Obřad venku - a co když prší?

Ahoj, chtěli bychom obřad venku v zámecké zahradě, ale není možné se přesunout dovnitř, když by pršelo. Nad náma a oddávajícím bude stát altánek, ale co ostatní svatebčané?? Mělo by za náma být 70 židlí a v uličce béžový koberec... když po něm v dešti projdou 3 lidi, tak já přijdu jak do chlívku... jak to řešíte nebo řešily jste vy? Moc díky za odpovědi :)
Odpovědět
Řeším to samé. Ale my máme možnost mít obřad v hodovně v případě deště. Jenže tam by se mi obřad samozřejmě nelíbil :-S , takže nevím - asi dáme svatebčanům vědět, že deštníky s sebou. Jsem zvědavá na zkušenosti ostatních. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Do toho bych asi nešla. My jsme měli možnost obřadu na terase nebo v zahradě s tím, že když bude pršet, tak to bude uvnitř. Nakonec jsme se rozhodli to mít i tak vevnitř. Na Tvém místě bych to venku nedělala. Hosté si sice můžou vzít deštníky, ale myslím si, že vy dva budete mít svatbu dokonale zkaženou - pokud by pršelo..
Odpovědět
Ahoj, neměla bych odvahu to takhle risknout. Když nebude pršet, bude všechno v pohodě, ale co když bude celý den lít jako z konve a případně i foukat - pak budete mokří i vy pod altánkem když bude pršet bokem. Hosté můžou mít deštníky, ale pokud to bude v zahradě, bude tam všude bláto, dámám se budou bořit podpatky, pánové budou mít špinavé nohavice. A pokud budeš mít šaty na zem tak budeš jak čuňátko i ty :-( Vždycky je lepší mít v záloze i variantu pro případ, že bude pršet. My budeme mít hostinu i obřad v restauraci, která má i venkovní terasu a zahradu, takže není problém se přesunout dovnitř nebo ven. Holky mívají i párty stany - svatebčani sice nezmoknou, ale myslím, že bláto je tam i tak - a pokud prší a je chladno, může být nepříjemné být venku.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme měli svatbu venku u rybníka a když se mě na matrice ptali, co máme v záloze když bude pršet, tak jsem jim řekla, že bude hezký:-) sice jsem se trochu bála, protože počasí člověk neobjedná, ale prostě jsme to riskli... Ani nechci myslet na to, co by se dělo, kdyby lilo... Nakonec jsme měli krásný počasí, 25 stupňů, polojasno... druhý den lilo jako z konve... Myslim, že všichni, kdo chtějí obřad venku, musí všechno vsadit na jednu kartu, prostě to risknout ;-)
Odpovědět
Měli jsme to venku pod širou oblohou, pršelo, a nám ani nikomu jinému to náladu nezkazilo :-) Měli jsme samozřejmě připravené deštníky "kdyby něco". Myslím že je to o jiných věcech, že by mi déšť zkazil celý den kdy si beru milovaného člověka si neumím představit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, z tohle důvodu jsem svatbu venku, taky odvolala. Měli jsme možnost v restauraci, kde je oběd. Ale můj muž to kategoricky odmítl, s tím, že neřekne ano, tam kam se jiní chodí opít. S deštníky jsme svatebčany prudit nechtěli a navíc jsem se bála o šaty-bylo by bahno a já měla vlečku. Nakonec jsme se rozhodli pro radnici a jsem za to ráda-přišlo spoustu našich milovaných a odpadlo nám nahánění se a komentáře typu: "na jaké louce se to vlastně berou? " :DDD Navíc naši radní upřednostňují svatby na radnici a tak by obřad musel být až po 15hod. A to se zase nelíbilo mě. A trošku hrála roli i cena-7.500 za 20minut času oddávajícího fakt nedám - už z principu. A do toho ještě řešit, co s aparaturou na hudbu při obřadu, když začne pršet...no díky nechci. Hodně také zaleží na tom, kolik máš lidí na obřadu my měli cca 100osob a to se také hůř koordinuje než když máš svatbu jen s rodiči a svědky...takže zvaž.
Odpovědět
Profilova fotka
Za těhle podmínek je to podle mě velký risk a asi bych do toho nešla. Dobrá jsou místa, kde máš mokrou a suchou variantu a pak se rozhodne podle aktuálního počasí. Svatba za hnusného počasí venku může být fakt hrůza a vůbec nezáleží na tom, že si bereš toho, koho miluješ, když jsi mokrá, je ti zima, teče ti obličej, účes je v háji atd. a to samé se děje i ostatním svatebčanům:( Třeba s mými šaty by byl docela průšvih, kdyby bylo hnusně, a to jsme měli obřad vevnitř:)
Odpovědět
@denibar posílám fotky ze svatby u Máchova jezera. Také hodně pršelo, ale měli v záloze stan. Dnes a zítra si na naší výstavě můžete prohlédnout několik variant svatebních stanů a svatebního altánu.
Odpovědět
No jo no, moc jste mě nepotěšily, ale asi máte pravdu... altánky se mi nelíbí, svatba bude ve stylu vesnice pod 100letým dubem a altán se tam nehodí, spíš vymyslíme nějakou mokrou variatu
Odpovědět
Profilova fotka
Upozorňuju ještě na jedno riziko - přes deštníky na Vás hosté neuvidí a taky se v tom šumu hůř nese zvuk (ozvučení je u venkovních obřadů už tak dost problematické), takže to může dopadnout tak, že si obřad užijete opravdu jenom vy dva.
Odpovědět
No je to složité, a ještě mám jeden dotaz, je tam spousta stromů takže kdyby spíš tak poprchávalo, tak stromy to moc nepropadne (pokud nebude lít 3 dny v kuse) no takže jestli by nebylo třeba možné natáhnout nějakou látku, pod ní třeba tyl nebo organzu a dozdobit levandulí... myslíte že ta látka proprší? aby to pod ní pak nebylo horší než bez ní.... já jsem se do toho místa prostě zamilovala, musíme to nějak dořešit :(
Odpovědět
Profilova fotka
Větru, dešti neporučíš, smiř se s tím:) a najdi si i jinou variantu, ať se můžeš na svatbu těšit a ne se stresovat. A látkou to nevyřešíš, s počasím si neumí poradit ani venkovní koncerty nebo Shakespearovské slavnosti, když je nejhůř, vystoupení se ruší.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Takhle si ten déšť skutečně přivoláš. :-) Na začátku plánování mě téma počasí ani nenapadlo a řešila jsem uplně něco jiného. Je fakt, že letošní rok je extrémní. V době, kdy měly rozkvétat stromy, mrzlo, pak deště, pak pro změnu sucha... :-) Třeba do té doby ještě přijdeš s rozumnější variantou, která bude počítat i s deštivou oblohou. ;-) Přeju ti, ať to klapne! :-)
Odpovědět
Přejeme Vám všem , kteří uvažujete o venkovním obřadu, takové modré nebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Měl jsem tu čest natáčet svatbu, která se odehrávala na komíně (http://www.youtube.com/watch?v=mLfhcO...) a tam ani jeden nepřemýšleli jestli bude pršet. Řekli jen: "Prostě bude hezky" :) . Nakonec trochu poprchávalo, ale celkovou vzpomínku to rozhodně nezkazilo. Takže hlavně myslet pozitivně a svatbu si užít! :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?