to berem jako osud. Máme vše zařízené, teď tedy děj se vůle Boží.
@1bara my chodíme venčit večer, takže jevim jakou mají pracovní morálku :) ale zahrazená ta spodní část parku je. Můžu ale potvrdit že když revitalizovali tu horní část a opravovali tu jeskyni, hluk ani prach tam nebyl. Jen to trošku hyzdí pohled na Viniční altán, ale není to žádná hrůza. Bůh ví jak to bude vypadat v létě, ale taky bych se toho nebála :)
@tery87 Ahoj, my to mame zablokovane na 13hod. Chteli jsme i hostinu,ale pry je zabookla :) tak hledame prostory jinde, objizdime Prahu a cele stredni Cechy, des bes. Bojime se, zda za 60 minut stihneme vsechno, aby to nebyl jak na bezicicm pasu..:( jedna nevesta odchazi, druha rika ano a treti prijizdi...:(
@bobikovi jj taky se bojim aby to nebylo jak na běžícím pásu:-( ale tady je na to aspon na hodina, vim že známí měli jen půl hodiny a tam to fakt jelo tak jak popisuješ...
@bobikovi Z toho strach nemám... Myslím, že jsou frekventovanější svatební místa než je Pavilon... Bývají za den max tři svatby , což např. oproti Průhonicím procházka růžovým sadem ;) A co jsem slyšela tak jako na běžícím pásu to chodí spíše v Altánu než v Pavilonu, tam je svateb vždy víc.
@tery87 - Oni budou jezdit kamiony kolem Pavilonu dolu? to celkem pochybuji, lepší přístup přece budou mít zespodu skrz velkou bránu....vchod ze shora je kolem dětského hřiště a musí se vjíždět z dosti uzkých uliček...to si nemyslím...
Ahoj holky, taky tam plánujeme svatbu na 31.8 a dnes mi na matrice řekli, že nemohou zaručit, že bude obřad rušen svatbou nebo úplně zrušen, to je hrůza, kdyby člověk všechno připravil a naplánoval a zrušili mu místo obřadu.Nabízejí jako náhradu Pavilon Grébovka, ale tam se mi to nelíbí :-S
@eiram2010 31. 8. by to už mohlo být dobrý, ta rekostrukce dolní části má být dokončena v srpnu. Mě osobně se teda Pavilon líbí víc (větší prostor, hezký výhled, není tam tolik slyšet hluk z Vršovické, vlaky apod.). Jen mě teda zaráží, co ti řekli na té matrice, koukám, že taky neustále mění názory :( Minimálně by nám všem měli odpustit ten správní poplatek za ty nervy s nima :(
@eiram2010 Neměla by. Opravdu by se mělo začít až toho 1.9. Tuhle informace máme i od pána, který má stavební práce na starost. Ještě to ale není úplně jistý...pan starosta chce údajně v půli září pořádat vinobraní a pak je tu šance, že by rekonstrukce horní části začla až po něm. 1. 3. má být na radnici nějaká zásadní porada, na které se to rozhodne.
@tery87... psala jsi tohle: oj, já bych Altán asi neriskovala :( (My máme mít svatbu v září a v Pavilonu... a zatím s tím počítáme, viz předchozí moje příspěvky, ale hledám i případnou náhradní variantu)... Mají totiž dělat i ty cesty co vedou k němu... a jezdí kolem všechny ty náklaďáky, co vozí kameny na opravu zdi v dolní části Grébovky... Je to fakt k naštvání tohle :( .... tak jsem myslela že myslíš že ty kamiony jezdí kolem pavilonu, ale ty si asi mluvila o tom altánu vid? :-D
@eiram2010 ahojky, my máme termín 3.8. ...oni Vám nabídli že pokud by Vám svatbu v altánu zrušily že by Vám nabídli ten pavilon? Takže kdyby se to stalo více lidem nabídnou jim to automaticky, nevíš?Já tak strašně nechci nikam do obřadní síně :((
@jaanavys Ahoj, nabídli nám ten Pavilon,ale 3.8 se bude ještě rekonstruovat ta spodní část a na obřad by to mělo být v pohodě. My to nebudeme 31.8 riskovat a obřad máme v Kostelci nad Černými lesy v Kapli, tj,asi 25 min od Úhřiněvse.Tímto směrem bydlíme,tak je peřešeno :-)
@preclyk V červnu bych to taky neřešila... ;-)
Ahoj, tak mám nějaké novinky. Se stavbou mají jak jinak než skluz a to už měsíc a půl (byli jsme tam s venčit psa zhruba před týdnem, a nic se tam nedělo). Přítel dnes telefonoval s panem z úřadu, který má na starost harmonogram prací. Nejprve se bude opravovat ta zeď a až úplně nakonec přijdou všechny cesty. Zavření vrchní částí se tedy s největší pravděpodobností posune a to až na konec září (juchůůůůů :-D ) a to i proto, že vinobraní má proběhnout 22.9. Pro mě tedy samé dobré zprávy a to i pro ty z vás, které budete mít obřad v Pavilonu.
Ahoj, mám podobné info jako tery87 a to od pana Šidíka z Pavilonu, cituji mail který mi dnes psal: "rekonstrukce cest a osvětlení v horní části parku začne probíhat až v druhé polovině září, tudíž se našeho Pavilonu do té doby vůbec nedotkne. V tuto chvíli začíná probíhat rekonstrukce ve spodní části pod vinicí a spodní vchody a cesty, ta by měla trvat minimálně do konce srpna, horní část se bude upravovat až po vinobraní tj. po 22.9.".