Jaké byste doporučily? Své nehty mám ok, ale velmi měkké, klasická manikura na nich nedrží, lámou se. Bojím se ale že umělé nehty bolí (při aplikaci a odstraňování) a že to ten nehet pod tím úplně zničí? Děkuju za rady!
Já do gelovek jít nechtěla. Nechala jsem si udělat shellac. Vydrží bez problému i měsíc a potom se jen sloupne z nehtu. Nebo se dá odstranit bez problému i odlakovačem. Nehty nejsou vůbec zničené. Chodím na ně sem tam i teď a jsem spokojená.
Vyčetla jsem že gelovky jsou sice měkčí, ale když se ti odloupne akryl, může to být i s kusem nehtu (hlavně teda z vietnamských salonů). Přesně jako ty mám měkké nehty, které nikdy nevypěstuju tak, aby měly alespoň nějakou délku, takže shellac by mi nepomohl. Šla jsem do gelovek a zatím jsem spokojená, takhle pěkně nikdy moje nehty nevypadaly a jsem ráda, že aspoň na svatbu je budu mít fakt pěkné. I když je teda fakt, že aplikace úplně bezbolestná nebyla, ale dalo se to vydržet a stálo to za to.
Taky mám nehty na rukou "na nic", trepi se mi, lamou, chvilku je mam treba i hezke ale pak prijde trochu stresu a je po nich, dlouhe nehty jsem nemela nikdy. Proto jsem se na svatbu rozhodla pro kratke gelovky, co kdyby zrovna nahodou (velka pravdepodobnost) ty me vypadaly hrozne. Vyzkousela jsem i vsemozne vitaminy, zpevnujici laky a nic, gelovky jsou pro me jedina jistota hezkych nehtu, tak jsem zvedava.
Já mám dělovka už přes 7 let a jsem naprosto spokojená☺ mívám krátké, takže mě to v ničem neomezuje. Naopak už bez nich neumím žít☺😁 jen nedoporučuji Vietnamce, ale najít si šípkovou manikérku. Výhoda gelovek je, že jsou pěkné delší dobu a nemusím nehty řešit☺
Nech si nehty jen potáhnout gelem. Mimochodem, dá se to úspěšně provozovat doma, osobně preferuji značku Alessandro, nehty jsou nádherné, nelámou se, jsou pevné, vypadá to skvěle :). Je to sloupávací gel, takže odstranění vcuku letu.
Gel...akryl jsem měla jednou a to omylem a necítila jsem se...nosím gelovky snad 8 let a bezproblémů - nosím úplně krátký a pouze nalakovaný a spousta lidí se i divila, že nejsou moje :)
@laka_lacenda A nebolí tě aplikace? Že oni musí zapilovat nehet po celé ploše (bojím se že to bude skoro na maso) (haha úsměvné já vím) a že pak to vytvrzování pálí a bolí na tom změkčeném nehtu...
@hlasimse pokud tě to bude bolet tak je to špatně...znamená to, že ti ten nehet obrousila moc a pak je to pruser...co se týče tvrzení gelu - ano, někdy mě to trochu "pali" ale je to většinou jeden, dva nehty a ani ne vždy...a je to tak pět sekund a není to žádná bolest :) jako taky se mi samo vic zamlouvaji krásné, pěstěné přírodní nehty, ale to u mě nehrozí 1) kousala bych si je 2) mám je strašně lamavy 3) brutálně mě nebaví je pilovat,lakovat a starat se o to 4) jsem nešikovná:-D takhle tam stravim 1,5hod co 4-5tydnu a nám klid - nic se neoloupe, neomlati a já se o nic nemusim starat :-D