Ahoj nevěsty,
zajímalo by mě, jak daleko máte
a) obřad (od místa bydliště)
b) hostinu od místa obřadu
Já bych to měla takhle: obřad cca 30 km od bydliště, ale váhám, jestli oběd udělat někde poblíž místa obřadu a potom hostinu na doma na zahradě anebo vše po obřadu v okolí domova. Už u oběda by měl být přípitek, takže řidiči nebudou moct řídit. ]-( :-| Jak to máte vy?
Obřad 25km, hostina a raut 400m od obřadu, spaní 1,5km od místa hostiny..nechceme tahat všechny pořád sem a tam...Myslím si, že není problém, aby si potenciální řidiči u oběda jen symbolicky připili, aby mohli pak řídit..
Já budu mít obřad 12km od domu,ale přítel tak 500m a hostinu budeme mít dalších 500m od obřadu a nebo přímo na místě obřadu(ještě musíme domluvit), takže všichni můžou pít dle libosti, páč se budem přesunovat nejspíš pěšky :-)
Bydlíme u Loun a sestra měla obřad v Budyni nad Ohří. Měli to od 11:00 a pak focení. Oběd byl v Budyni, protože kdyby se mělo přejíždět někam do Loun, tak by půlka svatebčanů odpadla hlady :-)
Odpolední program byl pak u nás na zahradě a ten byl od 16:00. Tam se sjeli jejich přátelé a známí. Co se týče přípitků, u oběda byl 100% a řidiči to bez problémů vydrželi, ono pak bylo ještě plno dalších a dalších :-)
@prcekverunka Obřad budeme mít od místa bydliště 30km. Obřad i hostinu budeme mít na jednom místě. U nás se to vyřešilo tak, že jsme se hostů zeptali jak to mají s ubytováním (někteří jsou z Čech) jestli budou u rodiny nebo jak se zařizují. Ať víme, jestli zajišťovat na svatbu řidiče na rozvoz a druhá možnost byla, že si hosté mohou zařídit ubytování v místě hostiny. Všichni se rozhodli, že si zařídí ubytování v místě hostiny. Pak záleží co myslíte potom pod pojmem řidiči". Zda hosty, kteří přijedou na svatbu svými auty a nebo řidiče, kteří jsou na svatbě na rozvážení hostů a tím pádem oni sami počítají s tím, že musí abstinovat. :-)
@prcekverunka Co jsem byla na svatbě, tak to fungovalo buď, že si hosté ,,řidiči" dali nealko přípitek - jsou i nealko šampaňské - vůbec jim to nevadilo. Nebo než se ženich s nevěstou odfotili - už po společných fotografiích z hosty. Tak mezitím poodváželi auta.
8,5 km je od obřadu na místo ženichových rodičů na zahradu. CCa 25 km od místa, kde se budu připravovat já. A z našeho domova (kde ani jeden nebudeme) cca35 km
50 km od našeho bydliště, kde jsme se ale o svatbě nezdržovali (vše-tj.přípravy, oběd, zábava,nocleh- se odehrálo u mých rodičů).
Obřad byl pak 2 km daleko od tohoto místa a místo k fotografování jsme měli 1 km.
Jinak s přípitkem- na úřadě si připíjeli pouze svědci a my s matrikářkou...ale měli jsme nealko Bohemku, jelikož svědek řídil a já ani manžel jsme pít nemohli. Přípitek pro všechny byl pak u oběda a náš řidič, který nás vezl ještě na focení po obědě pil též nealko a potom už si dal co chtěl.
Taky nad tím přemyýšlím... Je to na nic jsme z Mariánských Lázní, chci svatbu v Karlových Varech a hostina zase zpátky do Jedlový.. :( asi pronajmeme mikro bus.. ale i tak..
A) 47km
b) 50 km
@patricie78
Nikdo pro mne nepojede.Od středy budem na místě vše chystat.Z ženichovy strany bude jen maminka, která pomáhá s přípravami.Bude na místě od středy s námi.Nebudem nikam přejíždět...Vlastně nikdo nebude muset..jen po obřadu přejdou mostek a budou u "korejtka".. :-D
My máme obřad cca 90km od mé přípravovny (už tam dávno nebydlím, bude to u našich), 25km od příprav ženicha (z druhého směru) - takže se na obřad tak nějak sjíždíme. (Jsem tajná nevěsta, takže tohle mi hraje do karet.) Hostina je pak ještě cca 12km směrem k ženichovi.
Momentálně nebydlíme, jsme tak trochu kočovní, takže těžko odpovědět na otázku o bydlišti :-D
my budem mít obřad cca 1,5 km od rodičů nevěsty (kde se budu připravovat a kde bude sraz svatebčanů) a cca 16 km od bydliště rodičů ženicha (my bydlíme jinak sólo úplně jinde a příští rok budeme tou dobou ještě nevíme kde - v březnu nám končí smlouva ;-) ). A hostina bude něco přes dva kilometry od místa obřadu, takže kousek. Já žádné velké přejíždění právě nechtěla, místo obřadu jsem věděla od malička, že tam to budu chtít :-)
My máme obřad asi 25 km, pak se o 15 km přiblížíme zpátky domovu, tam bude oběd včetně novomanželské pařby. A svatební noc nejspíš někde poblíž pařbě. Chtěli jsme obřad alespoň maličko přiblížit místu, odkud jsem. Jsem z východu:), proto je svatba na východ od našeho současného bydliště:)
@prcekverunka@sircovam@horvathova3 Jeden fotograf nám teď řekl,že je to náš den a ať si ho uděláme tak,jak se to líbí nám. Ostatní ať se přizpůsobí. A je to tak ;-)
Vyjizdeli jsme vsichni z bodu A (dum mych rodicu) na asi 30 km vzdalene obradiste. Po obradu jsme se sebrali a odjeli jsme 40km na hostinu k mistum bydlist vsech pritomnych. Hostina byla cca 2km od domu, kde bydlime s manzelem. Kazdy to mel z hostiny max 10km a auta se behem vecera rozvezli. Nekdo rikal, ze mame obrad zbytecne daleko, ale my to tak chteli, tak co.... Kdo chtel prijet, prijel. Kdo ne, mel smulu.
@prcekverunka@marketajuppova Jo a jinak, pripijelo si s nama par lidi, kteri jeste nemeli rozvezena auta a v pohode. Symbolicky se napili a kdyz rozvezli auta, tak to dohnali panakama :-)))