Ahojte nevěsty,
přítele povede k oltáři jeho sestra (je už dospělá, má rodinu, cca 40 let) a když u nas byla naposledy, říkala že si koupila šaty ... bílé!! ( Což bych už ani tak neřešila) ale hlavně prý vypadají sportovně a vypadá v nich prý jako tenistka. Zaboha si nedokážu představit nic jiného než tenisové šaty a ještě ideálně se značkou Nike na hrudi 😂 kdyby byla obyčejný host tak to neresim. Ale že ho povede spalirem před všemi a ještě k tomu v kostele - Vstávaji mi vlasy hruzou. Původně jsem to chtěla řešit nějak pres přítele ale ten mi řekl jen - co si koupila to má... přišlo mi že mu samotnému je to trapné a nechce se semnou o tom bavit. Mi osobně to prijde líto hlavně kvůli němu, aby se pak necítil trapne až ho povede. Zároveň ta sestra bude půjčovat oblek svému synovi takže ten půjde slušně, myslíte si že opravdu koupila takové saty? Nevim jestli to nechat plavat a doufat že přijde v něčem lepším nez je má představa (ale co lepsiho si představit pod pojmem bílé sportovní a tenisové?) A nebo to nějak řešit?
Moc díky za pomoc při vyřešení teto prekérní situace.
Nevěsta.
Dekuji za rady :) uvidíme jak se to ještě vyvrbi. Nechtěla jsem aby to tady vyznělo, ze resim každou hloupost (podle některých reakci to tak možná vyznělo) ale opravdu nejsem typ co určuje kazdemu co ano a co ne, neurcovsla jsem žádný dress code, ale toto i mě samotné přišlo uz prislo přes čáru. Kamarádky se rozhodly ze mi půjdou za družbu a berou si smetanové šaty na což jsem jim přikývla (už proto jde vidět ze nejsem žádná histerka) proto me i ty bile saty nějak extra nerozhodily. Spíše fakt jde o crlkove jejich vzezření (tenisové) ale je fakt že možná zbytečně plasim dokud jsem je neviděla. Asi teda naplanuju výlet na kávu :)
@satydruzicky Chápu, že z Vašeho profesního pohledu je svatba středobodem života člověka, ale mně nepřijde nic zarážejícího na tom, že si kdokoliv z hostů, matky snoubenců, svědkové nebo dokonce snoubenci sami pořídí na svatbu oblečení takové, aby ho mohli použít i na další události. Navíc ne každý stojí o korzetové šaty či saténové kostýmky, což je bohužel běžná zoufalá nabídka půjčoven.
Svatba určitě nemusí být a většinou ani není jediným slavnostním dnem v životě člověka. ;-)
Přispěju další katastrofickou variantou nevhodného oblečení :-D Můj brácha se ženil před jedenácti lety, ale dodnes vzpomínáme, jak švagrové svědkyně měla bílé přiléhavé kalhoty a pod nimi černá tanga! Zvlášť jdyž se podepisovala a vystrčila na všechny zadek, to bylo opravdu nezapomenutelné :-D
@stastnevdana dobry den, určitě pokud se svatba odehrává na louce nebo u rybníka, v lese, na plazi....je to uplne jedno, co si kdo obleče. Ale tady jde o svatbu v kostele - a sem se skutečně bílé sportovní mini šaty nehodí :-) komentovali jsme tento konkrétní případ.....
@tanulinkaaa Ráda zůstanu v anonymitě :-D Ale jestli chcete ještě jednu perličku, i když jsem všem zakázala rýži (odmítala jsem si ničit před focením účes) cpala každému kornout s rýží....naštěstí zbytek osazenstva byl soudný a já se o té rýži dozvěděla až o pár dní později...:-/
Já bych svědkyni nechala jít v tom, co si pořídila. Jestli to bude alá tenisové šatky, ztrapní sama sebe.
Nebyla bych z jejího ohozu nadšená, na druhou stranu - občanku má, svéprávná je, tak by měla vědět, co se sluší.
Na svědkyni svatba nestojí ani nepadá a pokud to nechce řešit ženich, tak bych to nechala plavat - máš svých starostí dost, ne?