Slyšela jsem, že není dobré nechávat si svatební kytku doma pod střechou. Přináší to smůlu do manželství.
Proto se taky hází. Ale těch pověr je. Jak si to kdo udělá, takové to má. Moje mamka si kdysi nechala hlavičku od jedné růže ususšenou a zbytek pryč.
Ja jsem si kytičku a manžovu korsáž usušula a mám ji doma ve váze. Vlastně mám usušenou i jednu vazbu ze stolu, chci si udělat koláž do hlubokého rámečku ze všech serepetiček co jsem měla na svatbě (fotku, sušené kytičky, jmenovky, srdíčka ze stolu ...), ale nějak jsem se k tomu ještě nedostala :-N . Jinak nás všechny kytky vyšly na 4000 Kč - moje kytka, kytka pro svědkyni, kytky pro maminky, 2 kytky pro babičky, korsáž, 6 vazeb na stoly, 2 myrtové kroužky na auto ženicha a myrty s vývazkama, jo a dovezli nám je zadarmo až domů. :-)
Korzáš ženicha jsme si usušili a moji kytku jsem hodila i když byla drahá. Dělá teď radost mojí kamarádce, která ted doufám, že se třeba do roka taky dočká. No a když pojedeme na náštěvu tak se na ní můžu chodit koukat , protože ji určitě taky usuší :-)