Ahoj. Zajímalo by mne jak to máte vy. V případě, kdy si snoubenci platí a zařizují svatbu sami, musí proběhnout setkání rodičů? Proč by se měli potkat?
taky jsme se báli, že to nebude fungovat, protože jsou jiná generace, naši mě měli později, manžela naopak jeho rodiče dost brzo, takže naši jsou šedesátníci a manželovi rodiče čtyřicátníci a bylo to překvapivě hodně v pohodě, mamky si padly do noty a taťkové spolu šli na slivovici :-D
U první svatby jsem udělala oficiální zásnubní hostinu, kde se všichni poznali. V druhém manželství se rodiče vzájemně neznají, dokonce já neznám ani své švagrové. A jsem ráda, protože to je to stejné, jako bych měla 3 tchýně. Brrrrrr :-D
anieka89 • Včera ve 23:45
Chceme na promoci mého přítele oznámit našim rodičům (jedou tam moji(CZ) i jeho(SK) nezávisle na sobě) že se chceme vzít. Máme z toho strach. Rodiče se uvidí poprvé. Jak na to??
ivcas.85 • Dnes v 07:41
Tak to ti neporadím U mě si mamka všimla snubáku, přítelovi rodiče se to dozvěděli asi přes jeho bratra(dvojče). Oficiálně plánujeme oznámit zásnuby na den našich narozenin (já 16.6, on 18.8) a seznámíme je na vánoce Jinak tvůj přítel by měl mít pro tvoji mamku a tebe kytičku (podle etikety)
Ahoj holky. Rodice asi pred svatbou seznamovat nebudeme. Bydli od sebe hodne daleko-tak ctyri hodiny cesty-tak je to aspon dobra vymluva.
Mam z toho strach a hruzu, protoze jsou uplne ale uplne odlisny.
Moje mama a v podstate cela rodina jsou takovy hodne otervreny mily a vseho schopny-coz nekdy taky neni moc dobra vlastnost.. :)
Naopak rodina meho pritele je hrozne upnuta, malomestacka, porad tam sou nejaky problemy a resi uplny blbosti. Mamu ma hodne uzkostlivou, pod vlivem jejiho manzela-kterej je tak trochu despota. No proste radost. Kdyz sem si privedla pritele prvne domu, moje mama hned spustila "jen mi tykej", ja jeho rodicum musela vykat skoro tri roky a oni mi tykali, zlomilo se to v podstate pred zasnubama.
Kdyz sem ukazala foto pritelovy mamy moji mame, tak jeji reakce byla..ta je mi ale nesympaticka. Navíc tata meho pritele je abstinent, takze sblizovani rodicu pitim uplne pada. Muj nevlastni tata je navic samej vtip a pritelovi rodice by jen zvedali oci vsloup..
achjo..
ahoj holky, my jsme rodiče představili. Oboje jsou z jiného kouta repbuliky, ale sešli se u nás doma v Praze. Taky jsou úplně odlišný a taky to setkání nebyla žádná sláva tchýně se chovala děsně - prohlásila, že na svatbu nic dávat nebudou, že už jednu příteli platili (tenkrát před 15 lety, když bylo příteli 20 a stálo je to 4.500,-). Tchán řekl za celej den asi 2 věty, takže docela propadák. Ale aspoň víme, co čekat a máme to za sebou. Mít takovéhle překvapení na svatbě bych fakt nechtěla. Ale mám vyzkoušené, že tchýně se z nudné účetní po pár skleničkách promění, tak aspoň tak.
Nasi rodice se teda znaji uz dlouho,ale nemaji se moc v lasce,pze kdyz myho ted uz manzela vyhodili z vejsky,tak to jeho rodice neustali,byla z toho velka afera,kdy manzel odesel z domu k nasim.A bohuzel jeho rodice nemuzou mym rodicum odpustit,ze se o nas postarali..navic jsou i hodne odlisni povahove,nazorove i socialne..kazdopadne jsme je oboje pozvali na moje narozeniny (predem nevedeli,ze tam budeme vsichni;-) a tam jsme jim to oznamili,ze se budeme brat.Obe maminky dostaly puget,sli jsme spolecne na obed..probehlo to v klidu..pred svatbu pak byla jeste nejaka nedorozumeni,nejaky hadky,bylo to celkem neprijemny,ale nakonec svatba probehla bez problemu,nikdo se nepohadal,vsichni se k sobe chovali slusne:-)..diky bohu..ale trochu me mrzi,ze ty vztahy jsou takovy naruseny..snad se to treba vnoucatama urovna..
no mě to asi nevyjde rodiče představit resp. moji mamku protože přítelovo rodiče mého tátu poznali... oboje rodiče jsou rozvedený.... moje mamka se viděla s přítelovo tátou ale tak nějak neofiko... a tchýně do mě hučí už od podzimka že se chce s mamkou poznat ale pořád to nějak nevycházelo a moc se mi do toho upřímně nechtělo... jsem člověk dost výbušnej a přítelova mamka je zase člověk co dost k výbuchům podněcuje :-D aspoň mě... takže moje mamka je zvyklá že si na ni stěžuju a pak se jí nechce moc takového člověka poznat....
no tak snad to přežijou když se uvidí až na svatbě no... i když vím že tchýně mi to má krapet za zlé ale co nadělám no....
