@terysek44 ahoj ja si kupovala saty pres ebay a pak si je vezla do cr. sice mi zabrali skoro cely kufr ale lepsi nez riskovat ze mi nebudou. nechala jsem ke tyden vyvesene ma raminku a v pohode. mela jsem i zalozni plan cistirnu aby mi je tam vyzehlili ale zvladla to nakonec sikovna svadlena. Tak se toho neboj.
@happyhelen Díky za info :-) já mám právě už několik vybraných ,,sice je čas,,,ale už se strašně těším až je budu mít doma :-) chtěla jsem nejdřív kupovat v Čechách,ale když porovnám ty ceny, tak ebay je jasná volba :-) teď už jen, aby mi padly :) největší obavy mám, z toho doručení, jelikož se mi líbí zrovna z Číny a to než dojde bude trvat.... ale snad budu mít štěstí jako ty a šatty nebudou vypadat jako kdyby je kráva přežvejkala :-D
Ahoj, my zijeme ve Finsku, ja Ceska, snoubenec Fin. Termin mame na 13.7.2013, jak uz jsem tu videla, ze nekdo ma taky. Pochazim z Brna, tak se budem brat tam. Zajistene uz mam prakticky v podstate vsechno po mailu a telefonu, ale to protoze do CR letime pred svatbou uz jen pristi mesic a samozrejme se chci s temi dodavateli osobne sejit. Akorat moc nevim, jak vyresim saty, jsem 4 mesice po porodu a plne kojim. Ja vzdycky zhubnu az po skonceni kojeni, takze predpokladam, ze v cervnu budu mit tak aspon o konfekcni velikost min...
@terysek44 Neboooj mě přišly od objednání asi do necelých 3 týdnů ;-) jeslti se bojíš že ti nepadnou nevol šaty na zip. Kamarádka se do nich sice vešla ale po obědě šla na záchod víc se nadechala a prasknul jí zip. Docela škoda
@happyhelen Supr :-) ... na zip určitě nechci, mám vyhlídle na snerování právě kvuli rezervě po obědě :-D Koukala jsem na tvé šaty, a měla jsi opravdu krásny ;-) a vy jste zařizovali svatbu taky ze zahraničí?
@happyhelen Snoubenec je také Čech, takže to bude bez problémů a oba máme trvalé bydliště v Čechách :-) no s restaurací jsme už v jednání na hostinu i raut , takže snad to klapne :-) akorát, teď přemýšlím jak to udělat se svatebním oznámením....jestli objednat v ČR a pak někoho z rodiny požádat aby to rozeslali,,,nebo si je nechat vyrobit tady v Anglii a rozeslat odtud? což mě přijde nákladnější a hlavně tady budou mít asi problém s textem.....jak jste to řešili Vy?
@happyhelen jejda až teď jsem si všimla, že jsi mi odepsala :) nepřišlo mi žádný upozornění ... no taky to tak uděláme, akorát v květnu letíme do Čech tak to rozešleme sami :) plánujeme 24 lidí na svatební oběd a pak na večer nás bude 45...takže tak akorát si myslim :) Svatební oběd chceme mít v restauraci a pak večerní party na jiném míste, v sokolovně. Tak mám dilema jestli to nebude blbý, že to nebude na jednom míste no :-| ale zase nás to vyjde levněji a bude to takový pravý vesnický :-D jak jste to měli vy?
@terysek44 My to měli na jednom místě ale taky jsme to měli rozdělené oběd pro rodinu a večer přišli kamarádi. na oběd nás bylo 27 a na raut něco kolem 50. Pokud ty 2 místa nějdou moc daleko od sebe tak mi to nepříjde jako blbý nápad.
@happyhelen tak ohledně toho oběda a večera už to máme uzavřené a domluvené,,,tak už to nemusim řešit :) oběd v restauracce a vecer v sokolovně ,,,přejezd nikomu nevadí tak supr. A chtěla jsem se te zeptat, jak jste to udelali s novymi obcankami a pasem? nechali jste si je udelat v cechach nebo to jde na ambasade v Londyne? oddaci list nam vydaji do dvou dnu od svatby..to uz mam zajistene :)
@terysek44 Jsem v Holandsku, ale to neva my to měli tak že hned v pondělí po svatbě jsme šli pro oddací list a vše jsme si nechali udělat na matrice v čechách a já pak na dopravním nový řidičák. pas ti platí jestě 3 měsíce ;-) já si potom pro nové doklady a přeložený oddací list přijela do čr přišlo mi to nejjednodušší.
Aha promin, to mi asi uniklo :) hmm....se jeste poptame jak nam dlouho nechaji hotove obcanky na urade. Nevime totiz kdy po svatbe se zase dostaneme d cech ... tak uvidime :) s tim pasem to je fajn, ten si ale nejspis vyridime tady na ambasade. a pritel ma pas novy, tak chudak ho bude muset zase menit, bylo by fajn kdyby nemusel za to platit :-D