Přespání hostů

Ahojte :) Chtěla bych vědět, jak jste se popasovali a vyřešili spaní hostů na vaší svatbě. Budeme mít cca 65 hostů a na místě svatby může přespat 30 lidí + nějaké matrace na zem v nejvyšší nouzi. Část hostů bude mít zajištěny odvoz k rodině (bydlí asi 15 minut autem, takže kousek). Pořád nám ale zbývá třeba takových 10 - 15 lidí, co nemá kde spát.😶 Jak jste řešili spaní hostů vy? Nechali jste to na nich, ať si něco seženou? Nebo navrhli něco v okolí? Vůbec nevím, jak postupovat, jestli není blbé, aby si někdo sháněl spaní nebo odvoz, když jiní to budou mít zajištěné.🙈
Odpovědět
No my jsme měli o dost menší svatbu, ale taky jsme to řešili. Nejdřív jsme se všech, co byli zdaleka, zeptali, jestli chtějí/potřebují zůstat do druhého dne. A ubytovali jsme ty, co chtěli:-) Teta a strýc spali u našich. Ostatním jsme zařídili ubytování v jednom penzionu. Všem jsme to zaplatili a nic po nich nechtěli. Je ale pravda, že to bylo jen pár lidí: Moje svědkyně s manželem (a ti nám stejně ty peníze stejně dali), manželova maminka a jeho sestřenice (jediná rodina z manželovy strany, tak je to přece nenecháme platit:-)), manželův kamarád s manželkou, kteří nám zadarmo udělali svatební fotky a ještě nám něco dali jako dar, manželův svědek s manželkou a malým synem - a to bylo všechno. Ostatní odjeli vlastním autem, případně je odvezl náš řidič.
Odpovědět
My jsme nechteli zvyhodnovat hosty, kteri budou spat na miste (kde jsme ubytovani platili v cene pronajmu), oproti tem, co jsme museli odvezt do penzionu na jinem miste - tedy zaridili jsme odvoz na obrad i v noci a zaplatili ubytovani. Uz tak to bylo pro ty, co byli v arealu, mnohem jednodussi. Ti "odstehovani" mohli rano prijet na snidani (uz ale svym autem).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od callia:

Ahojte :) Chtěla bych vědět, jak jste se popasova…
@callia záleží na tom jaké bude složení lidí, kteří budou mít možnost přespat na místě a těch, kteří se budou muset ubytovat jinde. Pokud bude na místě např. jen nejbližší rodina, družičky, svědci a třeba i lidé s malými dětmi a v druhé skupině, která mít ubytování v místě nebude, např. kamarádi a příbuzní, kteří již nejsou tak blízcí, tak jim ubytování platit nemusíte, můžete je třeba informovat kde je možnost ubytování, ale je vhodné zajistit jim z ubytování a na ubytování odvoz. Pokud by mezi skupinami rozdíl nebyl, jednalo by se jen o to, že např. někdo ze vzdálenějších příbuzných a kamarádů se ještě na místo vejde a někdo už ne, tak by bylo asi lepší zaplatit i ubytování, ale to opravdu jen v případě, že máte dostatečný rozpočet. Jinak stačí platit ubytování jen opravdu nejbližší rodině, svědkům a družičkám a pro ostatní zajistit odvoz.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od orange321:

@callia záleží na tom jaké bude složení lidí, kte…
@orange321 Se vším souhlasím, ale je tu ještě jeden aspekt - kdo vydrží slavit jak dloho. Je sice vhodné nechat přímo na místě spát nejbližší rodinu, ale co když vím, že všichni se přesunout na pokoj hned po večeři? A probíhající zábava je bude rušit? Nebo jim mám dopřát klidné - a třeba i lepší - ubytování mimo a na místě naopak nechat ty, o kterých vím, že vydrží do noci a případný hluk jim nijak nevadí? Je toho ke zvážení bohužel fakt dost...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od orange321:

@callia záleží na tom jaké bude složení lidí, kte…
@orange321 Děkuju za odpověď. :) Na místě budou hlavně lidé, kteří jedou z dálky a nemají možnost odjet zpátky domů a říkaly jsme si, že ostatní, co by přespávali jinde, tak by byli spíš kamarádi a tak, určitě ne babičky, které nechci v noci tahat někam pryč. A samozřejmě odvoz by byl zajištěný, to je jasné. :) Každopádně moc děkuju za náhled, jak se to dá řešit a jak na to koukat!
Odpovědět
Zajistit nocleh jen části hostů mi připadá zvláštní. Já jsem moc hostů neměla, tak jsem ubytování zařídila v pohodě všem zájemcům. Když jsem se vdávala podruhé, tak jsem se na to už vykašlala. Byly s tím jenom starosti, jako by jich nevěsta neměla už tak dost. Lidi mi pořád měnili počty dětí, se kterýma přijedou, nevěděli, jestli nakonec přespí nebo ne, pořád samé změny... Zato když jsem to nechala na nich, tak si to buď bez reptání zařídili nebo prostě někdo z nich řídil domů. Spokojení byli nakonec všichni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?