My to plánujeme někdy kolem Vánoc, asi 4 měsíce před.. Je fakt, že než seznámit rodiče, to mi spíš připadá důležitější seznámit svědky..Aby se dokázali dohodnout na řešení, když se něco o svatebním dnu zvrtne :-D
Když to tu čtu, tak moc nechápu, kde je problém...nebo proč to seznamování odkládat až na před svatbou...Naši rodiče se poznali ani ne rok po tom, co jsme spolu začali chodit...měli zájem poznat, kam vůbec ta jejich holka jezdí a naopak, myslím, že je to v pořádku a souhlasím s tím...(jí bylo 17 a mně 19 v tý době), teď jsme spolu 6 let a naši rodiče se normálně setkávají několikrát do roka a nepřijde mi to divný :-) A co se týká svatby, tak by chtěli oboje přispět, ale my nechceme a to z jednoho prostýho důvodu...chceme si jí udělat, takovou jakou chceme my...takže to ještě chvílku bude muset počkat, než našetříme...
duschan: ono to bude mozna tim, ze ani jeden ze rodicu neni "problemovy" a padli si vseobecne do oka.
Ale kdybys dopredu vedel ze tyhle povahy se budou naprosto odlisovat a ze jeden z rodicu nema zrovna vybrane chovani, taky by ses do toho nehrnul..
Ahojky tak mí a přítelovi rodiče se znají dobře, občas se konají návštěvy atd.. jsou to dobrý kamarádi, naši byli i na oslavě narozenin mí budoucí tchýně, rozumí si moco dobře, já si myslim že by se určitě měli poznat před svatbou aspoň půl roku předem i dříve klidně, je to určitě důležitý, kůvli připavám atd... :-)
kata2011: Vám se to říká, když máte rodiče normální :-N
my rodice rozhodne do priprav zapojovat nechceme a nebudeme. Platime si to sami.. Pro nás je to určitej důkaz pro ně, že už sme samostatný.
My jsme rodiče seznámili asi půl roku před svatbou, pozvali jsme je k nám domů na večeři... No a předem jsme se s přítelem (teď už manželem) dohodli, že je i případně trochu popstrčíme v nějakém seznamování, ať to není tak škrobené... Takže během večera, kdy moje máma neustále říkala o tatim "můj manžel", jsem jim do toho vpadla a zeptala se, zda by nebylo jednodušší, aby si začali tykat a odpadla tak taková složitá označování a pojmenovávání... No, koukali chvilinku trochu rozpačitě, neb to samo sebou nečekali, ale hned se chopili příležitosti a za chvíli byly rozpaky pryč a byla pohoda. Pak se viděli ještě několikrát a vždycky naprosto v pohodě ;-) Možná je občas lepší trochu rodiče popostrčit :-D
My se bereme po osmileté známosti a naše rodiče jsme seznámili až dva měsíce před svatbou. Bydlí docela daleko od sebe a nějak nebyla příležitost k tomu, aby se setkali dřív. Jinak svatbu si taky zařizujeme a platíme sami, takže to určitě nebyl důvod pro to, je seznamovat předem, ale prostě nám to připadalo správné, že by se taky měli poznat, když se jejich děti berou, i když to bylo takhle na poslední chvíli. Pozvali jsme je všechny k nám, takže museli přicestovat všichni a aspoň si nemají co vyčítat, že kdo přijel jako první za kým ;-). Rodiče byli skvělí, sami se představili jmény a rovnou si tykali. Pařili jsme až do dvou do rána a skvěle jsme se bavili, takže seznamovací večírek byl naprosto parádní.
Ahojky! Taky si myslím, že by nebylo od věci rodiče seznámit, aby si na svatbě byli schopni aspoň trochu popovídat (budou tam jediní o generaci starší). No ale svatba se blíží a nevím, zda se nám to do té doby podaří zrealizovat. Mají to od sebe 100 km, takže je to na větší výpravu. Navíc naši spolu nejsou, takže to bude další starost navíc pro mě to nějak celé zprostředkovat... Ale každopádně si myslím, že by to tak bylo lepší. :-)