Ahojte, chtěli bychom slivovici, či jiný ovocný destilát, jako poděkování pro rodiče. Mělo by to být jen cca 2 - 4 litry a mělo by se jednat o něco jedinečného, buďto stářím, anebo tím, z jakého ovoce by to bylo vyrobeno. Flašky budeme mít vlastní s věnováním.
Problém je v tom, že zdroje, které známe, jsou ty samé, které využívají naši rodiče, takže by to nebylo nic výjimečného, kdyby dostali slivovici, kterou běžně odebírají. Prosím poraďte.
@hhhanicka zkus malinovici nebo ořechovici jestli někdo bude mít, ty jsou výborné a tak často se nevidí, hlavně ne Jelínek, to sou strašné splašky, tak ani pravá moravská domácí nechutná ;-) (se opakuju)
@hhhanicka My pálíme z Jaderničky moravské, je to jabloň která je právě vhodná na pálení, jen tedy nevím, kolik litrů máme k dispozici, ale musím říct, že je fakt dobrá:-)
Pro tebe to bude kapku z ruky, ale dobrá slíva se pálí i tady u nás v jižních čechách, docela vyhlášená je Poněšická palírna, akorát nevim, jestli provozujou nějakej velko/maloobchod, ale google by moh vědět ;-)
mám doma litr vynikající trnkové...kdysi sme ji dostali od mého dědy x-) vždy měl nejlepší v okolí..... x-) ale máme ji schovanou pro dceru k 18. nebo až se vdá :-D jelikož slivovice má už tak 6-7let tak uvidíme jaká bude k těm 18. (dcerka má dva) :-D :-D :-D :-D :-D
jinak to opravdu chce známé jelikož ty dobré a kvalitní slivovice se jen tak na prodej neobjevují =-)
@hhhanicka Já na to moc nejsem, ale přítel si ji chválil :-) voní po mandarinkách :-) Zeptám se, jen jsem dnes v Brně naposled, budu až po velikonocích...
@hannyss A v jakých je to flaškách? Myslíš, že to půjde přelít, anebo že by šlo přímo na ty plné flašky něco vypískovat? Nemůžu se dovolat svojemu chlapovi, aby mi to schválil, tak to radši nebudeme hrotit, po velikonocích to taky bude stačit, oslavu máme až 5. 5., tak s náma počítejte a až budeš v Brně, tak mi pls napiš do IP a domluvíme se na předání. Díky moc.
@hhhanicka Já to měla ve skleněné sedmičce... Přelít to půjde určitě, je tam normální šroubovací uzávěr. Raději se mi připoměň, v úterý 10.4. už budu na netu :-)
Jestli mohu doporučit, tak já našel skvělý domácí pálenky a likéry zde: https://www.panalfred.cz/z-ceskych-mi.... Pestrý výběr od malých výrobců, a mimo klasik jako Slivovice, je tam i spousta exotiky :-D
Dobrý den.Napadlo mě.Že mám ještě po strýci doma slivoci z r.1989.Jelikož jsem abstinent a,tak pokud je to pro vás zajímavé.Můžu vám ji nabídnout.Veselý